Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Cum au serbat în avans, elevii Școlii Avram Iancu din Alba Iulia, Ziua Națională a României

Publicat

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia au sărbătorit în avans Ziua Națională a României în cadrul unei activătți denumite „România mea mare și frumoasă!”

Reprezentații școlii au transmis că: ”îndrumați de doamnele învățătoare, cei mici au realizat desene, colaje, expoziții, au asistat la lecții de istorie, au recitat poezii și au interpretat cântece patriotice.

Elevii clasei a VIII-a C, coordonați de Ioan Roman, au fost inițiatorii concursului „Cunoaște România!” care s-a desfășurat pe echipe formate din elevi ai claselor V-VI și VII-VIII.

Întrebările pregătite pentru concurenți au vizat, în primul rând,  cunoștințele dobândite în cadrul orelor de istorie și de geografie, dar și cele de cultură generală.

Câștigătorii concursului  au primit diplome și premii în bani.

Un alt proiect inedit al elevilor din clasa a VIII-a C a fost „Marea Unire văzută prin ochii copiilor”- care a constat în prezentarea evenimentelor de la 1 Decembrie 1918 elevilor de la învățământul primar.

Aceștia le-au pregătit colegilor mai mici din școală imagini cu simbolurile naționale,  materiale PPT, concursuri, jocuri, cântece, șabloane pentru colorat, stegulețe,

baloane. Aceste activități au avut scopul de  a le dezvolta copiilor sentimentul patriotic și atașamentul față de valorile neamului românesc.

De asemenea, elevii de gimnaziu au avut ocazia să participe la un concurs de afișe „1 Decembrie în imagini” dedicat Zilei Naționale a României, aceștia fiind premiați de organizatori pentru originalitate, creativitate și talent artistic cu diplome.

Concursul de fotografie digitală „România mea Frumoasă” inițiat de consilierul școlar Maria Badale a reunit cele mai frumoase fotografii trimise de elevii școlii, care au surprins în imagini case tradiționale, locuri pitorești, costume populare, obiective turistice din România.

Aceste fotografii vor face obiectul unei expoziții virtuale, dar și al unui ghid de călătorie  realizat de elevi „Călător prin România”.

Cel mai emoționant moment a fost acela când toți elevii școlii împreună cu cadrele didactice s-au prins în hora bucuriei pentru a sărbători Ziua Națională. Aceste momente s-au desfășurat la finalul manifestărilor dedicate sărbătorii naționale, prilej cu care directorul Gabriel Bucur le-a adresat copiilor un mesaj de suflet cu ocazia Zilei Naționale, apoi profesorul Ioan Roman le-a vorbit elevilor despre semnificația Zilei de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

Un grup de elevi din  clasele  a V-a și a VIII-a a susținut un program artistic interpretând în acorduri de chitară câteva cântece patriotice.

La final, au fost premiați cu diplome și medalii toți elevii care s-au remarcat în cadrul activităților culturale, sportive și educative ale școlii (Lăsatul Secului, Cupa Tymbark, „Cunoaște România!”, concursul de afișe „1 Decembrie în imagini”).

Evenimentul s-a încheiat într-un mod solemn prin intonarea imnului național și prin realizarea steagului tricolor din cartoane colorate fluturate de copii”, au precizat reprezentanții unității de învățământ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax