Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Din comoara satelor”, un proiect de transpunere scenică a folclorului literar, muzical și coregrafic, lansat la Cricău

Publicat

Proiectul „Din comoara satelor”, un proiect de transpunere scenică a folclorului literar, muzical și coregrafic din zonele Cricău-Ighiu-Galda, inițiat de Asociația „Artă și Tradiții Meșteșugărești Alba – ATMA”, a fost prezentat vineri după-amiază, 26 octombrie, la Cricău. Cu această ocazie a fost lansat volumul care poartă numele proiectului, însoțit de un CD de prezentare, iar evenimentul s-a încheiat cu un spectacol de muzică și dansuri populare.

Inițiat de Elena Anghel și coordonat de Marinela Baba, proiectul „Din comoara satelor” și-a propus să studieze și să promoveze folclorul autentic din zonele Cricău-Galda-Ighiu, județul Alba, prin transpunerea în scenă a bogatului folclor literar, muzical și coregrafic, prezentarea costumului popular și a formațiilor folclorice din aceste sate.

Proiectul se adresează elevilor, studenților, profesorilor, tinerilor interpreți de cântec popular și publicului din județul Alba și din țară. Rezultatul acestuia este editarea a 1.000 de cărți, 1.000 de CD-uri, 800 de pliante și fluturași, care vor fi distribuite în școlile și bisericile din comunitățile partenere, dar și trei evenimente de lansare, cu spectacole folclorice, în cele trei sate.

Proiectul „Din comoara satelor”, s-a plasat pe locul 17 în lista câștigătorilor concursului AFCN, a obținut un punctaj de 83,88 și o sumă de 28.475 lei.

FOTO: Vali CIONTEA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax