Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Dezbatere la Câmpeni cu parlamentari din şapte judeţe despre dezvoltarea zonei Munţilor Apuseni. Din Alba au participat Pereş, Negruţ şi Comşa

Publicat

Trei parlamentari din Alba au răspuns, vineri, invitaţiei unei asociaţii de a participa la o dezbatere pe tema “dezvoltării economice sănătoase a Ţării Moţilor prin solidaritate socială”. Alături de senatori şi deputaţi din Cluj, Sibiu, Mureş, Hunedoara sau Arad, senatorul Alexandru Pereş şi deputaţii Clement Negruţ şi Cornel Comşa au discutat informal cu reprezentanți ai mediului de afaceri din zonă și persoanele interesate de promovarea dezvoltării Munților Apuseni.

Potrivit organizatorilor, printre temele abordate s-a regăsit agricultura și potențialul agricol al zonei: plante medicinale, fructe de pădure, ciuperci și baza meliferă, creșterea animalelor,  principiile durabile pentru dezvoltarea sectorului turistic, prelucrarea lemnului și problematica sectorului minier. În domeniul exploatării lemnului, ocupație de veche tradiție în Țara Moților, obținerea produselor finite prin prelucrare înseamnă valoare adăugată prin înnobilarea lemnului, susţin aceştia.

Întâlnirea este considerată de către iniţiatorii evenimentului drept o premieră în ceea ce privește dialogul dintre Parlament, ca organ legislativ versus societatea civilă la inițiativa acesteia.

Aceleaşi surse transmit că la întâlnire au participat parlamentari și consilierii acestora din colegiile județelor Alba, Bihor, Hunedoara, Cluj, Mureș, Sibiu și Arad, alături de întreprinzători din zonă și alte persoane interesate de promovarea dezvoltării Munților Apuseni.

Organizatorii au explicat că tema dezvoltării economice sănătoase prin solidaritate socială se bazează pe faptul că o activitate economică nu poate influența negativ dezvoltarea celorlalte sectoare, iar orice întreprinzător trebuie să-i respecte pe ceilalți, indiferent de domeniul de activitate aplicat. Întreprinderile mici și mijlocii sunt considerate baza dezvoltării economice în România.

Conceptul de solidaritate socială se reflectă pe patru planuri: individual, la nivel de grup, între autoritățile locale și la nivel de Guvern.

De asemenea, s-a discutat despre faptul că o localitate nu se poate dezvolta în izolare, există o relație de interdependență între localități dar și la nivel de județe.

Parlamentarii prezenți au sugerat organizatorilor continuarea acestui tip de acțiune care poate avea loc în toate municipiile – reședință a județelor ai căror reprezentanți sunt. De asemenea, parlamentarii au invitat grupul organizator ca reprezentant al societății civile la un dialog cu principalele grupuri parlamentare în vederea dezvoltării și extinderii temei supusă discuției în cadrul acestei întâlniri.

Întâlnirea este o iniţiativă a Fundației Pro Munții Apuseni, una dintre principalele organizații care au manifestat, în ultima perioadă, împotriva exploatării aurului cu cianuri la Roșia Montană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax