Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Depuneri de coroane de flori la statuia lui Mihai Eminescu din Alba Iulia, la 163 de ani de la nașterea marelui poet

Publicat

La 163 de ani de la nașterea marelui poet Mihai Eminescu, reprezentanţii instituţiilor publice de cultură şi învăţământ, ai asociaţiilor culturale din judeţul Alba, scriitori, bibliotecari, cadre didactice, elevi şi-au arătat respectul faţă de personalitatea culturală românească şi au depus coroane de flori la statuia acestuia, de pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia.

La ceremonialul organizat în centrul oraşului, au fost participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Alba, Consiliului Local Alba Iulia, ai unor instituţii deconcentrate din judeţ, printre care Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga”, dar şi profesori şi elevi de la Scoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Au depus coroane de flori Primăria și Consiliul Județean Alba, Direcția pentru Cultură, Partidul Național Liberal Alba, Instituția Prefectului Alba, Fundația Comunitară Alba, dar şi unitatea de învăţământ menţionată.

Directoarea Bibliotecii Judeţene „Lucian Blaga”, Mioara Pop, a susţinut un mic discurs, iar elevii Liceului de Muzică și Arte Plastice şi ai şcolii gimnaziale care poartă numele poetului au cântat pe versuri de Mihai Eminescu.

Tot cu ocazia împlinirii a 163 de ani de la nașterea marelui poet, la Căminul pentru Persoane vârstnice din Alba Iulia, Grupul literar-artistic format din beneficiari şi salariaţi ai căminului a prezentat un program de poezii şi cântece pe versurile marelui poet naţional. Au fost prezentate poezii care ilustrează variatele teme abordate în opera eminesciană: poezia de dragoste, poezia populară, cea patriotică şi istorică precum şi poezia filosofică. Vedeți care sunt instituțiile din Alba care organizează evenimente cu acest prilej.

Vă prezentăm o galerie foto de la eveniment:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax