Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum va arăta Centrul Pediatric Național Maria Beatrice din Alba Iulia. Ce facilități va avea

Publicat

maria beatrice

ONG-ul Maria Beatrice, construiește la Alba Iulia, un Centru Pediatric Național. Acesta nu va fi destinat doar copiilor cu dizabilități, ci pentru orice copil care pe parcursul vieții a suferit un accident și suferă de o afecțiune temporară.

Centrul construit va avea ca activitate: evaluare, diagnoză și intervenție timpurie, recuperare medicală copii, terapie și reabilitare post-traumatică și post-operatorie, ortopedie și neurologie pediatrică.

beatrice

Așezământul va fi destinat pentru pentru recuperare post-traumatică, post-operatorie, afecțiuni neuromotorii osteoarticulare și musculo-scheletale, nu doar pentru copii cu dizabilități, ci pentru orice copil care pe parcursul vieții a suferit un accident și suferă de o afecțiune temporară.

Centrul nou construit va avea ca activitate: evaluare, diagnoză și intervenție timpurie, recuperare medicală copii, terapie și reabilitare post-traumatică și post-operatorie, ortopedie și neurologie pediatrică.

Centrul, în suprafață desfășurată de 4000 mp pe un teren de 6000 mp, asigură un sistem integrat și complet de recuperare, inclusiv 3 bazine de apă (acoperite) cu specific terapeutic pentru copii, terapia asistată de animale și terapie prin joacă în natură, prin amenajarea unui parc specific dedicat.

maria beatrice 2

La acest moment se lucrează la acoperișul Modulului 1 al construcției (2017-2020), urmează tâmplăria exterioară (ferestre și uși exterioare) astfel încât pe timpul iernii să înaintăm cu instalațiile.

În decembrie 2018 încep săpăturile pentru Modulul 2 al construcției (2018-2021).

În 2012 , în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia, a fost inaugurat Centrul Maria Beatrice, care în timp a devenit recunoscut la nivel național datorită rezultatelor pe care centrul le are în terapia copiilor cu afecțiuni neuromotorii, osteoarticulare și musculo-scheletale.

În 2017, centrul și-a dublat suprafața terapeutică, astfel că acum însumează 1000 mp de terapie, distribuită pe 24 de săli funcționale, având în terapie 60 de copii zilnic, 260 de copii beneficiari anul de tratamente de lungă durată din întreaga țară, pentru care 41 de angajați de specialitate cu studii universitare ( medici, kinetoterapeuți, hidro-kinetoterapeuți, maseuri, logopezi, terapeuți ocupaționali, psihologi clinicieni psihoterapeuți, asistenți medicali și administrativ), asigură terapie individuală în săli individuale unde este cazul, și buna desfășurare a activităților.

maria beatrice 3

În 2017 ONG Maria Beatrice a început construcția Centrului Pediatric Național la Alba Iulia.

Finalizarea construcțiilor la noul centru este estimată pentru anul 2021.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    duminică, 11.11.2018 at 12:21

    Oare unde este localizat acest obiectiv ? Dupa un balon cu aer cald si un stol de cori nu ai alte repere !

  2. main

    duminică, 11.11.2018 at 15:57

    Sper sa va mutati cat mai repede in noua licatie deoarece lipsa de bun simt a clientilor si chiar a angajatilor a transformat intersectia Nicolae Grigorescu cu Lalelelor in ruleta ruseasca auto.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax