Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Descoperă Rowmania la Alba Iulia. Câştigătorii competiţiei de canotci pe râul Mureş. Cine merge în finală, la Tulcea


Publicat

Duminică, pe râul Mureş, lângă Alba Iulia, a fost ziua competiţiei de canotci. A doua ediţie e evenimentului „Descoperă Rowmania” a adunat 27 de echipaje care au răspuns invitaţiei organizatorilor de a promova mişcarea fizică prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle, un număr dublu de participanţi faţă de ediţia de anul trecut. Câştigătoarea competiţiei a fost echipa „Piraţii din Oarda”, care va merge în finală, în 31 august, la Tulcea.

Chemaţi cu mic, cu mare la cea de a doua întâlnire cu natura, cu canotca, distracția și voia bună fiind garantate în compania marelui campion Ivan Patzaichin, peste 300 de albaiulieni şi nu numai au răspuns invitaţiei. Indiferent de vârstă, constituție sportivă sau de experiență, participarea la competiția de vâslit în canotci de 10+1 locuri a fost gratuită.

Pe cele trei canotci de competiţie s-au înscris următoarele echipaje:

Chilia: „Carolina”, „Ping şi Pong”, „Presa”, „TDL Alba”, „Observatorii”, „Unlimited Adventure”, „Crucea Roşie Alba”, „Krisopolis”, „Păduricea Prichindeilor”.

Sulina: „Coca cola”, „Briza Nerone”, „Rowmaniacii”, „Zen Gym”, „Penitenciarul Aiud”, „Haiducii Albei”, „Piraţii din Oarda”, „Lupii”, „Albaiulienii”

Sfântu Gheorghe: „Amatorii”, „Scandinavia”, „Guns”, „STP”, „Zimbrii”, „Olandezul zburător, „Vânt la pupa”, „Sendy Club”, „Tri Cocenii”.

Chiar dacă a avut „avantajul” de a-l avea drept cârmaci chiar pe maestrul Ivan Patzaichin, în concurs, echipajul presei din Alba Iulia pierdut ân faţa echipei campioane de anul trecut, ISU Alba.

În finala competiţiei de la Alba Iulia au intrat echipele „Piraţii din Oarda”, „Sendy Club” şi „Rowmaniacii”. Timpul cel mai bun a fost obţinut de echipajul „Piraţii din Oarda”. Echipa ISU Alba, „Rowmaniacii”, campioana de anul trecut, s-a clasat pe locul doi.

Evenimentul a început duminică, 10 august, după ora 9.30, în zona podului rutier peste Mureș – cartierul Partoș, ieșirea spre Sebeș.

“Traseul” concursului a fost pe o distanţă de 200 metri, iar culoarele au fost delimitate prin balize. Participanții au făcut un „tur de încercare”, pentru a se acomoda cu ambarcațiunile și cu modul de comunicare eficient între ei în timpul concursului. A câştigat echipajul care a parcurs distanţa în cel mai scurt timp.

Totodată, pe o porțiune a Mureșului, participanții care s-au înscris în concurs sau alți amatori au avut posibilitatea să vâslească gratuit, concomitent cu desfășurarea concursului, în canotci și ambarcațiuni puse la dispoziție de organizatori.

Concurenții au primit tricouri personalizate, dispoziție veste de salvare, echipaje de intervenție, iar participanţii au avut la dispoziţie şi corturi, scaune și apă plată gratuită.

Cei mai buni timpi din fiecare serie au intrat în semifinale şi ulterior, în finală.

A doua ediţie a evenimentului “Descoperă Rowmania” a fost organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila23, în colaborare cu Primăria Alba Iulia, pentru promovarea sporturilor nautice. Rowmania este iniţiativa multiplului campion olimpic la canoe, Ivan Patzaichin, de încurajare a mişcării fizice prin folosirea ambarcaţiunilor cu vâsle. Evenimentul include o mai bună înţelegere şi interpretare a naturii, în liniile conceptelor de dezvoltare durabilă şi antreprenoriat social. Rowmania este proiectul de promovare a bărcii cu vâsle, o nouă bicicletă a apelor, cu care să te plimbi ori de câte ori vrei să te relaxezi, în weekend sau în vacanţă, în preajma oraşelor sau pe traseele sălbatice şi în rezervaţiile naturale.

foto-video: Daniel BLOSS

Video Descoperă Rowmania: imagine şi montaj Claudiu Miclăuş – Centru de ImagineȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. obiectiv

    duminică, 10.08.2014 at 15:48

    Frumos si bun eveniment, felicitari organizatorilor si in special maestrului I.P., dar pacat ca nu s-a facur in scop caritabil…voi v-ati distrat cu ajutorul apei, altii plang din cauza inundatiilor! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș. Primarul Dorin Nistor și consilierii locali depun jurământul

Publicat

Ședința de constituire a Consiliului Local Sebeș are loc marți, la Casa Memorială Lucian Blaga din Lancrăm. Primarul Dorin Nistor (PNL) și consilierii locali depun jurământul.

Reamintim faptul că în cadrul alegerilor locale 2020, pentru alegerea primarului municipiului Sebeș au fost înregistrate un număr de 10.476 de voturi valabil exprimate, din care 6.476 de voturi au fost pentru candidatul PNL – Dorin Nistor.

Lista consilierilor locali:

– Bogdan Adrian (PNL)

– Lorintz Liliana (PNL)

– Bogdan Găinar Viorel (PNL)

– Alisie Elena Crina (PNL)

– Radu Alexandru (PNL)

– Stoica Petru (PNL)

– Popa Dumitru Emil (PNL)

– Lupu Ovidiu Cătălin (PNL)

– Șerbănescu Radu Călin (PNL)

– Săliștean Radu Ștefan (PNL)

– Albu Dorin (PNL)

– Marcu Alexandru Dan (PNL)

– Popiuc Mircea Gheorghe (PNL)

– Rodean Ioan (PNL)

– Radu Cristian (PSD)

– Luca Nicolae (PSD)

– Salău Marius (PSD)

– Bogdan Dorin Aurelian (PSD)

– Blaga Lucian (PSD)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Operațiunea ”Masca” în județul Alba: 174 de cetățeni care nu aveau mască sau o purtau necorespunzător, amendați de Poliție

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combatere a prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

În ultimele 24 de ore au fost depistate 174 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. Au fost aplicate amenzi în valoare de 13.670 de lei.

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate în sistem integrat, noi acțiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, restaurante, terase, spații publice dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activitățile desfășurate au participat 202 polițiști, polițiști locali, jandarmi, lucrători ISU, ITM, DSVSA precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 121 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 112 mijloace de transport, din care 51 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.246 persoane.

Echipele de control au depistat 174 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 13.670 lei.

Au fost organizate 5 acțiuni punctuale, la care au fost folosite efective suplimentare.

De exemplu, la Abrud a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 33 de societăți comerciale și fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, din care 19 pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Ocna Mureș polițiștii au verificat 7 societăți comerciale, au legitimat 32 de persoane și au aplicat 16 sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

La Alba Iulia au fost verificate 33 de societăți comerciale, au fost legitimate 123 de persoane și au aplicat 42 de sancțiuni contravenționale, conform Legii 55/2020, unor persoane care nu au folosit masca de protecție sanitară.

Acțiunile de verificare a modului de respectare a regulilor privind prevenirea răspândirii noului coronovirus vor continua, iar în cazul în care vor fi constatate abateri, vor fi luate măsuri, transmit polițiștii.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Ședința de constituire a Consiliului Local Aiud. Primarul Oana Badea și consilierii locali depun jurământul

Publicat

Ședința de constituire a Consiliului Local Aiud are loc marți, la sediul primăriei. Primarul Oana Badea (PNL) și consilierii locali depun jurământul.

Candidatul PNL a obținut cu peste 1700 de voturi mai mult, decât următorul clasat, candidatul Alianței USR PLUS, Ionuț Crișan.

Iulia-Adriana-Oana Badea (PNL) a primit 3.729 voturi, reprezentând 45,9% din opțiunile electoratului.

La Consiliul Local, PNL a obținut 35 de procente, din numărul total de voturi exprimate, iar USR PLUS aproape 20%. PSD ocupă locul al treilea, iar UDMR se situează pe locul al patrulea cu 12 procente.

CONSILIUL LOCAL Aiud – 19 mandate (locuri consilieri locali)

8.095 voturi valabil exprimate / 24 secții votare / 39,87% prezență vot / coeficient electoral 385

PNL – 2.843 voturi (35,1%) – 7 mandate

USR PLUS – 1.561 voturi (19,28%) – 4 mandate

PSD – 1.440 voturi (17,78%) – 4 mandate

UDMR – 1.019 voturi (12,58%) – 3 mandate

ALDE – 495 voturi (6,11%) – 1 mandat

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Bărbat din Alba, trimis în judecată pentru ca și-a agresat sexual fiica minoră. Faptele groaznice de care este acuzat

Publicat

agresiune fetita

Un bărbat din Alba este autorul unor fapte înfiorătoare. Acesta este acuzat de agresiune sexuală asupra fiicei sale minore de 9 ani.

Bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și pentru faptele sale poate fi condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 3 și 10 ani de închisoare cu executare. 

Potrivit procurorilor faptele s-au produs în luna iulie a anului 2020.

”La începutul lunii iulie 2020, cu prilejul vizitei efectuate la fiica sa minoră, în vârstă de 9 ani, la locuinţa bunicii acesteia, inculpatul M.P. a profitat de faptul că bunica minorei s-a deplasat la cumpărături şi a sărutat-o pe buze şi în zona intima pe persoana vătămată minoră.

Ulterior, din data de 22.07.2020 până în data de 27.07.2020, inculpatul M.P. a luat-o cu acordul bunicii pe persoana vătămată minoră la domiciliul acestuia, iar pe parcursul ultimelor 3 nopţi în care minora s-a aflat la domiciliul inculpatului, acesta a dormit în acelaşi pat cu minora şi, profitând de acest aspect, inculpatul a atins-o cu mâna în zona intimă pe minoră, a sărutat-o pe buze şi a luat mâna minorei şi a pus-o în zona sa intimă”, au precizat procurorii la solicitarea alba24.ro.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia dar momentan nu a primit un prim termen de judecată.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate