Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Detalii inedite din viaţa locuitorilor din Alba Iulia, acum 100 de ani. Moda anilor 1900, în imagini

Publicat

Fotografii realizate de Adalbert Cserni dezvăluie detalii inedite din viaţa locuitorilor din Alba Iulia, dar şi elemente de vestimentaţie specifice anilor 1900.

Tinerele doamne îşi modelau silueta cu ajutorul corsetelor, încercând să pună în evidenţă talia. De asemenea, purtau fuste în culori pastelate, lungi până în pământ și ornate cu dantele.

moda 1900 alba iulia

Nu lipseau accesoriile modei: poșetele, umbrelele și evantaiele. Matroanele cărora vârsta le atribuise deja statutul de stăpâne ale caselor își compensau silueta de altădată cu monumentalitatea staturii, reflectată și în forma și culorile vestimentației. Ele nu renunțau totuși la atributele cochetăriei: dantele, pălării, evantaie.

moda 1900 alba iulia

Arheologul și pasionatul fotograf Adalbert Cserni a ilustrat aspectele descrise cu imaginile doamnelor și domnișoarelor din propria familie.

moda 1900 alba iulia

Moda masculină, mai simplă în comparaţie, era evidenţiată prin culori sobre, negrl sau gri. Și atunci era universal costumul cu vestă, iar în împrejurări mai speciale, redingota. Mustața sau barba, pălăria obișnuită, melonul sau jobenul erau atribute nelipsite ale masculinității.

sursa: viziteazaalbaiulia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax