Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Delegație albaiuliană în Italia, în cadrul proiectului Erasmus+ “A bridge between cultures“. Facilitarea accesului la educație a copiilor romi

Publicat

IMG_20141111_104620 În cadrul proiectului de parteneriat strategic în domeniul şcolar Erasmus+ “A bridge between cultures-a method on the necessary policies and strategies for rroma students and their parents inclusion in educational systems”, a avut loc recent, prima întâlnire de proiect desfăşurată la “I. I. S M. Preti-A. Frangipane”, în Reggio Calabria, Italia. La această primă reuniune de proiect a participat și echipa din Alba, formată din prof. Alina Paula Bud şi prof. Rodica Groza. Scopul proiectului este de a analiza situaţia elevilor romi, problemele cu care se confruntă, obiectivul principal fiind acela de a crea politici, strategii, măsuri care să faciliteze accesul copiilor romi la educaţie și care pot contribui la combaterea analfabetismului.

Instituţiile implicate în acest parteneriat sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Palatul Copiilor Alba Iulia, Asociaţia GISAS Sebeş, Şcoala Gimnazială “Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Liceul Tehnologic Sebeş.

Scopul întâlnirii a fost acela de a stabili rolul şi responsabilităţiile fiecărui partener în parte şi activităţile care se vor derula pe parcursul celor 3 ani de proiect. Pe parcursul acestei prime reuniuni au fost prezentate de delegaţiile celor 5 ţări partenere în proiect (Spania-coordonatorul proiectului, Italia, Turcia,Bulgaria şi România) instituţiile partenere în proiect precum şi o scurtă analiză privind situaţia elevilor romi din fiecare ţară, în ce măsură sunt sau nu integraţi în sistemul de educaţie, care este rata abandonului şcolar. Astfel, fiecare partener din proiect a pregătit materiale ce reflectă situaţia romilor în fiecare ţară parteneră, materiale ce au fost prezentate şi dezbătute în cadrul primei reuniuni de proiect. Au fost de asemenea organizate activităţi diverse precum prezentarea fiecărei instituţii implicate în proiect, a ţării şi a regiunii din care provine fiecare instituţie; întâlnire cu preşedintele şi primarul provinciei Reggio Calabria, vizitarea instituţiilor partenere și o vizită organizată de consorţiul italian.

Scopul proiectului este de a analiza situaţia elevilor romi, problemele cu care se confruntă, obiectivul principal fiind acela de a crea politici, strategii, măsuri care să faciliteze accesul copiilor romi la educaţie, măsuri care pot contribui la combaterea analfabetismului. Grupul ţintă îl constituie asadar comunitatea romă.

Vizita de lucru a fost un adevarat succes şi a dat posibilitatea deschiderii totale în comunicarea şi relaţionarea ulterioară pentru derularea optimă a activităţilor viitoare şi pentru atingerea tuturor obiectivelor parteneriatului strategic Erasmus.

Proiectul “A bridge between cultures-a method on the necessary policies and strategies for rroma students and their parents inclusion in educational systems” este finanţat de Comisia Europeană prin Programul Erasmus+ având durata de 36 luni, în perioada 2014 – 2017.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax