Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO | Cum să-ți împodobești ferestrele sau uşa de la intrare, ca să te găsească Moș Crăciun: Idei de decorațiuni pentru cele mai vesele sărbători

Publicat

craciunCrăciunul este cea mai veselă și mai îndrăgită sărbătoare a anului, adorată deopotrivă de adulți și de copii.

Și poate mai așteptată decât sărbătoarea în sine este perioada pregătirilor, în care alergăm după cadouri, ornamente, brazi și decorațiuni, împodobindu-ne casa, în așteptarea Crăciunului.

Și pentru ca Moș Crăciun să fie așteptat așa cum se cuvine, trebuie să ne decorăm casele cât mai frumos. Iar dacă nu ai timp de creaţie, poţi să îţi foloseşti imaginaţia în a cumpăra ornamente originale şi cu gust, care să facă din casa ta, un loc plin de magie pentru Moş Crăciun.

 

Iată cum îți poți împodobi ferestrele, masa şi chiar uşa de la intrare în așteptarea moșului:

coronita craciun 1.Pregateşte-şi casa de Crăciun începând cu uşa de intrare, cu coroniţe din crenguţe de brad împodobite cu câteva mănunchiuri de măcese, nuci sau câteva conuri decorate cu puţin spray alb care imită zăpada sau argintiu.

2. O coroniţă din crenguţe de brad, împodobită cu una sau mai multe lumânări de diferite dimensiuni, o mână de nuci şi 2-3 globuri este aranjamentul perfect pentru masa de Crăciun.

 

3. Montează pe fereastră ghirlande sau perdele luminoase. Aceasta este cea mai rapida metodă de înfrumusețare și decorare a ferestrelor. Găsești în magazine instalații electrice special concepute pentru acest lucru, cu dimensiuni potrivite şi cu sisteme de montare facile.

4. Mai știi cum decupam fulgi de nea din hârtie? Aminteşte-ţi ce distractiv era și cât ne bucuram să-i vedem lipiți pe geamuri, chiar dacă mama nu era mereu de acord, știind că o așteaptă spălatul ferestrelor imediat după trecerea sărbătorilor de iarnă.

Dacă vrei un decor unic, confecţionează câțiva fulgi de nea, așa cum făceai în copilărie și aplică-i pe geamul ferestrei, dar acum că ești adult o poți face mai cu stil, nu lipiți la întâmplare. Poți să-i aplici în formă circulară, liniar, după dimensiuni, de la mic la mare etc.

5. Mai ai prin casa mileuri croșetate, puse la păstrare, deoarece nu mai sunt în tendințe? E momentul să le scoți de la naftalină și să le folosești pentru a-ți orna ferestrele de Crăciun. Le poți aplica pe geam în forma unui brad, de pilda, și vei obtine un decor unic și deosebit.

 

 

6. Din câteva panglici colorate și câteva globuri poți confecționa o perdea colorată, fixată de galerie. Asta înseamnă, bineînțeles, să renunți la perdele pe perioada sărbătorilor sau pur și simplu să le tragi din fața geamurilor, în laterale. Agață de un capăt al fiecărei panglici câte un glob și leagă capătul opus de galerie.

Repetă mișcarea până umpli galeria cu panglici multicolore. Pentru un efect în plus, asigură-te ca panglicile au lungimi diferite.

7. Poți face același lucru folosind mărgele colorate, la capetele cărora să fixezi globuri. De această dată, vei înfășura cât mai artistic cu putință șiragurile de mărgele în jurul galeriei perdelei, iar apoi vei fixa globurile de capetele lor atârnate.

Adaugă un plus de farmec cu ajutorul câtorva mici buchețele de brad, legate de mărgelele colorate.

 

 

8. Pentru că tot e iarnă și pentru că bradul este simbolul Crăciunului, decorează-ți ferestrele cu crenguțe de brad și conuri. Confectionează o ghirlandă din crengi de brad, agață din loc în loc câte un con uscat și fixeaz-o deasupra sau în dreptul ferestrei. Aspectul deosebit și mirosul de brad îți vor bucura simțurile în perioada sărbătorilor.

9. O simplă creangă de copac, puțină beteală sclipitoare și câteva decorațiuni din turtă dulce. Iată cum poți confecționa un decor dulce de Crăciun pentru fereastra ta. Înfășoară creanga de copac cu beteală roșie sau aurie, agață din loc în loc figurine din turtă dulce (steluțe, brăduți, oameni de zăpadă etc) și fixează creanga în dreptul ferestrei.

 

 

 

9. Poți înfrumuseța geamul din dormitor, de pilda, agăţând o coroniţă din crenguţe de brad chiar de galerie. În acest fel, vei aduce spiritul sărbătorilor și în camera în care dormi.

10. O altă idee decorativă și frumoasă este crearea unui aranjament în tonul sărbătorilor chiar pe pervazul ferestrei. Poți face asta pentru pervazul din bucătărie sau din living, unde îți vei petrece cea mai mare parte a sărbătorilor, alături de cei dragi. Creează un decor de Crăciun din lumânări, beteală, figurine de îngerași, spiriduși sau reni, acadele, crenguțe de brad și globuri. Pune-ți imaginația la treabă!

 

 

 

 

11. Un aranjament simplu de tot poți obține cu ajutorul câtorva ghivece de mici dimensiuni, în care să fixezi conuri de brad, opțional vopsite cu spray alb de zăpadă artificială, astfel încât să creezi senzația că în fiecare ghiveci e plantat câte un brăduț.

Leagă ghivecele cu panglici colorate, de parcă le-ai pregăti pentru cadou și decorul e gata

 

 

 

 

 

10801627_682580451860672_7361104960355075937_n 12. Dacă nu vrei să îţi încarci camera cu multe ornamente de Crăciun, un suport de lumânare sau un semn cu „Merry Christmas” îţi va aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în casă

 

 

 

 

lumanare-decorativa-de-craciun-din-borcan-si-fructe-de-merisor 13. Cu un borcan vechi din casă, poţi să realizezi o lumânare decorativă de Crăciun. Într-un borcan se pune o crenguţă de vâsc, se umple cu apă până la jumătate, iar apoi se aşază o lumânare. Pentru efect puteţi adăuga şi fructe de merişor

foto: Garage Boutique Flowers and Events, casadex.ro

 

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax