Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Delegaţie de profesori francezi, în schimb de experienţă în şapte școli din județul Alba

Publicat

delegatie profesori francezi

O delegaţie de profesori francezi a fost prezentă, în perioada 6-10 mai, în şapte şcoli din judeţul Alba. Acțiunea se înscrie în cadrul acordului de parteneriat și cooperare între județul Alba și Departamentul Rhone, semnat la Lyon, la începutul lunii aprilie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, obiectivul acestei misiuni a fost întâlnirea și stabilirea de parteneriate cu unități de învățământ de profil similar din judeţ, pentru cunoașterea reciprocă și a schimburile de bune practici prin proiecte finanțate de programul Erasmus+.

delegatie profesori francezi

Delegația a fost formată din 17 persoane: conducerea Federației MFR (Corrine Durel – președinte și Frederic Buffavand – director), reprezentanți a şapte școli din Rhone – Franța și reprezentanți ai Asociației SDRR (Francois Gerard- președinte și Jean Boudaud –secretar general).

delegatie profesori francezi

Aceştia s-au întâlnit şi cu inspectorul şcolar general Marcela Dărămuş şi au avut ocazia să cunoască potențialul turistic al județului prin vizite în Cetatea Alba Carolina și pe Valea Sebeșului.

delegatie profesori francezi

De asemenea, elevii şcolii din Săsciori le-au pregătit un program folcloric.

spectacol sasciori

Acţunea a fost organizată de către Departamentul Rhone, Federația Departamentală a școlilor cu profil agricol (Maisons Familliales Rurales), Asociația SDRR (Solidarite Developpement Rhone-Roumanie), Inspectoratul Școlar Județean Alba, Consiliul Județean Alba și Asociația Alba-Afroda.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax