Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta noua creșă ce va fi construită la Alba Iulia. Spații de joacă amenajate pe acoperiș

Publicat


La Alba Iulia, în zona cartierului Orhideelor, se pregătește construirea unei creșe cu spații moderne, multifuncționale și atractive pentru copii. Proiectul a ajuns la faza studiului de fezabilitate.

Locația vizată este în zona cartierului Orhideelor, pe Strada Lalelelor, nr. 97 A, lângă Unitatea Militară 01684. Investiția este estimată la valoarea de 11.041.667,24 lei, inclusiv TVA, din care lucrări construcții-montaj de 8.801.788,41 lei. Lucrările vor dura 12 luni.

Clădirea va fi construită pe o parcelă de 2.065 de metri pătrați, organizată în patru zone: cea destinată construcției, o parte destinată jocului, o zonă de acces și circulație și spații verzi. Va avea demisol, parter și etaj, cu fațadă ventilată cu panouri fibrocement în diverse culori.

Clădirea principală se va întinde pe o suprafață desfășurată de 1.835 de metri pătrați. Va avea funcțiuni prin care se creează 90 de locuri pentru copii cu vârste între 1 și 3 ani, dispuși în 6 grupe (două de 1-2 ani și patru de 2-3 ani). Sistemul structural este de tip cadru spaţial din elemente monolite din beton armat. Geometria structurii de rezistenţă este dreptunghiulară, alcătuită dintr-un singur corp, învelitoare tip terasa circulabilă cu spații de joacă și o pergolă de lemn – un spațiu umbrit în formă de căsuță, cu rolul de a proteja copii de radiațiile solare pe timp de vară, cât timp aceștia folosesc terasa. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni. 

Potrivit documentelor primăriei, locația va fi dotată cu încăperi proprii fiecărei grupe de copii, grupuri sanitare, încăperi comune pentru diferite activități, bucătărie, spălătorie și centrală termică, adăpost de apărare civilă, cabinet medical și alte anexe.

Solicitările instituției pentru proiectant au fost acelea ca suprafața desfășurată de 1.800 de metri pătrați să fie folosită la maximum, astfel încât să fie create cât mai multe locuri.

“Dezvoltarea sistemului de educație timpurie este o prioritate. Creșa și grădinița au importanță vitală în dezvoltarea copiilor la nivelul interacțiunii în colectiv, comunicării, percepției și apartenenței la colectivități. Investițiile pe care le vom face în sistemul de creșe sunt, de fapt, investiții în viitorul nostru. După aprobarea studiului de fezabilitate vom fi cu un pas mai aproape de o nouă creșă în Alba Iulia”, a spus Voicu Paul, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

”Prin acest proiect, se încearcă depășirea limitelor spațiului pe care îl cunoaștem, abordând o manieră contemporană în care copiii au acces comun la facilități multiple, locuri de joacă atât interioare cât și exterioare, protejate.

Conceptul care a stat la bază pune în lumină simplitatea formelor, așa cum le percep cei mici și le păstrează în acest fel în spațiul în care ei își desfășoară activitatea, ajutând la dezvoltarea personalităților prin prisma percepției vizuale pe care o capătă din mediul înconjurător”, a declarat arhitectul Ioan-Răzvan Molie, de la IM Design Studio.

foto: Prime Arts


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. popa

    luni, 20.01.2020 la 20:27

    Primăria mai are în proiect o gradiniță, pe locul ștrandului de la Schit.
    Arată la fel de frumoasă pe hârtie, dar de ani buni în ștrandul de la Schit pasc oi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Alte două persoane vor fi aduse în CARANTINĂ la Secția de Boli Infecțioase din Alba. Au sunat la 112

Publicat

Încă două persoane vor fi aduse în condiții speciale la Secția de Boli Infecțioase din Alba, după ce au sunat la 112, sâmbătă dimineața, acuzând febră, dureri în gât și dificultăți de respirație, potrivit DSP Alba. Este vorba despre două persoane – bărbat și femeie – aflate în autoizolare la domiciliu, care au sunat sâmbătă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, REȚINUTĂ de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de lei și 10.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. UPDATE: DNA a comunicat oficial sâmbătă că Sorina Pintea a fost reținută. ”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul persoanelor izolate la domiciliu în județul Alba. Măsuri de prevenire în contextul epidemiei COVID 19

Publicat

gripa laborator

În județul Alba sunt 138 de persoane care trebuie să respecte condiții de izolare la domiciliu, așa cum prevede protocolul dispus de Ministerul Sănătății, potrivit Direcției de Sănătate Publică Alba. Numărul acestora a crescut față de joi, când erau raportate 116 cazuri de monitorizare la domiciliu și față de vineri, când erau 133. Motivul este […]

Citește mai departe
Publicitate

BLAJ

VIDEO ȘTIREA TA: La un pas de accident. TIR pe contrasens, pe DN 14B, lângă Blaj

Publicat

La un pas de accident, pe DN14, între localitățile Cistei și Crăciunelu de Jos, lângă Blaj. Un șofer a reușit să evite impactul cu un TIR ce intrase riscant în depășire. Din imaginile transmise de un cititor Alba24 se poate vedea cum șoferul care circula regulamentar din sens opus încetinește și este nevoit să oprească […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate