Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: „Dăruiește un zâmbet” – campanie umanitară la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia

Publicat

Sărbătorile de iarnă sunt pentru majoritatea oamenilor un prilej de bucurie şi de speranţă.  Moș Crăciun este aşteptat în fiecare an și de cei mari, dar mai ales de cei mici. De obicei, Moşul aduce dulciuri şi jucării copiilor, dar anul acesta, Consiliul elevilor de la  Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia a organizat o campanie de strângere de fonduri pentru sprijinirea copiilor cu deficiențe de la Centrul de recuperare Gepetto din Alba Iulia.

Proiectul a fost coordonat de prof. Mocanu-Gligan Anca, consilier educativ al școlii, alături de Badale Maria, consilier școlar, Pop Camelia, profesor documentarist și Boilă Alexia, președinta Consiliului elevilor.

Activitatea face parte din cadrul proiectului „ Dăruiește un zâmbet”, care s-a desfășurat pe parcursul lunilor noiembrie și decembrie, perioadă în care atât elevii, cât și dascălii au dorit să realizeze acțiuni care să stimuleze compasiunea și dragostea față de semeni, valori care sunt promovate mereu la această școală.

Copiii din Consiliul elevilor s-au implicat cu multă dăruire în cadrul acestui proiect de suflet: au realizat afișul proiectului, apoi au mediatizat evenimentul la nivelul întregii școli. De asemenea, au organizat o tombolă la care au participat toate clasele, au confecționat podoabe de Crăciun, au pregătit cadourile pentru tombolă și au strâns donațiile pentru copiii cu nevoi speciale.

Evenimentul final a avut loc în curtea școlii în prezența directorilor, Gabriel Bucur și Lăcrimioara Burde, a dascălilor și a elevilor, ocazie cu care au fost extrase biletele pentru tombolă, iar câștigătorii au primit cadouri și dulciuri pe care le-au împărțit cu colegii lor.

Într-o atmosferă specifică sărbătorii Nașterii Domnului, cu miros de brad și zvon de colinde, reprezentanții fiecărei clase au rostit mesaje de Crăciun, au împodobit bradul cu podoabele confecționate de elevi, iar la final domnul director i-a felicitat pe elevi pentru reușita acestui proiect, dar și pentru suma impresionantă pe care au reușit să o strângă.

Acestei campanii umanitare s-au alăturat părinții elevilor, dascălii școlii, precum și numeroși sponsori, care au facut donații pentru acest scop nobil.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax