Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cursul festiv al promoției 2013 de la Drept. Cristina Potor a fost cerută de soţie imediat după ce şi-a primit diploma


Publicat

Peste 500 de persoane, studenți, părinți, prieteni au participat la cursul festiv al Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specialitatea Drept, care a marcat finalul celor patru ani de facultate. Studenţii care se pregătesc de licenţă au fost vizibil impresionați de ultimele discursuri ale profesorilor, dar şi cele ale studenţilor.

Din acest moment, studenţii se pregătesc pentru primii lor paşi în cariera de jurişti sau cei mai curajoşi îşi vor încerca norocul la examenele de admitere în magistratură sau barou.

Moment emoţionant la cursul festiv. Radu Ilia i-a cerut mâna absolventei Cristina Potor

În momentul în care una dintre absolvente, Cristina Potor a fost chemată la ultima strigare a catalogului, iubitul ei, Radu Ilia a oprit pentru un moment ceremonia, a îngenuncheat în faţa iubitei sale şi a cerut-o în căsătorie.

Aceasta, tulburată și emoționată, a acceptat cererea iubitului ei. Momentul a stârnit emoţie în rândul tuturor celor prezenţi, aplaudând la scenă deschisă gestul curajos al tânărului.

Au terminat Facultatea de Drept şi Ştiinţe Sociale următorii studenţi:

Grupa I:  Rodica Adam, Nicolae Aloman, Gabriel Altomi, Răzvan Anghel, George Apostol, Ionuţ Ardiuş, Ersysebet Backsi, Robert Banu, Alexandru Boldaş, Răyvan Boldea, Radu Bora, Camelia Brad, Adelina Breaz,  Alexandra Buda

Grupa a II-a: Dumitru Ciocluţ, Radu Cîvnicean, Emanuel Coman, Mihai Coman, Radu Costan, Alexandru Coţoflea, Mădălina Creţiu, Beatrice Csibi, Daniela Drăgan, Florin Dreghiciu, Ion Enache, Bianca Fartais, Eugen Făgădar, Cristina Feneşer, Lidia Figlea, Adriana Fleşer, Anca Gabor, Alexandra Gaţu, Beatrice Gherman, Andrei Giredea.

Grupa a III-a: Maria Goarnă, Diana Goţa, Mihaela Grava, Diana Grigoraş, Diana Haţegan, Marian Iacşa, Izabela Iakab, Edis Ismail, Renata Karacsonyi, Anca Lazăr, Alina Lechinţan, Alexandra Lombrea, Dorina Lungu, Dora Macovei, Ana Mărginean, Ioana Mariş, Codruţa Mărginean, Iulia Mărincean, Iulian Miclea, Sabina Miclea, Mihai Mihăilă, Ioan Mihu, Mirela Morar, Hortenzia Morar

Grupa IV-a: Larisa Motolity, Adriana Motora, Andrei Muntean, Natalia Neamţu, Mihai Nemeş, Alexandra Nergheş, Claudiu Nicoară, Bettyna Nicolaus, Ciprian Oproiu, Roxana Palfi, Adriana Paşca, Dan Petruşel, Gligor Plugar, Simona Popa, Gelu Popescu, Darius Popovici, Andrada Cristina Potor, Nicoleta Preda,

Grupa V: Mirela Robu, Andrei Roman, Ioana Roşca, Mihaela Roşiu, Rareş Simina,  Emilia Sîntejudean, Andrei Sîrbu, Nicolae Stâncel, Isabela Stoica, Sebastian Suciu, Marius Sunzuiană, Delia Ştefan, Flaviu Tothăzan, Ioan Trifa, Teodor Truţa, Ioana Ţerfea, Severus Udeanu, Claudiu Vesa şi Roxana Vlas.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comentarii

 1. un spectator

  sâmbătă, 01.06.2013 at 20:22

  Stimate domn redactor!
  Mi-e mila cum unii ca dumneavoastra care se dau mari ca termina o facultate ca si Dreptul si pe deasupra se afla intr-un colectiv atat de frumos, precum Alba24.ro ajunge sa aiba asemenea probleme de folosire corecta a cuvintelor din dictionarul limbii romane si de asemenea de dictie. Pe viitor, nu mai scrieti articole cu o singura mana sau in graba! Riscati sa va faceti de ras!

  • moderatorul de serviciu

   sâmbătă, 01.06.2013 at 21:03

   @un spectator, unii dintre noi ajung să aiba asemenea probleme, mai ales în weekend, pentru ca scriu repede și fug la un alt eveniment. Astazi au fost cel puțin 8 evenimente in locații diferite. Ne cerem scuze, corectura intra dupa publicare. Si mulțumim tuturor celor care ne atrag atenția.

 2. un spectator

  joi, 06.06.2013 at 01:49

  Ok, insa va rog modificati numele Claudia Nicoara cu cel corect, si anume Sebastian Nicoara!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO ȘTIREA TA: Turmă de porci mistreți, surprinsă pe raza localității Răhău. Nu se sperie de oameni

Publicat

Un cititor Alba24 ne-a semnalat faptul că pe raza localității Răhău a fost văzută recent o turmă de porci mistreți. Potrivit acestuia, animalele sălbatice sunt atât de îndrăznețe încât intră în grădinile oamenilor și în curțile acestora la orice oră din zi. 

„Oamenii și în special femeile au teamă de a mai ieși în grădini sau pe câmp. Noroc că la această dată recolta de prin grădini în mare parte este strânsă, rămânând doar nucile de recoltat și resturi de poame fructifere căzute pe jos și care nu mai reprezintă valoare economică.

(…) Turmele respective apar și dispar periodic de pe teritoriul Răhăului de aproximativ 5 ani, terorizând populația, în sensul că aceasta crede că sunt o rasă nouă de porci mistreți. De menționat că primele turme care au apărut erau crotaliate în ureche, fapt care ar ajuta atât în stabilirea rasei cât și al proprietarului”, ne-a transmis cititorul.

Locuitorii se întreabă cu teamă ce o să se facă la primavară când vor trebui să își cultive grădinile, riscând astfel să se trezească înconjurați de aceste turme.

Cititorul Alba24 a redactat o petiție către autorități în care solicită stabilirea proprietarului, stabilirea valorii cinegetice a acestor animale și legalitatea existenței acestor turme pe un fond cinegetic.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cadrele didactice din Alba Iulia ar putea primi 750 de lei pentru materiale. Proiect inițiat de un consilier independent

Publicat

Cadrele didactice din municipiul Alba Iulia ar putea primi 750 de lei pentru a-și cumpăra materiale didactice. Consilierul local independent, Paul Florea, a anunțat că un proiect în acest sens este aproape de forma finală.

”Pe scurt:

1. Se va acorda 750 lei fiecărui profesor din municipiul Alba Iulia pentru a-și achiziționa materiale didactice.

2. Se vor acorda bani, nu vouchere.

3. Profesorii vor face o solicitare conform unei proceduri la care încă lucrăm.

4. Încă se lucrează la tipurile de bunuri și servicii pe care profesorii le pot achiziționa cu respectiva sumă.

Mă bucur foarte mult că, în final, găsim consens politic pentru acest proiect și că reușim să trecem și peste mica birocrație din administrație care a încetinit destul de mult inițiativa.

Vă țin informați cu privire la acest proiect și sper să fie votat la următoarea ședință de Consiliu Local” a transmis acesta, pe contul său de Facebook.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Vot de la 16 ani la alegerile locale și parlamentare. Președintele Senatului, de acord cu solicitărea unei organizații de tineri

Publicat

vot, stampile,

Președintele Senatului Florin Cîțu a răspuns luni că ar fi de acord cu reducerea vârstei necesare pentru a vota la 16 ani. Organizația care a solicitat acest lucru este Federația Tinerilor din Constanța.

Cîțu este de acord ca această propunere să fie inclusă în discuțiile pentru revizuirea Constituției dar și să fie făcute în paralel modificările legislative necesare în sensul permiterii tinerilor să voteze de la 16 ani pentru alegerile locale și europarlamentare, potrivit Edupedu.ro.

„Reducerea vârstei necesare pentru votul la alegerile locale reprezintă o măsură care va contribui la implicarea tinerilor în comunitatea lor, având în vedere că vor avea putere să își aleagă reprezentanții de la o vârstă mai mică.

La acest moment, se constată că tinerii până în 18 ani sunt dezinteresați de subiectele politice și, mai ales, pasivi în ceea ce privește implicarea civică. O astfel de inițiativă ar responsabiliza tinerii de la o vârstă mai mică, contribuind, astfel, la sporirea spiritului democratic”, potrivit reprezentanților tinerilor.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Eurostat: România, cea mai scăzută creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul al treilea

Publicat

bani

Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu trimestrul al doilea, iar în Uniunea Europeană PIB-ul a urcat cu 2,1% de la un trimestru la altul, în ambele cazuri fiind vorba de un avans identic cu cel consemnat în trimestrul II raportat la primele trei luni din an, arată datele publicate marţi de Eurostat.

Cu excepţia Lituaniei, unde PIB-ul a stagnat, toate statele membre UE au consemnat o creştere a PIB în trimestrul al treilea comparativ cu trimestrul precedent. Însă, în timp ce Austria a avut cea mai mare creştere a PIB de la un trimestru la altul (3,8%), cele mai mici ritmuri de creştere au fost consemnate în România şi Slovacia (ambele cu un avans de 0,4%).

În ritm anual, Produsul Intern Brut al zonei euro a crescut cu 3,9% în zona euro şi cu 4,1% în UE în trimestrul al treilea, după un avans de 14,4% în zona euro şi unul de 13,8% în UE în trimestrul al doilea. În cazul României, ritmul de creştere a încetinit până la 8,1% în al treilea trimestru, de la 13,8% în trimestrul al doilea.

Tot marţi, Eurostat a anunţat că numărul persoanelor ocupate a urcat cu 0,9%, atât în zona euro, cât şi în Uniunea Europeană, în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent. Aceasta după ce în trimestrul al doilea ocuparea a crescut cu 0,8%, atât în zona euro, cât şi în UE.

În perioada iulie-septembrie 2021, ţările membre cu cea mai puternică majorare a ocupării au fost Irlanda (4%), Spania (2,6%) şi Lituania (2,1%), iar ţările cu cele mai modeste creşteri au fost Slovacia şi Croaţia (ambele cu 0,3%), precum şi Suedia, Cehia, Germania, Italia şi România (toate cu 0,4%). Eurostat estimează că în al treilea trimestru din 2021 erau 210 milioane persoane ocupate în Uniunea Europeană, din care 161 de milioane în zona euro.

În ceea ce priveşte România, Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit în sus creşterea economică din trimestrul III al acestui an, la 0,4%, de la 0,3% cât estima anterior, iar faţă de perioada similară din 2020, Produsul Intern Brut a înregistrat un avans de 7,4% pe seria brută şi 8,1% pe seria ajustată sezonier. Pe data de 16 noiembrie, INS anunţa că economia României a încetinit la 0,3% în trimestrul III faţă de trimestrul anterior, în timp ce raporta la aceeaşi perioadă a anului trecut avansul PIB a fost de 7,2% pe serie brută şi 8% pe serie ajustată.

sursa: Agerpres.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate