Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Demonstraţie de intervenţie a militarilor genişti din Alba Iulia, la exerciţiul româno-american „Dragoon Crossing Romania” din judeţul Arad

Publicat

DSCN3449 Militarii de la Batalioul 136 Geniu ”Apulum” din cadrul Brigăzii 10 Geniu ”Dunărea de Jos” și-au prezentat capabilitățile de trecere a cursurilor de apă, o demonstraţie în cadrul Zilei Distinșilor Vizitatori de la exercițiul româno-american ”Dragoon Crossing România 2015”. Evenimentul a avut loc în zona localității Mândruloc din județul Arad.

La activitate a fost prezenţi ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, Hans Klemm, comandantul forţelor terestre ale SUA în Europa general-locotenent Ben Hodges, şeful Statului Major General general-locotenent, Nicolae Ciucă, şeful Statului Major al Forţelor Terestre general-maior Dumitru Scarlat, precum şi o serie de invitaţi din cadrul structurilor de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

 

iohannis armata Duminică, militarii au primit vizita preşedintelui României, Klaus Iohannis, care i-a felicitat pentru efortul depus în cadrul exerciţiului si a apreciat modul de cooperare dintre militarii români şi americani.

Activitățile specfice de geniu desfăşurate în teren au fost coordonate de către comandantul batalionului, colonel dr. Corneliu Dinco şi conduse nemijlocit de către şeful punctului de trecere maior Josan Daniel.

Militarii albaiulieni, alături de colegi geniști din unitățile Brigăzii 10 Geniu, au deservit în cadrul exercițiului demonstrativ podul de pontoane de capacitate 80 tone forță cu 3 fire de circulație, pe care au trecut transportoarele blindate tip IAV Stryker ale armatei americane și punctele de trecere pe portiţă din completul parcului de pod din pontoane PR-71.

De asemenea, geniștii albaiulieni au sprijinit subunitățile de infanterie cu mijloace tehnice (bărci pneumatice tip BP-10 ) de forțare a râului, au confecționat elemente pirotehnice pentru simularea condițiilor reale ale câmpului de luptă și au facut parte, în cadrul scenariului tactic propus, din echipa medicală mixtă româno-americană de evacuare (MEDEVAC) a unei victime salvate de la înec.

La finalul activităţilor, invitaţii au participat la expoziţia statică de tehnică, echipamente şi materiale specifice procesului de instrucţie, iar în cadrul ceremoniei de încheiere a exerciţului au fost aduse mulţumuri întregului personal pentru implicarea şi profesionalismul de care au dat dovadă.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax