Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Desene pe asfalt, premii și informări în clase. A început săptămâna prevenirii criminalităţii, campanie IPJ Alba

Publicat


campanie IPJ Alba copii

Sute de elevi şi preșcolari din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș și Cetatea de Baltă au avut prilejul să afle, de la polițiști, cum pot adopta un comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

La Ocna Mureș, peste 300 de preșcolari și școlari din oraș au răspuns provocării lansate de polițiști și au participat la un concurs de desene pe asfalt, cu teme preventive, intitulat, în mod sugestiv „O lume de copii, o lume sigură”.

campanie IPJ Alba informare copii

Cei mici s-au declarat prietenii polițiștilor și au promis că vor fi, întotdeauna, precauți și cuminți. Pentru implicare şi strădania lor, copiii au fost premiaţi cu dulciuri şi diplome.

Activitatea a fost realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba și a beneficiat de sprijinul Primăriei Ocna Mureș și al Poliției Orașului Ocna Mureș.

campanie IPJ Alba informare copii

La Inspectoratul de Poliție Județean Alba a început campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XV-a ediție și este organizat, la nivel național, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii. Timp de 5 zile, polițiștii vor intensifica acțiunile cu caracter informativ-preventiv.

În perioada 3 – 7 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, prin care se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui comportament preventiv.

campanie IPJ Alba informare copii

Pe parcursul a 5 zile, poliţişti din toate domeniile de activitate, vor intensifica activităţile cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Județean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a spori încrederea membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

Prima zi a campaniei, luni, 3 iunie, a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile.

Campania „Săptămâna prevenirii criminalității” va continua marți, 4 iunie, cu prevenirea violenței împotriva femeilor – hărțuirea stradală și violența domestică.

Ziua de miercuri, 5 iunie va fi dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar cea de joi, 6 iunie, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere.


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

Iluminat public modernizat în cinci zone ale orașului Alba Iulia. Alte două treceri de pietoni vor avea senzori de prezență

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește documentația pentru semnarea contractului de finanțare a unei investiții în valoare de peste 8 milioane de lei prin care să fie modernizat și extins sistemul de iluminat public în cinci zone ale orașului. Acest proiect include și 2 treceri de pietoni ce vor fi iluminate cu sistem cu senzori. Pe lângă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Angajări la stat. POSTURI la primării, școli, spitale și alte instituții publice din județul Alba. Condiții pentru candidați

Publicat

birou-gol-zile-libere-e1519215884228

În această perioadă sunt organizate mai multe concursuri, pentru ocuparea unor posturi vacante, în instituţii publice din judeţul Alba. Candidaţii interesaţi de aceste locuri de muncă trebuie să îndeplinească anumite condiţii, privind studii sau vechime în muncă sau alte cerinţe. POSTURI VACANTE Spitalul Municipal Sebeș – director medical Condiții: absolvenți de învățământ universitar de lungă […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

MARȚI: Ședință a Consiliului Local Alba Iulia. Alegerea viceprimarului, buget pe 2020, modernizări și alte investiții

Publicat

primaria alba iulia

Consilierii locali din Alba Iulia se reunesc marți, 18 februarie, de la ora 13.00, în ședință extraordinară. Vor avea de aprobat 18 proiecte, printre care confirmarea oficială a demisiei viceprimarului Gabriel Pleșa, alegerea altui viceprimar, validarea mandatelor pentru doi consilieri locali – Rareș Buglea și Maria Onețiu, în locul celor care au demisionat și au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Prognoza meteo lunară. Temperaturi maxime și precipitații, la final de februarie și în primele săptămâni de primăvară

Publicat

ghiocei

Vremea va fi mai caldă decât de obicei în următoarele patru săptămâni. Vor mai fi și câteva zile cu ploi și ninsori, însă precipitațiile vor fi puține, comparativ cu alți ani. Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme valabilă până în 16 martie. În a doua jumătate a lunii februarie, în județul Alba, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate