Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Cum să-ți împodobești ferestrele sau uşa de la intrare, ca să te găsească Moș Crăciun: Idei de decorațiuni pentru cele mai vesele sărbători


Publicat

craciunCrăciunul este cea mai veselă și mai îndrăgită sărbătoare a anului, adorată deopotrivă de adulți și de copii.

Și poate mai așteptată decât sărbătoarea în sine este perioada pregătirilor, în care alergăm după cadouri, ornamente, brazi și decorațiuni, împodobindu-ne casa, în așteptarea Crăciunului.

Și pentru ca Moș Crăciun să fie așteptat așa cum se cuvine, trebuie să ne decorăm casele cât mai frumos. Iar dacă nu ai timp de creaţie, poţi să îţi foloseşti imaginaţia în a cumpăra ornamente originale şi cu gust, care să facă din casa ta, un loc plin de magie pentru Moş Crăciun.

 

Iată cum îți poți împodobi ferestrele, masa şi chiar uşa de la intrare în așteptarea moșului:

coronita craciun1.Pregateşte-şi casa de Crăciun începând cu uşa de intrare, cu coroniţe din crenguţe de brad împodobite cu câteva mănunchiuri de măcese, nuci sau câteva conuri decorate cu puţin spray alb care imită zăpada sau argintiu.

2. O coroniţă din crenguţe de brad, împodobită cu una sau mai multe lumânări de diferite dimensiuni, o mână de nuci şi 2-3 globuri este aranjamentul perfect pentru masa de Crăciun.

 

3. Montează pe fereastră ghirlande sau perdele luminoase. Aceasta este cea mai rapida metodă de înfrumusețare și decorare a ferestrelor. Găsești în magazine instalații electrice special concepute pentru acest lucru, cu dimensiuni potrivite şi cu sisteme de montare facile.

4. Mai știi cum decupam fulgi de nea din hârtie? Aminteşte-ţi ce distractiv era și cât ne bucuram să-i vedem lipiți pe geamuri, chiar dacă mama nu era mereu de acord, știind că o așteaptă spălatul ferestrelor imediat după trecerea sărbătorilor de iarnă.

Dacă vrei un decor unic, confecţionează câțiva fulgi de nea, așa cum făceai în copilărie și aplică-i pe geamul ferestrei, dar acum că ești adult o poți face mai cu stil, nu lipiți la întâmplare. Poți să-i aplici în formă circulară, liniar, după dimensiuni, de la mic la mare etc.

5. Mai ai prin casa mileuri croșetate, puse la păstrare, deoarece nu mai sunt în tendințe? E momentul să le scoți de la naftalină și să le folosești pentru a-ți orna ferestrele de Crăciun. Le poți aplica pe geam în forma unui brad, de pilda, și vei obtine un decor unic și deosebit.

 

 

6. Din câteva panglici colorate și câteva globuri poți confecționa o perdea colorată, fixată de galerie. Asta înseamnă, bineînțeles, să renunți la perdele pe perioada sărbătorilor sau pur și simplu să le tragi din fața geamurilor, în laterale. Agață de un capăt al fiecărei panglici câte un glob și leagă capătul opus de galerie.

Repetă mișcarea până umpli galeria cu panglici multicolore. Pentru un efect în plus, asigură-te ca panglicile au lungimi diferite.

7. Poți face același lucru folosind mărgele colorate, la capetele cărora să fixezi globuri. De această dată, vei înfășura cât mai artistic cu putință șiragurile de mărgele în jurul galeriei perdelei, iar apoi vei fixa globurile de capetele lor atârnate.

Adaugă un plus de farmec cu ajutorul câtorva mici buchețele de brad, legate de mărgelele colorate.

 

 

8. Pentru că tot e iarnă și pentru că bradul este simbolul Crăciunului, decorează-ți ferestrele cu crenguțe de brad și conuri. Confectionează o ghirlandă din crengi de brad, agață din loc în loc câte un con uscat și fixeaz-o deasupra sau în dreptul ferestrei. Aspectul deosebit și mirosul de brad îți vor bucura simțurile în perioada sărbătorilor.

9. O simplă creangă de copac, puțină beteală sclipitoare și câteva decorațiuni din turtă dulce. Iată cum poți confecționa un decor dulce de Crăciun pentru fereastra ta. Înfășoară creanga de copac cu beteală roșie sau aurie, agață din loc în loc figurine din turtă dulce (steluțe, brăduți, oameni de zăpadă etc) și fixează creanga în dreptul ferestrei.

 

 

 

9. Poți înfrumuseța geamul din dormitor, de pilda, agăţând o coroniţă din crenguţe de brad chiar de galerie. În acest fel, vei aduce spiritul sărbătorilor și în camera în care dormi.

10. O altă idee decorativă și frumoasă este crearea unui aranjament în tonul sărbătorilor chiar pe pervazul ferestrei. Poți face asta pentru pervazul din bucătărie sau din living, unde îți vei petrece cea mai mare parte a sărbătorilor, alături de cei dragi. Creează un decor de Crăciun din lumânări, beteală, figurine de îngerași, spiriduși sau reni, acadele, crenguțe de brad și globuri. Pune-ți imaginația la treabă!

 

 

 

 

11. Un aranjament simplu de tot poți obține cu ajutorul câtorva ghivece de mici dimensiuni, în care să fixezi conuri de brad, opțional vopsite cu spray alb de zăpadă artificială, astfel încât să creezi senzația că în fiecare ghiveci e plantat câte un brăduț.

Leagă ghivecele cu panglici colorate, de parcă le-ai pregăti pentru cadou și decorul e gata

 

 

 

 

 

10801627_682580451860672_7361104960355075937_n12. Dacă nu vrei să îţi încarci camera cu multe ornamente de Crăciun, un suport de lumânare sau un semn cu „Merry Christmas” îţi va aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în casă

 

 

 

 

lumanare-decorativa-de-craciun-din-borcan-si-fructe-de-merisor13. Cu un borcan vechi din casă, poţi să realizezi o lumânare decorativă de Crăciun. Într-un borcan se pune o crenguţă de vâsc, se umple cu apă până la jumătate, iar apoi se aşază o lumânare. Pentru efect puteţi adăuga şi fructe de merişor

foto: Garage Boutique Flowers and Events, casadex.ro

 

 

 

 

 

 

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ISU Alba angajează 7 subofițeri pe durată determinată, fără concurs. Condiții și detalii pentru înscriere

Publicat

În perioada 23-27 noiembrie 2020, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “UNIREA” al județului Alba, organizează selecția în vederea ocupării unor posturi de execuție vacante, cu încadrare temporară, fără concurs, pe durata instituirii stării de risc epidemiologic și biologic, în baza prevederilor art. 21 din Legea 136/2020.

În conformitate cu prevederile art. 21 alin. (1) din Legea nr. 136 din 18.07.2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, ale Ordinului Ministrului Afacerilor Interne nr. 46/2020 pentru aprobarea Procedurii privind ocuparea, fără concurs, a posturilor vacante din unitățile Ministerului Afacerilor Interne, pe durată determinată de 6 luni, în contextul instituirii stării de urgență pe teritoriul României, în baza aprobării de către Ministerul Afacerilor Interne a Notei Raport a I.G.S.U. nr. 34766 din 05.08.2020 privind solicitarea aprobării inițierii procedurilor de selecție în vederea ocupării unor posturi operative de la  nivelul unităților subordonate I.G.S.U., prevăzute a fi încadrate cu subofițeri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al Judeţului Alba, cu sediul în municipiul Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 10, organizează selecție în vederea încadrării temporare, fără concurs, pe durata instituirii stării de risc epidemiologic și biologic a unui număr de 7 posturi de execuție vacante, prin rechemare în activitate/încadrare directă, cu recrutare din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerințele stabilite în fișa postului, a următoarelor posturi vacante:

Denumirea postului vacant – Structura/Subunitatea – Categoria de personal – Număr de posturi – Gradul maxim prevăzut al funcției

  • Subofițer operativ principal – Detașamentul de Pompieri Alba Iulia – Garda de Intervenție nr. 2 Sebeș – Subofițer – 1 – Plutonier adjutant șef
  • Subofițer operativ principal – Stația de Pompieri Cîmpeni – Subofițer – 2 – Plutonier adjutant șef
  • Conducător auto (autospeciale) – Stația de Pompieri Cîmpeni – Subofițer – 3 – Plutonier adjutant șef
  • Conducător auto – (autospeciale) – Serviciul Logistic Grupa – transport – Subofițer – 1 – Plutonier adjutant șef

Definirea sumară a atribuţiilor postului:

1. Pentru posturile de subofițer operativ principal:

– participă la misiunile subunităţii privind gestionarea situaţiilor de urgenţă ;

– cunoaşte în bune condiţii concepţia de organizare a intervenţiei şi întrebuinţarea forţelor şi mijloacelor particularităţile căilor de acces şi surselor de apă din raionul de intervenţie al
subunităţii;

– utilizează metodele specifice de salvare, evacuare şi acordarea primului ajutor medical persoanelor afectate, precum şi protejarea şi evacuarea animalelor şi bunurilor ameninţate în situaţii de urgenţă.

2. Pentru posturile de conducător auto (autospeciale) de la subunitățile de intervenție:

– răspunde de reparaţiile, întreţinerea şi exploatarea autospecialei pe care este încadrat;

– răspunde de modul în care se deplasează cu autospeciala pe drumurile publice şi la locul intervenţiei

– utilizează metodele specifice de salvare, evacuare şi acordarea primului ajutor medical persoanelor afectate, precum şi protejarea şi evacuarea animalelor şi bunurilor ameninţate în situaţii de urgenţă;

– utilizează cunoştinţele şi deprinderile pe care le posedă, tehnica de intervenţie, instalaţiile specifice şi utilajele/accesoriile/substanţele din dotarea subunităţii/obiectivului, sau care există în proximitatea acestuia, în scopul executării intervenţiei;

– conduce autospecialele de intervenţie din înzestrarea subunităţii.

3. Pentru posturile de conducător auto (autospeciale) de la Serviciul Logistic – Grupa Transport:

– conduce autovehiculele din dotarea unității, executând activități de transport de persoane și bunuri materiale în scopul îndeplinirii misiunilor inspectoratului;

– execută activități de întreținere și exploatare corectă a autovehiculelor din dotare şi participă la executarea reparațiilor și reviziilor efectuate în cadrul atelierului inspectoratului;

– răspunde de menținerea în stare normală de funcționare a autovehiculelor din dotare

Pentru informații suplimentare: 0743184717 – Serviciul Resurse Umane sau pe www.isualba.ro/posturi-incadrare-temporara/

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă de 70%, dar e mai ieftin şi mai uşor de depozitat

Publicat

Vaccin, gripa

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford are o eficienţă în medie de 70%, potrivit unui comunicat publicat luni, relatează AFP.

Este vorba despre rezultate intermediare ale studiilor clinice la scară largă realizate în Marea Britanie şi Brazilia, precizează AstraZeneca.

Vezi SONDAJ Alba24: Sunteți de acord să vă vaccinați împotriva Sars-Cov-2, în condițiile în care acest lucru va fi posibil?

În prezent, acest vaccin este mai puţin eficient decât cele dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care au o eficacitate ce depăşeşte 90%, după cum au anunţat aceste companii, însă foloseşte o tehnologie mai tradiţională decât în cazul celorlalte două, ceea ce îl face mai ieftin şi mai uşor de depozitat, deoarece nu trebuie păstrat la temperaturi foarte scăzute.

AstraZeneca a declarat în comunicat că vaccinul său este „extrem de eficient” în prevenirea COVID-19, menţionând că niciun participant la studii nu a dezvoltat forme severe sau nu a trebuit internat.

Rezultatele preliminare se referă la studii realizate pe un eşantion de peste 20.000 de persoane, dintre care 131 au contractat boala.

Mai precis, eficienţa sa a crescut la 90% pentru un prim eşantion de persoane care a primit o jumătate de doză şi apoi o doză o lună mai târziu şi a scăzut la 62% pentru un alt grup care a primit două doze la o lună distanţă.

Grupul farmaceutic nu oferă detalii suplimentare pentru a explica această diferenţă de eficacitate.

În total, la aşa-numitele studii clinice de fază 3 la scară largă au participat 60.000 de persoane din întreaga lume. Ele se desfăşoară şi în Statele Unite, Japonia, Rusia, Africa de Sud, Kenya şi America Latină.

Laboratorul britanic a precizat că va prezenta rezultatele studiilor foarte rapid autorităţilor pentru a obţine o primă undă verde.

Datorită unui „lanţ simplu de aprovizionare”, vaccinul „va fi accesibil şi disponibil în întreaga lume”, a declarat Pascal Soriot, director general al AstraZeneca, într-un comunicat.

Grupul afirmă că avansează rapid în fabricarea planificată a 3 miliarde de doze, care vor fi disponibile în 2021.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat pentru Sky News că este „foarte fericit” în legătură cu această veste considerată drept „încurajatoare”.

„Este crucial ca autoritatea de reglementare independentă, MHRA, să analizeze datele şi să verifice dacă vaccinul este eficient şi sigur”, însă „acest vaccin dezvoltat aici (în Marea Britanie) este mai uşor de administrat decât cel al Pfizer, deoarece nu trebuie păstrat la -70 de grade”, a adăugat ministrul.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Zile de coșmar pentru o femeie din Câmpeni: Fostul iubit a amenințat-o cu moartea deși avea interdicție să se apropie de aceasta

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Polițiștii din Câmpeni îl cercetează penal pe un bărbat din oraș care, în ciuda faptului că avea interdicție să se apropie de concubina sa, s-a dus la ea acasă și a amenințat-o.

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 noiembrie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Câmpeni au întocmit dosar de cercetare penală, pentru încălcarea ordinului de protecție, față de un bărbat de 40 de ani, din Câmpeni.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în zilele de 18 și 19 noiembrie s-ar fi deplasat la locuința concubinei sale și ar fi amenințat-o cu moartea, în ciuda faptului că bărbatul avea interdicția de a se apropia de aceasta și de copiii lor minori.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tânăr din Oradea, prins la volan cu permisul suspendat pe DN74 A, în Alba. Polițiștii i-au deschis dosar penal

Publicat

Un tânăr din Oradea s-a ales cu dosar penal după ce au condus, cu permisul suspendat, un autoturism pe un drum național din județul Alba.

Potrivit IPJ Alba, vineri, în jurul orei 23,50, polițiștii Postului de Poliție Vidra l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 74 A, având permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate