Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Dansuri și port popular de Ziua Românilor: „Ambasadori ai Unirii” din întreaga țară au incins hora pe străzile Alba Iuliei

Publicat

Ambasadori ai Unirii din mai multe județe ale țării au ajuns vineri la Alba Iulia, iar străzile orașului au fost înveselite de cântece și dansuri populare tradiționale. Delegația formată din aproximativ 200 de copii şi tineri aparținând unor ansambluri folclorice și artistice din Alba, Iași, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Olt și Sălaj au pornit la joc, din capătul Bulevardului Transilvaniei înspre Sala Unirii.

De parada pitorească s-au bucurat trecătorii, care au avut ocazia să îi urmărească pe copii  şi tineri pe tot traseul, fredonând alături de aceștia cântece tradiționale românești. Ajunși la Sala Unirii, Ambasadorii au susținut câte o alocuțiune despre însemnătatea Zilei Naționale a Românilor în fața autorităților locale și județene și au adus acestora daruri din județele pe care le reprezintă.

La finalul cuvântărilor, toți cei prezenți în Sala Unirii și-au dat mâna și s-au unit în horă.

Vizitatorii orașului Unirii au avut ocazia să vadă și expoziția amenajată în Sala Unirii, în cadrul căreia au fost expuse fotografii realizate cu bisericile ortodoxe din Banatul Sârbesc.

Vă invităm să vizionați o galerie foto cu Ambasadorii Unirii:

Foto: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cristina anghel

    sâmbătă, 01.12.2012 at 00:16

    Pe ambasadorii unirii ii puteti vedea si pe 1 Decembrie la RYMA la spectacolul folcloric pentru copii, incepand cu ora 12:30. Va asteptam cu drag!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax