Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Desene pe asfalt şi expoziţii, în faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia. Sute de copii au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului şi Ziua Copilului

Publicat

copii si administratie Spaţiul din faţa Catedralei Ortodoxe din Alba Iulia a fost animat, vineri, de sute de copii care au fost sărbătoriţi în cadrul a două evenimente.

„Ziua Copilului – Zâmbet de copil” a fost prilej de bucurie pentru peste 600 de copii din din aşezămintele sociale din cuprinsul Arhiepiscopiei Ortodoxe, iar elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș și Liceul cu Program Sportiv din Sebeș au sărbătorit Ziua Mondială a Mediului printr-un concurs de artă stradală.

Evenimentul aniversar „Ziua Copilului – Zâmbet de copil” a cuprins şi participarea la Te Deum şi expoziţie cu lucrări artistice realizate de copiii din aşezămintele sociale din Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei.

A fost un moment special pentru aceşti copii, care au fost în centrul atenţiei, în luna în care se sărbătoreşte ziua lor.

Iar elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș și Liceul cu Program Sportiv din Sebeș au demonstrat că ştiu cât de importantă e protejarea mediului înconjurător, prin desene pe asfalt cu tematică ecologică şi o expoziție cu obiecte realizate din materiale reciclabile.

În programul evenimentului a fost inclus şi un mic spectacol al trupei de teatru a Școlii „Avram Iancu”, cu titlul “Păstrați mediul curat!” în care personaje sunt obiecte vechi sau confecționate din materiale reciclabile.

Copiii au realizat o defilare cu tricouri pe care au inscripționat logo-uri pentru protejarea mediului și desene pe asfalt cu nisip colorat.

Activitatea de „Artă Stradală cu mesaje și imagini pentru Ziua Mediului” a fost ultima derulată în proiectul „Tradiție și Modernitate în Artă” organizat de prof. Diane Popa. Ceilalți profesori colaboratori în proiect au fost: Mariana Toth, Gabi Marina, Iulia Calistru, Florentin Crișan, Pop Camelia și Margareta Iancu.

„Salvatorii Mediului”, „Iubitorii Mediului”, „Apărătorii Mediului” sau „Colibri” au fost unele din numele echipelor care au concurat pentru titlul de super-erou al naturii și la concursul cu nisip colorat pe asfalt.

Evenimentul aniversar „Ziua Copilului – Zâmbet de copil”, aflat la cea de-a VIII-a ediţie, a devenit o tradiţie în Eparhia de Alba Iulia şi îşi propune să aducă bucurie în sufletele copiilor ocrotiţi în peste 30 de aşezăminte sociale în judeţele Alba şi Mureş.

„Prin acest eveniment sărbătorim pe cei 600 de copii care sunt ocrotiţi în cele 32 de aşezăminte sociale din cuprinsul Eparhei noastre. Dorim prin acest eveniment să aducem multă bucurie în sufletele acestor copii, zâmbetele lor fiind pentru noi principalul imbold pentru a continua munca pe acest tărâm ocrotit de Dumnezeu”, a precizat părintele Nicolae Călin Ignat, preşedintele Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

La evenimente au fost prezent şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, primarul Mircea Hava, viceprimarul Gabriel Pleşa şi reprezentanţi ai organizatorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax