Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Desene pe asfalt, premii și informări în clase. A început săptămâna prevenirii criminalităţii, campanie IPJ Alba

Publicat

campanie IPJ Alba copii

Sute de elevi şi preșcolari din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș și Cetatea de Baltă au avut prilejul să afle, de la polițiști, cum pot adopta un comportament adecvat, în scopul prevenirii implicării în fapte antisociale.

La Ocna Mureș, peste 300 de preșcolari și școlari din oraș au răspuns provocării lansate de polițiști și au participat la un concurs de desene pe asfalt, cu teme preventive, intitulat, în mod sugestiv „O lume de copii, o lume sigură”.

campanie IPJ Alba informare copii

Cei mici s-au declarat prietenii polițiștilor și au promis că vor fi, întotdeauna, precauți și cuminți. Pentru implicare şi strădania lor, copiii au fost premiaţi cu dulciuri şi diplome.

Activitatea a fost realizată de Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu Consiliul Județean Alba și Inspectoratul Școlar Județean Alba și a beneficiat de sprijinul Primăriei Ocna Mureș și al Poliției Orașului Ocna Mureș.

campanie IPJ Alba informare copii

La Inspectoratul de Poliție Județean Alba a început campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Evenimentul a ajuns la cea de-a XV-a ediție și este organizat, la nivel național, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii. Timp de 5 zile, polițiștii vor intensifica acțiunile cu caracter informativ-preventiv.

În perioada 3 – 7 iunie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba derulează Campania „Săptămâna prevenirii criminalităţii”, prin care se urmăreşte sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unui comportament preventiv.

campanie IPJ Alba informare copii

Pe parcursul a 5 zile, poliţişti din toate domeniile de activitate, vor intensifica activităţile cu caracter informativ-preventiv dedicate siguranţei cetăţenilor, fiecare zi din săptămână, având o altă temă.

Astfel, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor beneficia de sprijinul colegilor din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, a poliţiştilor din mediul rural precum şi de cel al partenerilor tradiţionali, cum ar fi Consiliul Județean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba şi Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, împreună cu care vor fi desfăşurate activităţi menite a spori încrederea membrilor comunităţii în structurile de aplicare a legii, în scopul prevenirii infracţiunilor.

Prima zi a campaniei, luni, 3 iunie, a fost dedicată prevenirii delincvenţei juvenile.

Campania „Săptămâna prevenirii criminalității” va continua marți, 4 iunie, cu prevenirea violenței împotriva femeilor – hărțuirea stradală și violența domestică.

Ziua de miercuri, 5 iunie va fi dedicată prevenirii victimizării minorilor, iar cea de joi, 6 iunie, prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului.

Ultima zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii va fi dedicată siguranţei rutiere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax