Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Darul bucuriei”, spectacol de colinde la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

DSCN2738 Marți seara, la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia a avut loc un spectacol de colinde, în parteneriat cu Liceul de Arte „Regina Maria” și Școala Gimnazială „Vasile Goldiș” din Alba Iulia.

În pragul sărbătorilor de iarnă, colindele tradiționale și datinile culese de la bunici, nuanțate de graiul arhaic au fost prezentate în casa gazdelor. Aici, bunicii (interpretați de eleva plutonier Aurora Pavel și elevul caporal Alexandru Iușan) și nepotul (elevul fruntaș Raul Traica) i-au primit pe colindători, feciori și fete din sat porniți să vestească sărbătoarea Nașterii Domnului, răsplătindu-i cu nuci, mere și colaci, si, totodată, povățuindu-i.

Apoi, colindătorii Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, coordonați de către profesoara Daniela Rus, au interpretat colinde pe patru voci.

Spectacolul a avut și un caracter caritabil pentru cei 12 copii ai Casei de Tip Familial „Sfântul Nicolae” din satul Târsa, comuna Avram Iancu, însoțiți de părintele Radu Ion Novacovschi. Pentru ei această zi a fost deosebit de emoționantă și plină de surprize.

Însoțiți de elevi militari au servit masa de prânz, au vizitat orașul, au colindat și au participat la spectacolul dedicat sărbătorilor ce se apropie.

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială ,,Vasile Goldiș”, reprezentată de profesorii Cornelia Giurca, Iuliana Turcu și Adriana Sopterean, au pregătit daruri pentru acești copii, constând în hăinuțe, încălțăminte, alimente, jucării, fructe, dulciuri și rechizite.

„Gesturile de suflet și solidaritatea exemplară ne-au adunat pe toți într-o mare comunitate, cea a bucuriei. Astfel, a fost posibil ca, într-o singură zi, zeci de inimi să bată la fel. Dar din dar se face rai!”, au transmis organizatorii evenimentului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax