Connect with us
Publicitate

AIUD

FOTO: Deținuți de la Penitenciarul Aiud au vizitat mănăstirea construită pe ”Râpa robilor” din Aiud

Publicat

Șapte persoane care își execută pedeapsa privativă de libertate la regimul deschis au vizitat Mănăstirea „Înălțarea Sfintei Cruci”, construită pe ”Râpa robilor” din Aiud.

Aceștia au participat la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite.

Cu această ocazie, părintele arhimandrit Gavriil Vărvăruc, starețul așezământului monahal, le-a vorbit deținuților despre marile personalități care au suferit în temniță Aiudului, în perioada comunistă, despre George Manu și Petre Țuțea, transmit reprezentanții Penitenciarului Aiud, într-un comunicat.

Apoi le-a explicat simbolistica arhitecturii mănăstirii și rolul acesteia în comemorarea și cinstirea mărturisitorilor din secolul trecut.

Proiectul se înscrie în categoria activităților educative desfășurate cu persoanele private de libertate în comunitate, de către Sectorul Reintegrare Socială din cadrul Penitenciarului Aiud. Activitatea are ca scop formarea unei atitudini corecte față de regulile de conviețuire socială și contribuie la dezvoltarea personală a participanților spre o reintegrare facilă în comunitate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax