Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Din Alba Iulia, influencer la Berlin. Amelie, tânăra care face carieră din pasiunea pentru modă


Publicat

chez amelie

A plecat din Alba Iulia în Italia împreună cu mama ei când avea 10 ani. Așa ar începe povestea Ameliei, așa cum este astăzi cunoscută pe platformele de socializare. O poveste frumoasă, inspirațională, care ne învață că visurile se pot împlini dacă pui pasiune și munceşti pentru ele.

Amelie a învățat, a locuit și a trăit în Alba Iulia, iar în momentul în care a plecat în Italia nu cunoștea aproape niciun cuvânt în limba lui Leonardo da Vinci și a lui Gianni Versace. Asta însă nu a împiedicat-o să termine liceul din Trento printre primii, cu laude și aprecieri din partea profesorilor.

În scurt timp a ajuns să stăpânească foarte de bine limba italiană și s-a integrat atât de bine în noua ei țară, încât la final de liceu ziarul local i-a publicat un eseu. Ulterior a absolvit Universitatea de Economie și Management din Trento, Italia.

Acum Amelie are 25 de ani, este influencer, are o mulțime de urmăritori pe Instagram, colaborează cu branduri mari din această lume strălucitoare a modei internaționale și locuieşte la Berlin, unde își trăiește visul.

Alba24 i-a luat un scurt interviu, în exclusivitate:

Cine este Chez Amelie?

Amelie: “Chez Amelie” înseamnă “La Amelie” și m-am inspirat din anii adolescenței mele, când obișnuiam să-mi invit prietenele să probăm ținute înainte să mergem la un eveniment sau o aniversare.

Toate aduceau haine din garderoba proprie și le amestecam între noi astfel încât, la final, toate eram îmbrăcate perfect pentru evenimentul respectiv. Întâlnirile, acasă la mine, din acei ani însemnau distracție în timp ce pur și simplu probam haine sau cream un stil de îmbrăcat.

Prin canalele mele de social media de acum încerc să transform acel sentiment plăcut într-o experiență online. Mi-ar plăcea să construiesc astfel o comunitate și nu o vitrină în care să-mi etalez ținutele, de aceea încerc să fiu mereu prezentă pentru aceia care mă urmăresc online. Primesc mesaje de la fete din
toată Europa care mă întreabă unde pot găsi cele mai frumoase haine sau cum să aranjeze anumite obiecte vestimentare într-un stil anume. Mă întreabă de unde îmi cumpăr hainele, mă întreabă despre Berlin și pun multe întrebări despre modul în care îmi editez fotografiile și video-urile.

De cele mai multe ori le răspund prin mesaje private sub formă de video sau înregistrare audio și toate sunt foarte încântate de faptul că le răspund direct și personal.

Trebuie să mai spun că mi-am ales acest pseudonim în limba franceză pentru că stilul și cultura franceză, de la muzică până la istoria vestimentației, sunt inspirație pentru stilul meu personal în modă.

View this post on Instagram

Jacket of Jackets

A post shared by Chez Amelie (@chez.amelie) on

Din România ai plecat în Italia, iar acum în Berlin. De ce ai ales capitala Germaniei?

Amelie: Întotdeauna am fost atrasă de lumea germanică, de la cultură la modul în care sună limbă germană. Am studiat această limbă la liceul din Italia, iar asta a cântărit mult în decizia mea de a mă muta aici.

Profesoara mea din liceu vorbea mult despre Berlin, despre cât de proaspăt și tânăr este acest oraș. După ce am terminat facultatea, am decis să mă mut aici, iar din acel moment totul a devenit pur și simplu incitant.

Am avut multe oportunități ca micro-blogger: am întâlnit atât de multe minți creative printre fotografi, art-directori, stiliști și bloggeri, iar acest lucru m-a ajutat să îmi păstrez inspirația la un nivel ridicat și m-a motivat să gândesc întotdeauna în afara convențiilor. Să fii creativ poate fi ușor, dar mie mi-a fost greu să cred în mine însămi și să cred că pot monetiza această formă de artă și să fac din ea o oportunitate de carieră. Datorez acest lucru orașului Berlin, un oraș unde totul pare a fi posibil, și oamenilor din Berlin care au crezut în mine, chiar mai mult decât am făcut-o eu.

View this post on Instagram

Mixing vintage and new Photography by @elina.kustlyvy

A post shared by Chez Amelie (@chez.amelie) on

Când ai realizat că moda este mai mult decât o pasiune, pe care o împărtăşim, aproape toate fetele?

Amelie: Moda a fost întotdeauna o pasiune colaterală, ca la majoritatea fetelor. Nu am excelat niciodată la ceva anume: am făcut balet și am cântat la pian, dar a fost mai mult la nivel de execuție decât ceva prin care să mă exprim așa cum sunt.

Cu fashion-ul m-am simțit întotdeauna 100% eu. Când eram mică, “furam” haine din garderoba mătușii mele, care era model pe atunci și avea un stil foarte cool. Îmi petreceam zilele întregi probând o ținută, apoi alta și alta… Ore de îmbrăcat și dezbrăcat. Prostioare de copil.

Îmi aduc aminte din aceeași perioadă a copilăriei din Alba Iulia cum încercam să o conving pe bunica mea, care mă creștea, să îmi facă fotografii în timp ce “pozam” în diverse ținute. Cred că acesta a fost cel mai important, dacă nu singurul meu hobby pe care l-am avut la finalul anilor ’90. Cine ar fi știut că în 2019 acel hobby va deveni un job.

Observ că ai un stil aparte. Cum l-ai descrie?

Amelie: Stilul meu este 100% haotic! Garderoba este casa mea, iar asta înseamnă că am haine peste tot în apartament, nu doar în dulapuri. Cred că am cea mai haotică garderobă pe care am văzut-o vreodată, iar asta este o oglindă a stilului meu. Nu am nici o idee fixă despre cum vreau să fie stilul meu, așa că de cele mai multe ori pur și simplu îmi urmez starea de spirit.

Garderoba mea este compusă mai ales din haine vintage (și chiar din colecții pentru bărbați)… Așa cum familia mea mă descrie de multe ori, sunt un suflet “bătrân”: îmi plac hainele vechi, muzică veche, filmele vechi și mașinile retro.

Cultura franceză din anii ’60 e principala mea preocupare, iar modelul meu preferat din fashion este Jane Birkin. Ea a fost o adevărată deschizătoare de drumuri, iar stilul ei chic, natural, fără eforturi, este inspirația mea de fiecare zi. Muzica lui Francois Hardy mă inspiră, iar filmele mele preferate sunt The Dreamers și Le fabouleux destin d’Amelie Poulin. Mă inspir efectiv din tot ce mă înconjoară: de la o florărie până la o pictură, de la mâncare până la o clădire veche cu o arhitectură minunată.

 

Care a fost momentul în care ai observat că pagina ta de Instagram începe să adune urmăritori tot mai mulți astfel încât să poți să creezi un mic business din asta?

Amelie: Sentimentul ăsta a venit când am înțeles cât de multă încredere aveau în mine urmăritorii mei, audiența mea. Se întâmpla ca o fată căreia i-am răspuns la întrebări despre o anumită ținută să îmi scrie peste câteva zile că și-a cumpărat-o și o poartă cu plăcere. Atunci realizam că postările mele ajungeau la foarte mulți oameni și tot mai mulți erau influențați de ceea ce purtam în pozele sau video-urile mele de pe Internet.

Cu cine ai avut colaborări până acum? Care a fost cea mai importantă?

Prima colaborare importantă a venit acum doi ani, cu o marcă din SUA. Tot mai multe branduri de modă înțeleg că marketingul prin influenceri poate fi o strategie bună pentru a crește notorietatea mărcii și pentru a câștiga o audiență nouă și autentică.

În termeni de buget și amplitudine, cea mai de succes colaborare pe care am avut-o a fost cu Ralph Lauren pentru aniversarea de 50 de ani de existență a mărcii. Am avut șansa de a alege o ținută din colecția de toamnă, care a fost prezentată la New York Fashion Week. Cum brandul celebra cea de-a 50-a aniversare, la show au venit o mulțime de celebrități, iar Ralph Lauren a fost acolo. A fost unul dintre cele mai mediatizate evenimente de modă din acel sezon. Pentru mine a fost o adevărată onoare să fiu parte din campania lor de marketing. Iar, cel mai recent, o altă marcă americană, Calvin Klein, a distribuit pe contul de Instagram una dintre postările mele.

 

Crezi că se poate face o carieră din această nouă „meserie” de influencer? Care crezi că erau șansele tale dacă erai în România?

Amelie: Asta este o întrebare grea. Îmi dau seama că tot mai mulți români încearcă acest nou tip de job și încep să îl vadă că pe o carieră. Urmăresc influenceri români cum sunt Alina Ceuşan și Doina Ciobanu. Simt că fashion-ul românesc devine tot mai creativ, iar unii oameni din moda românească sunt o adevărată
inspirație.

Prefer să urmăresc influenceri români mai mult decât pe cei italieni pentru că mă inspiră mai mult din punctul de vedere al producției de conținut: niciuna dintre cele două pe care le-am menționat nu au un stil cu care să rezonez, dar găsesc metode foarte inovative și incitante de a-și exprima stilul prin fotografii și video și de aceea spun că știu cum să creeze conținut atractiv.

Și Italia este o țară în care să fii blogger este extraordinar, ca să nu spun că unul dintre primii bloggeri din lume a fost Chiara Ferragni, o italiancă. Moda italiană are o istorie atât de profundă și plină de pasiune, ceva ce nu o să găsești în România sau oriunde altundeva în lume. Este unică! Dar cred că Berlinul contribuie la cariera mea mai mult decât ar fi putut face Italia sau România.

Chiar cred că locația este importantă. De exemplu, una dintre cele mai “fierbinţi” locații de pe Instagram este Parisul. De câte ori călătoresc și postez din Paris, rata de răspuns la postările mele crește. Deci cu siguranță locul de unde transmiți un mesaj face oamenii să te urmărească mai mult, pentru că pot visa că sunt acolo prin intermediul tău sau pur și simplu se inspiră pentru călătoriile lor viitoare.

Berlin este mai nou orașul care dă tonul în Europa în ceea ce privește standardul și stilul de viață. O uimitoare dezvoltare a start-up-urilor aduce aici multe minți inovatoare, de la modă la tehnologie. Cum am mai spus, acest oraș a făcut multe pentru starea mea de spirit și mi-a dat încredere în forțele proprii. Nu cred că aș fi avut parte de aceleași experiențe dacă rămâneam în România sau în Italia. Doar simplul fapt că trăiesc aici m-a făcut să înțeleg potențialul acestei cariere.

 

View this post on Instagram

How many colors is the sky wearing tonight

A post shared by Chez Amelie (@chez.amelie) on

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

”Bani de liceu” în anul școlar 2020-2021: Termenul limită pentru depunerea cererilor, acte necesare și condiții

Publicat

pensii bani

Programul ”Bani de liceu” este continuat de Ministerul Educației și în anul școlar 2020-2021. Cererile pot fi depuse până vineri, 25 septembrie.

Ajutorul de 250 de lei pe lună este destinat elevilor care urmează învăţământul liceal, cursuri de zi, însă au acces doar cei în cazul cărora venitul maxim pe membru de familie este de 500 de lei pe lună.

La stabilirea venitului brut lunar / membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei, în ultimele luni anterioare depunerii cererii, cu excepţia alocaţiei de stat, a alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii sau sociale.

CALENDARUL de desfăşurare al programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu” 2020-2021

Depunerea cererilor pentru programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu” – 15-25 septembrie

Efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor depuse de către comisii: 26 septembrie – 15 octombrie

Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat: 26 septembrie – 16 octombrie

Afişarea pe internet a listei beneficiarilor: 17 octombrie

Depunerea contestaţiilor: 18-21 octombrie

Rezolvarea contestaţiilor: 22 -25 octombrie

Bani de Liceu 2020-2021 – acte necesare:

1. Venit brut lunar pe membru de familie realizat în lunile iunie, iulie și august – maximum 500 RON.

– Adeverințe de venit de la locul de muncă al părinților sau

– Declarație notarială pe proprie răspundere de la părintele care nu a realizat niciun venit lunar permanent, în ultimele trei luni; sau de la amândoi, dacă sunt în această situație; declarația trebuie dată și de frații majori care locuiesc împreună cu familia, dacă nici ei nu au avut venituri

2. Copie după certificatele de naștere sau C.I./B.I. ale părinților și fraților.

3. Adeverințe din care să rezulte că frații/surorile sunt elevi/studenți, eliberate de instituțiile de învățământ unde studiază aceștia.

4. Copie a certificatului de deces al părintelui, pentru elevii orfani.

5. Copie dupa Certificatul de revoluționar al părintelui, dacă este cazul.

6. Adeverința medicală a elevului – dacă este cazul, pentru bolile prevăzute de lege (informații suplimentare la secretariat).

7. Cerere tip completată de elev cu autorizarea reprezentantului legal.

8. Ancheta socială făcută de primărie.

9. Copie după C.I./B.I. al elevului care solicită ”bani de liceu”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Afacerea măștilor pentru persoanele defavorizate, ANCHETATĂ de DNA. Nelu Tătaru: Am furnizat toate informațiile solicitate

Publicat

Achiziția celor 103 milioane de măști pentru persoanele defavorizate de la firma Naguma Medical Supply SRL face obiectul unei anchete a DNA.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că ministerul a furnizat toate informațiile pe care DNA le-a cerut în legătură cu această achiziție.

„Noi am furnizat toate informațiile pe care DNA le-a cerut în speța acestei achiziții. Noi suntem deschiși să oferim documentațiile. Avem și noi în anchetă internă contractele în desfășurare și, în măsura în care vom finaliza, vom direcționa către organele de anchetă”, a declarat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Premierul Ludovic Orban a confirmat, sâmbătăt, că au fost recepționate cele 103 milioane de măști pentru persoanele defavorizate achiziționate de la firma Naguma Medical Supply SRL.

Naguma Medical Supply SRL a anunțat vineri, într-un comunicat, că a finalizat livrarea la nivel național a celor 103 milioane de măști medicale destinate românilor din categorii defavorizate.

Anunțul a venit în ultima zi din perioada de grație de 15 zile acordată, conform contractului, de Ministerul Sănătății, după ce a notificat compania omului de afaceri Michael Topolinksi să respecte termene contractuale și după ce Naguma a acuzat ministerul că vrea să rezilieze contractul în beneficiul firmei Best Achiziții.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi date și de medicii de familie. Condiții noi în legislație

Publicat

medic calculator

Modificări în acordarea concediilor de familie sunt trecute într-un ordin comun al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, concediile medicale pentru COVID-19 vor putea fi acordate și de medicii de familie, de la momentul confirmării infecției cu coronavirus până la internarea în spital, dacă aceasta întârzie, de la momentul testului pozitiv.

Medicii de familie mai pot acorda concediu medical pentru COVID în cazul în care pacientul este externat din spital, dar mai are nevoie de câteva zile de izolare la domiciliu, doar cu scrisoare medicală de la medicul curant (medicul din spital). Pentru perioada spitalizării, concediul medical poate fi eliberat numai de medicul curant (medicul din spital).

„Persoana asigurată confirmată cu o boală infectocontagioasă, pentru care s-a instituit măsura izolării la domiciliu sau la o locație declarată, la recomandarea medicului care a efectuat evaluarea acesteia fără internare, în scopul constatării și menținerii riscului de transmitere a unei boli infectocontagioase, beneficiază de concediu medical acordat de medicul de familie, pe întreaga perioadă înscrisă în documentul eliberat de Direcția de Sănătate Publică, care cuprinde informații referitoare la medicul care a evaluat cazul, unitatea sanitară în care acesta își desfășoară activitatea, precum și recomandarea cu privire la instituirea măsurii izolării, cu precizarea perioadei pentru care se dispune această măsură”, prevede Ordinul publicat în Monitorul Oficial, potrivit hotnews.ro.

Legislația anterioară privind concediile medicale pentru COVID nu reglementa situația pacienților pozitivi care erau confirmați cu infecția și izolați la domiciliu înainte de internarea în spital și cine ar fi trebuit să le acorde concediu medical pentru acea perioadă.

sursă: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Program special la serviciile de evidența persoanelor din Alba, cu ocazia alegerilor locale 2020. Detalii pentru cetățeni

Publicat

Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor (DPCEP) Alba anunță că programul de lucru cu publicul a fost extins și în weekend la serviciile publice comunitare locale, pentru a permite desfășurarea procesului electoral în bune condiții.

Potrivit sursei citate, în zilele de 26 și 27 septembrie 2020, programul serviciilor publice comunitare locale de evidență a persoanelor din județul Alba va fi extins pentru eliberarea actelor de identitate pentru persoanele cu drept de vot, astfel:

Programul D.P.C.E.P. Alba:

– sâmbătă, 26 septembrie 2020, între orele 8.00 – 16.00;

– duminică, 27 septembrie 2020, între orele 7.00 – 21.00.

Program servicii publice comunitare locale de evidență a persoanelor din județul Alba – sâmbătă, 26 septembrie / duminică, 27 septembrie:

AIUD 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

ALBA-IULIA 8.00 – 16.00 /  7.00 – 21.00

BLAJ 7.00 – 16.00 * / 7.00 – 21.00

SEBEȘ 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

ABRUD 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

BAIA DE ARIEȘ 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

CÂMPENI 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

CUGIR 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

OCNA-MUREȘ 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

TEIUȘ 8.00 – 16.00 / 9.00 – 21.00

ZLATNA 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

IGHIU 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

JIDVEI 8.00 – 16.00 / 7.00 – 21.00

*cu posibilitatea prelungirii programului, în funcție de solicitări

Serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor din municipiile Aiud, Alba-Iulia, Blaj și Sebeș, orașele Abrud, Baia de Arieș, Câmpeni, Cugir, Ocna-Mureș, Teiuș, Zlatna și comunele Ighiu și Jidvei vor soluționa, cu prioritate, cererile pentru eliberarea actelor de identitate pentru motivele prevăzute la art. 19 alin. (1) lit. f), g) și j) (pierdere, furt, distrugere, deteriorare si anularea actului de identitate) din Ordonanța de urgență a Guvernului 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, republicată, cu sau fără o programare prealabilă telefonică sau online.

Cetățenii care dețin acte de identitate ale căror termen de valabilitate a expirat sau va expira în perioada 1.03.2020-27.09.2020 își pot exercita dreptul la vot în baza acestor documente.

Actele de identitate ale căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 1.03.2020 își mențin valabilitatea pe toată perioada stării de urgență/alertă precum și pentru o perioadă de 90 de zile de la încetarea acesteia.

Informații suplimentare la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor care deservește localitatea de domiciliu/reședință.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate