Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cupa României la şah rapid pe echipe, la Alba Iulia. Liderii competiţiei, după primele runde

Publicat

cr02 Astăzi se desfăşoară ultimele 3 runde din Cupa României la şah rapid pe echipe. După rundele de sâmbătă, la feminin conducea Politehnica Iaşi, iar în turneul masculin s-a impus CSM Baia Mare, echipa pentru care la prima masă joacă letonul Alexei Shirov, fost vicecampion mondial la şah în 2000 şi unul dintre cei mai buni jucători din lume din ultimele două decenii.

Cupa României la şah rapid pe echipe a debutat sâmbătă dimineaţa la Alba Iulia, la startul competiţiei găzduite de Hotelul Transilvania fiind prezente 18 echipe de seniori şi 4 echipe de senioare. Festivitatea de deschidere a început cu intonarea imnului national, pentru acest moment solemn fiind invitată tânăra interpretă de muzică populară Ana Maria Gligor. A fost urmată de alocuţiunile preşedintelui Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, secretarului general al Federatiei Române de Şah, Vladimir Danilov, directorului Fundaţiei Comunitare Alba, Dorin Sava şi cea a vicepreşedintelui Asociaţiei Judeţene de Şah Alba, Marius Ceteraş, care au urat bun venit participanţilor în municipiul Alba Iulia.

După desfăşurarea rundelor programate în prima zi de concurs, în competiţia feminină conduce Politehnica Iaşi, care a reuşit să câştige meciul direct împotriva fetelor de la CSM Bucureşti cu 2-1. Lupta pentru cupa nu este încă decisă, deoarece în ultima rundă va avea loc meciul retur dintre cele doua echipe, care poate răsturna situaţia în clasament.

În turneul masculin, după desfăşurarea a 6 runde în fruntea clasamentului, s-a instalat CSM Baia Mare, echipa pentru care la prima masă joaca letonul Alexei Shirov, fost vicecampion mondial la şah în 2000 şi unul dintre cei mai buni jucători din lume din ultimele două decenii. Băimarenii au 5 victorii, dintre care una extrem de importantă, împotriva AEM Luxten Timişoara şi un singur meci egal contra echipei Medicina Timişoara. Pe locul secund se află AEM Luxten Timişoara cu 5 victorii şi o înfrângere, podiumul provizoriu fiind completat de Medicina Timişoara cu 4 victorii, un meci egal şi o înfrângere. În spatele trioului fruntaş se află Politehnica Iaşi, Vados Arad şi, o frumoasă surpriză, Şah Club Cugir, toate cu 4 victorii şi 2 înfrângeri.

Cupa României este organizată de Federatia Romana de Şah şi Asociatia Judeţeană de Şah Alba, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alba Iulia, Hotel Transilvania, DGASPC Alba, Muzeul Unirii Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba şi sponsori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax