Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Cursuri de șah pentru tinerii din orașul Teiuș, organizate de către Parohia Ortodoxă Teiuș II

Publicat

Începând cu anul școlar 2022-2023, Parohia Ortodoxă Teiuș II a reluat cursurile de șah organizate pentru elevii Liceului Teoretic Teiuș, întrerupte din cauza contextului pandemic din anii 2020-2021. Părintele Petru Lascu, parohul acestei comunități, este cel care coordonează activitatea din cadrul întâlnirilor educative, ajutându-i pe tinerii parohieni să își petreacă timpul liber într-un mod constructiv.

La cursurile organizate săptămânal iau parte aproximativ 80 de copii și tineri de pe raza orașului Teiuș, aceștia fiind organizați pe grupe de lucru, în funcție de vârstă.

În timpul partidelor de joc, au loc și discuții tematice bazate pe învățătura de credință ortodoxă, acesta fiind un bun prilej pentru ca părintele paroh să le ofere elevilor sfaturi duhovnicești și să le lămurească unele curiozități legate de viața bisericească.

Scopul acestor activități este dezvoltarea gândirii strategice, creative și analitice, dezvoltarea puterii de calcul și de concentrare, dar și a spiritului competitiv.

Totodată, având în vedere latura duhovnicească a întâlnirilor, scopul acestora este și acela de a-i apropia pe tineri de Biserică și a-i ajuta să devină creștini responsabili în comunitatea parohială din care fac parte.

sursa: Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei, Alexandru Graur

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax