Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Delegația Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, prezentă la prima reuniune Comenius desfășurată în Grecia

Publicat

O delegaţie a Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, formată din cinci elevi şi trei cadre didactice, a participat în perioada 4-8 noiembrie la prima reuniune a Proiectului Multilateral Comenius „Mens sana in corpore sano: Let`s find the balance” care s-a desfășurat în Grecia. În luna decembrie a anului viitor, reuniunea va avea loc la Alba Iulia.

La această primă reuniune din oraşul Edessa din nordul Greciei au participat 28 de cadre didactice şi 38 de elevi din ţările partenere: România, Grecia, Turcia, Suedia, Italia, Portugalia şi Bulgaria şi a constat în activităţi diverse în acord cu obiectivele stabilite la nivel de proiect. Astfel, elevii au participat la cursuri, unde au experimentat un nou sistem de învăţământ, iar cadrele didactice au asistat la ore, au participat la dezbateri şi discuţii cu partenerii lor, toate fiind un adevărat schimb de experienţă, transmit reprezentanţii Colegiului. Pentru că a fost prima reuniune a proiectului, au fost prezentate liceele de provenienţă, sistemul de învăţământ şi ţara pe care o reprezintă fiecare echipă în parte. Au fost primiţi de către primarul oraşului Edessa, care a ţinut să precizeze importanţa acestor parteneriate şi, mai ales, valorile europene pe care le promovează şi dezvoltă.

De asemenea, au fost stabilite activităţile şi programul celorlalte vizite de proiect ce se vor desfăşura până la sfârşitul anului şcolar 2015. Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” va fi gazda unei astfel de activităţi în decembrie 2014.

Delegaţia albaiuliană a efectuat şi vizite de documentare la Thesalonic, Vergina Pella şi Naoussa, prilej de a studia stilul de viaţă din antichitate până în contemporaneitate şi rolul pe care celebrul dicton latin „Mens sana in corpore sano” l-a avut în evoluţia istorică a societăţii.

Delegaţia colegiului militar liceal albaiulian a fost compusă din: profesor Dorina Trifon – director adjunct, profesor Paraschiva Fărcaş – responsabil proiecte Comenius, profesor Valer Macarie, elev plutonier-adjutant Paula Comşa, elev plutonier Stănescu Denis, elev sergent-major Chiorean Amalia, elev sergent-major Tudor Burzo şi elev sergent Coropeţchi Iulian.

„Am fost profund impresionaţi de ospitalitatea partenerilor greci, elevii au fost găzduiţi la familii, având posibilitatea de a cunoaşte stilul de viaţă şi tradiţiile specifice, dar şi de istoria impresionantă a regiunii, Edessa fiind situată în apropierea capitalei Macedoniei – Pella, locul de unde Alexandru cel Mare a început cucerirea lumii antice” a declarat profesor Paraschiva Fărcaş.

„Ne-am întors mai bogaţi din punct de vedere cultural, ne-am îmnbogăţit nu doar cunoştinţele, ci am căştigat noi prieteni, am reuşit să relaţionăm cu tineri de vârsta noastră şi ne-am îmbogăţit cunoştinţele lingvistice” a precizat și elevul plutonier-adjutant Paula Comşa).

Următoarea etapă a proiectului va fi în Italia, în luna februarie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax