Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Dezbateri despre turism şi cultură la Bruxelles, cu participarea tinerilor social-democraţi. Corneliu Mureşan, preşedintele TSD Alba, membru în delegaţia din iulie

Publicat

IMG_2444 Județul Alba a fost reprezentat de Corneliu Mureșan, preşedintele organizaţiei judeţene TSD, la vizita de lucru a tinerilor social-democraţi din perioada 10-12 iulie, de la Bruxelles.

Vizita a avut loc la inițiativa ministrului dialogului social și președinte al TSD, Gabriel Petrea, cu sprijinul europarlamentarului Emilian Pavel. TSD-iștii au avut întrevederi cu ambasadorul Luminița Odobescu, reprezentantul permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, Sergei Stanishev, președintele socialiștilor europeni, europarlamentari și mai multe personalități ale scenei politice internaționale.

Delegații au participat la dezbateri în care s-a discutat despre „Europa cu două viteze”, despre tineri și oportunitățile de noi calificări pe care le aduce acestora dezvoltarea societății, s-a făcut un schimb de opinii cu privire la atragerea de fonduri în turism și cultură cu reprezentanții Consiliului Local Bruges (Bruges, Belgia).

Cina de lucru cu tema „Egalitatea de șanse” a constituit o ocazie foarte bună de a discuta despre problemele pe care le înfruntă femeile în ceea ce privește oportunitățile de angajare în funcții de conducere, plata egală pentru muncă egală și găsirea de soluții pentru schimbarea mentalității că diferențele dintre femei și bărbați constituie deficiențe pentru prima categorie și avantaje pentru cea de-a a doua.

A doua cină de lucru, desfăşurată cu această ocazie, a avut ca punct central Agenda Digitală Europeană, unul din cei șapte piloni ai strategiei Europa 2020 a Comisiei Europene, care stabilește obiective de creștere a Uniunii până în anul 2020. Această agendă digitală dorește să exploateze potențialul tehnologiilor informației și comunicării pentru a favoriza inovarea, creșterea economică și progresul societății.

Dezbaterea pe tema „Pilonul european al drepturilor sociale” a fost ultima din activitățile la care au participat membrii delegației TSD. Acest pilon a fost prezentat de Comisia Europeană în primăvara acestui an și se referă la crearea unei Europe mai echitabile și consolidarea dimensiunii sociale a acesteia.

,,M-am simțit onorat să fac parte din această delegație care a avut ca scop familiarizarea tinerilor cu instituțiile europene, interacționarea lor cu reprezentanții țării noastre acolo dar și dezbaterea pe teme care sunt de interes in parcursul european al României. Întalnirea cu autoritațiile locale ale orașului Bruges a fost pentru mine una de interes maxim deoarece ei reprezintă un model de succes cand vine vorba de turism și sper ca ideeile impărtăsite de aceștia să reusesc sa le valorific pe plan local,în județul Alba care este minunat și bogat din punct de vedere al potențialului turistic dar care din păcate nu reușește să atragă suficienți turiști”, a spus Corneliu Mureşan.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax