Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: Cum va arăta PARCAREA cu trei etaje din centrul orașului Alba Iulia. Primăria caută finanțatori

Publicat

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au reamintit, joi, detalii despre proiectul parcării pe trei niveluri ce va fi construită în centrul orașului, în spatele magazinului Unirea. Potrivit viceprimarului cu atribuții de primar, Paul Voicu, aceasta va avea circa 150-170 de locuri de parcare.

Documentația pentru aprobarea proiectului va intra la aprobare în ședința Consiliului Local de luna viitoare. Până atunci, reprezentanții primăriei se întâlnesc cu operatori din domeniu, printre care Interparking (grup belgian ce deține mai multe parcări în țară), pentru a studia modalitățile de finanțare a acestor proiecte de construire a parcărilor pe mai multe niveluri în oraș, având în vedere și celelalte planuri, printre care parcarea subterană din zona centrală.

În ceea ce privește locația din spatele magazinului ”Unirea”, ce va deveni în curând un nou complex comercial, aceasta ar urma să aibă 150-170 de locuri de parcare, față de cele aproximativ 40 care sunt disponibile în prezent, a precizat Voicu Paul.

În zona vizată, acum sunt garaje și locuri de parcare la sol. Suprafața totală este de 1.500 mp. Aici ar urma să fie construită o clădire cu regim de înălțime parter și două sau trei etaje, cu acoperiș în sistem de terasă înverzită.

Locurile noi de parcare vor deservi atât blocurile din zonă cât și funcțiunile mixte de pe strada Tudor Vladimirescu.

Reamintim că magazinul ”Unirea” va deveni un mini-mall, noul proprietar al clădirii având planuri de modernizare a locației, încă din această toamnă. Astfel, pe lângă faptul că există deja nevoie de mai multe locuri de parcare în zonă, odată cu noua locație de cumpărături, este posibil ca zona să se aglomereze și mai mult.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax