Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Daimler deschis la Cugir o nouă unitate. Va produce conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină Mercedes Benz

Publicat

Adrian Teban, Falk Pruscha, Günther Hoffmann Subsidiara Daimler, Star Transmission își continuă strategia de dezvoltare și a inaugurat în 18 august o nouă unitate de producție în Cugir. Cei peste 150 de noi angajați vor produce conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină. Investiția totală se ridică la 13 milioane de euro, iar Star Transmission va fi furnizor unic al acestei componente la scară mondială.

Noua hală de la Cugir are o suprafaţă de 4000 mp și este destinată doar producţiei de conducte de înaltă presiune pentru motoarele pe benzină Mercedes Benz. Linia de producție este parţial automatizată şi aici se vor produce 17 tipuri diferite de conducte care vor fi montate ulterior pe 5 tipuri de motoare.

Conductele de înaltă presiune fac legătura între pompa de injecție şi injector fără a avea pierderi de presiune. Acestea sunt solicitate intens în timpul funcționării, atât datorită presiunii ridicate a combustibilului, cât și datorită frecvenței mari a injecțiilor de combustibil.

La deschiderea noii hale de producţie au fost prezenți primarul orașului Cugir, Adrian Teban, vice-primarul orașului, Călin Furdui, directorul de planificare Motoare si Componente de la Berlin, Günther Hoffmann, precum şi numeroși parteneri şi colaboratori ai companiei noastre. În cadrul vizitei din producție, oaspeții au putut urmări diferitele etape de prelucrare ale conductelor de înaltă presiune, iar angajații nerăbdători să înceapă munca au pus în practică know-how-ul dobândit în ultimele luni de specializare.

angajati in hala de productieCompania pune accent pe instruirea optimă a angajaților săi, acesta fiind și motivul pentru care o parte din noii angajați au beneficiat de o specializare de aproximativ șase luni la fabrica Mercedes Benz din Berlin, acolo unde s-a derulat proiectul până în momentul de față. În timpul școlarizării din Germania angajații s-au specializat în producția conductelor de înaltă presiune, elemente cheie al motorului și au deprins de la colegii germani tehnicile și metodele de lucru care le-au asigurat acestora succesul. În acest fel ne asigurăm că standardele înalte de calitate Mercedes Benz privind procesele de producţie sunt respectate indiferent de locaţia de producţie.

O echipă de experţi din Berlin a însoţit angajaţii la întoarcere pentru a oferi sprijin și asistență în perioada de începere a proiectului la Cugir. Fabrica din Berlin va funcţiona ca centru de competenţe pentru funcţionalitatea motorului CAMTRONIC.

IMG_3223 „Star Transmission a demonstrat în ultimii 15 ani că acordă importanță maximă productivității, eficienţei şi structurilor clare. Inaugurarea fabricii din Cugir este un semnal clar al dezvoltării continue. Prin această acţiune oferim un stimul real pentru crearea de noi locuri de muncă şi pentru progresul în regiune. Baza succesului nostru este orientarea consecventă către calitatea produselor noastre”, a declarat directorul general Falk Pruscha.

Despre Star Transmission

Filiala Daimler – Star Transmission (STC) a fost înființată în anul 2001 și este un furnizor internațional de componente pentru industria de automobile. La sediul din Cugir se produc roți dințate, arbori, precum și componente prelucrate mecanic pentru motoare, cutii de viteză și casete de direcție. Pe lângă construcția de dispozitive, compania oferă clienţilor şi servicii de inginerie. Peste 8 milioane de componente sunt produse la Cugir. La sediul din Sebeș se montează cutii de viteză automate in 5, 7 și 9 trepte. Compania are momentan peste 1800 de angajați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax