Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cum va arăta SUPER-CLĂDIREA Liceului Tehnologic din Sebeș, în valoare de aproape 36 de milioane de lei

Publicat

Liceul Tehnologic din Sebeș va avea o nouă clădire, care va costa 35, 8 de milioane de lei. Cel puțin aceasta este suma alocată din finanțare europeană și contribuție proprie, aprobată și în Consiliul Local.

Potrivit proiectului, noua clădire va avea 34 de săli de clasă, laboratoare, sală de sport și de festivități și va găzdui 777 elevi. Peste 27 de milioane de lei sunt bani europeni.

Potrivit reprezentanților Primăriei Sebeș, proiectul se află în etapa de contractare în cadrul Programului Operațional Regional. Prin proiect se propune construirea unei clădiri noi care să cuprindă: 34 de săli de clasă, 3 laboratoare de informatică, 1 laborator de fizică, 1 laborator de mecanică, 1 laborator de chimie, 1 sală profesorală, 1 sală de festivități, 1 sală de sport, realizarea sistemului de încălzire centralizat, amenajarea curții și a terenului aferent liceului, amenajarea terenului de sport în curtea liceului, branșamentele la rețelele de utilități.

De noua clădire vor beneficia cei 777 de actuali elevi urmând ca unitatea școlară să crească până la număr de 900 de elevi, au transmis reprezentanții instituției.

Primăria Municipiului Sebeș împreună cu conducerea liceului au propus construirea unui corp de clădire nou în care să se deruleze activitatea de învățământ pentru liceu și școala profesională, actuala clădire urmând să preia funcțiunile pentru ateliere școlare și spații de cazare.

În felul acesta orele s-ar derula într-un singur schimb și într-un singur loc. Termenul de finalizare al investiției este 2022.

Proiectul Municipiului Sebeș pentru noul Liceu Tehnologic a fost premiat în cadrul Galei Administratie.ro ediția a XIV-a, care a avut loc la Poiana Brașov.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax