Connect with us
Publicitate

Uncategorized

FOTO: Cursul „Erasmus +” la Alba Iulia. Tinerii au învăţat cum să iniţieze proiecte cu finanţare europeană

Publicat

În perioada 15-17 noiembrie, la sediul Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-a desfăşurat cursul de scriere de proiecte ERASMUS +, dezvoltat de Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educării și Formării Profesionale, împreună cu Rețeaua de Națională a Formatorilor Programului Tineret în Acțiune. „Erasmus+” este programul european de educație, tineret, formare și sport pentru perioada 2014-2020, ce continuă generația de programe “Tineret în Acțiune” și “Învățare pe tot parcursul vieții” și a fost gestionat la nivel european de Comisia Europeană.

Obiectivele acestui modul de formare, susținut de Cosmin Cătană și Cristian Babutău, formatori în Rețeaua Națională a Formatorilor TIA, au fost ca participanții să înțeleagă cadrul unui proiect european de tineret, specific programului european de finanțare „Erasmus+”, să poată elabora, planifica și scrie proiecte de tineret specifice programului „Erasmus+”, precum și să utilizeze cadrul non-formal de învățare în contextul proiectelor de tineret.

Cursul s-a adresat exclusiv reprezentanților ONG-urilor de tineret și instituțiilor publice care lucrează cu tineri și doresc să inițieze proiecte de tineret în cadrul programului „Erasmus+”. Așadar, participanții de la Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociația SM SPEROMAX ALBA, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Organizația Studenților și Elevilor Basarabeni, Consiliul Elevilor de la Colegiul Apulum, AS 2001, Asociația Ținutul Tibreanului, Asociația pentru Consolidarea Societății Civile Valea Jiului s-au întâlnit în acest cadru și printr-o paletă largă de metode de educare nonformală au aflat printre primii despre noutățile pe care le aduce programul „Erasmus+” și cu ce se deosebește în ce privește componența de tineret față de fostul program „Tineret în Acțiune”, care se finalizează la 31 decembrie 2013. Participanții au învățat lucruri noi și au dezvoltat mai multe idei de proiecte de tineret în funcție de misiunea și viziunea organizațiilor de proveniență.

Printre proiectele derulate deja, se numără: proiectul „Pregătiți pentru Viitor” al Asociație Alumni UAB, „Comitet de Tineret în România pentru pacienții cu Scleroză Multiplă” al Asociație SM SPEROMAX ALBA, „Voluntar, Implicat și Pregătit” al Centrului Județean de Voluntariat Alba, „Viitorul tău începe azi” al Fundației Comunitare Alba, „Voluntariat în slujba includeri tinerior roma” al Asociației Montana Moților, „Și votul tău contează” al Asociației Non Profit Răchita sau cele ale grupurilor informale „Concordia-Cicoc”, cu proiectul „D.E.M.A.R.E.Z – Drumul spre Succes” sau proiectul „Verde” al grupului informal reprezentat de Alisa Valentina Drăgoi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax