Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO „Dăruiește emoții de Crăciun”: Felicitări realizate handmade, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

În săptămâna 9-13 decembrie, elevii Școlii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia au dăruit celor din jur „emoții” cuprinse între paginile felicitărilor de Crăciun realizate handmade. Acestea au reprezentat imagini din orașe ale lumii în care se celebrează Crăciunul în spirit religios sau de divertisment.

Elevii coordonați de prof. Diane Popa, Florea Simona, Camelia Pop, Cristinel Ioan Negoi Roman, consilierul școlar Maria Badale și prof. Ioan Pavel, au înțeles fenomenul religios creștin din perspectivă interdisciplinară.

Au învățat că în Rusia masa de Crăciun constă din 12 feluri de mâncare, fiindu-le dedicată celor 12 apostoli; că în Argentina după miezul nopții se eliberează „globos”, globuri uriașe de hârtie colorată asemeni lampioanelor; în Polonia, masa de Crăciun se servește abia după ce apare prima stea pe cer; că în Japonia, decorațiunile de Crăciun sunt date jos în 26 decembrie, oamenii pregătindu-se pentru sosirea Anului Nou; că în Rusia din 1920-1935, pomii de Crăciun și Crăciunul au fost interzise de statul ateu, cine dorea să celebreze Crăciunul trebuia să o facă în secret. În Congo, Crăciunul este celebrat mai mult din perspectiva religioasă, astfel că nu prea se primesc sau nu se prea așteaptă cadouri…, în schimb în bisericile congoleze, se regăsesc câte 5-6 coruri. Au mai aflat că în Chile, în Columbia nu se mănâncă plăcinte dulci, ci doar pe bază de carne, legume sau brânză.

Prezentările elevilor au fost susținute de expoziția felicitărilor artizanale realizate de ei. În interiorul lor, copiii au transmis gândurile lor unei persoane din familie pe care demult nu au mai vizitat-o sau văzut-o pentru că e prea departe sau pentru că nu mai e printre noi. Cei mai mari au confecționat felicitări personalizate pe care le-au trimis prin poștă colegilor din școlile partenere din proiectul Erasmus+ „Pupils Teach Pupils”, urmând să primească și ei felicitări de Crăciun și de Anul Nou, din Spania, Germania, Olanda Turcia și Polonia.

De asemenea, elevii clasei a V-a A coord. de prof. dirig. Cristinel Ioan Roman Negoi au dăruit felicitări și un cadou simbolic copiilor care frecventează Centrul de Tranzit „Sf. Nicolaie” din Alba Iulia.

Mesajele elevilor de Crăciun au fost pline de emoție, adresate celor dragi, reînviind pe versurile lui Eminescu din poezia „Colinde, colinde”, spiritul Crăciunului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Michaela

    vineri, 13.12.2019 at 09:17

    Toate bune și frumoase, dar renunțați la handmade ! Este foarte frumos să spunem LUCRATE MANUAL ! Sau nu mai suntem în România ??? !!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax