Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Delegaţii de elevi din ţară au transmis mesaje oficialităţilor din Alba Iulia

Publicat

Delegaţii de elevi din judeţele Arad, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Satu Mare, Sălaj, Suceava şi Alba au transmis mesaje de bucurie şi de speranţă oficialităţilor din Alba Iulia, miercuri, la Sala Unirii.

Parada portului popular, în care au defilat grupuri de elevi din toată ţara s-a oprit la Sala Unirii. În finalul momentului „Folk fără vârstă”, organizat de Radio România Actualităţi în parteneriat cu Palatul Copiilor din Alba Iulia, unde copii de toate vârstele au interpretat la voce şi chitară cântece tradiţionale patriotice în compania folkiştilor albaiulieni, oficialităţile din Alba Iulia au înmânat mesajele delegaţiilor de copii din ţară.

Au fost prezenţi la acest eveniment primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, preşedintele Consiliului Judeţean Alba Ion Dumitrel, deputatul PDL Clement Negruţ, preşedintele organizaţiei PDL Alba Paul Voicu şi inspectorul general adjunct al IŞJ Alba, Rodica Andronescu.

Prin mesajele lor, copiii au oferit celor prezenţi în Sala Unirii, dincolo de gândurile lor de recunoştinţă şi bucurie pentru semnificaţia Zilei Unirii şi o incursiune în timp. Aceştia au povestit cum, acum 93 de ani, reprezentanţii Unirii din toate regiunile ţării au pornit spre Alba Iulia, înfruntând frigul lunii decembrie cu măşti de parafină pe feţe şi cu o deteminare de nestrămutat pentru împlinirea Marii Uniri.

Cu un ton moralizator la adresa rumorii generate de numărul mare de copii, primarul Mircea Hava a accentuat importanţa solemnă a Sălii Unirii în care s-a desfăşurat evenimentul şi le-a mulţumit copiilor atât pentru mesajele lor, deşi prea lungi, cât mai ales pentru prezenţele lor: „adevăratele mesaje le-aţi transmis deja prin prezenţa voastră aici”.

În finalul evenimentului, în Sală s-a încins o Horă a Unirii, în care copiii au dat mână cu mână şi cu oficialii prezenţi.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax