Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: De Paşti, familiile se reunesc la masa de Sărbători. Stiluri de aranjamente pascale, decoraţiuni şi culori pe care le puteţi folosi pentru a înveseli atmosfera

Publicat

580996_338898616167108_341929980_n Sărbătoarea Paștelui este precedată de multe pregătiri, cum ar fi curățenia, decorarea casei și pregătirea mesei pascale. Dincolo de semnificația religioasă a sărbătorii, trebuie să recunoaștem că mulți dintre noi așteptăm această zi cu nerăbdare pentru bucuria adusă de reunirea familiei în jurul mesei festive.

Citește și MESAJE de PAŞTE 2016: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnului

Cei care doresc o masă specială în familie sau care vor să își impresioneze musafirii cu o masă amenajată într-un stil unic pot alege ornamente şi accesorii care să îmbine eleganţa cu veselia decoraţiunilor colorate, specifice acestui anotimp, rezultând o masă deosebită, nu foarte pretenţioasă. Ouăle încondeiate, florile şi coșuletele împletite sunt elementele de bază din orice amenajare. Iată câteva idei pe care cei care au rămas pe ultima sută de metri le pot pune în aplicare pentru a-și decora masa de Paști.

Ouăle roșii – simbolul sărbătorii Învierii Domnului – sunt principalul element al mesei de Paști. Acestea pot fi introduse și în mici aranjamente decorative ale mesei festive, spre exemplu un coșuleț împletit, plin cu ouă vopsite în stil traditional sau modern, din lemn, plastic ori ciocolată, mai mari sau mai mici, poate fi suficient pentru înveselirea și înfrumusețarea mesei.

De asemenea, printre cele mai simple decorațiuni pascale se numără aranjamentele din crenguțe verzi. Pe lângă acestea nu veți mai avea nevoie decât de o vază în care să le aranjați și, eventual, câteva globuri decorative din coji de ouă golite de conținut, care pot fi și pictate.

Florile sunt obligatorii în decorarea mesei de Paşte. O vază frumoasă cu flori proaspete, de preferat lalele sau narcise, așezată în mijlocul mesei, va fi cu siguranță în centrul atenției.

Lumânările decorative de Paște adaugă un plus de stil. Cu diferite forme şi culori, figurinele elegante sau jucăuşe inspiră un Paște de poveste în familie.

De pe masa festivă de Paște nu trebuie să lipsească o față de masă cu imprimeuri florale sau animale, șervețelele colorate cu iepurași, puișori sau ouă încondeiate. De asemenea, dacă aveți vreun set de farfurii, pahare sau căni cu imprimeuri florale sau animale, nu ezitați să le folosiți la vestita masă de Paște.

Folosiți-vă de toate accesoriile și ornamentele decorative de Paște specifice, ouă încondeiate, iepuraşi, puișori, oițe sau flori. Acestea pot fi integrate în decor sub diferite forme și mărimi.

Vă prezentăm câteva exemple pentru ornarea și decorarea mesei de Paști, în jurul căreia veți alături de cei dragi:

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax