Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Din noiembrie, albaiulienii vor putea circula pe cea mai nouă pistă de biciclete, prin pădurea Mamut. Vezi stadiul lucrărilor


Publicat

Din noiembrie, albaiulienii iubitori de sport și activități în aer liber vor avea la dispoziție o nouă pistă de biciclete, pe care vor putea traversa pădurea Mamut, de la un capăt la altul. Drumul leagă Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” din Micești de cartierul Pâclișa. Până în prezent, a fost realizată aleea pietonală de pavaj, pe o lățime de 2 m, lângă care va fi amenajată o pistă de biciclete din asfalt.

Amenajarea drumului ce leagă cartierele Micești și Pâclișa este parte din proiectul „Valorificarea resurselor turistice naturale în zona Mamut. Parc Dendrologic „Dr. Ioan Vlad” – Valea Popii Municipiul Alba Iulia”, inițiat de primărie, cu o valoare a investiţiei de 10.927.160 lei, din care credit aprobat 4.165.313,36 lei, utilizat 539.447 lei în perioada 2010-2011, 1.755.383,90 lei în 2012 şi 1.870.479,46 lei redistribuit pentru 2013.

Lungimea drumului este de 5.441 metri liniari și are două componente: o alee pietonală lată de 2 m și o pistă de biciclete cu o lățime de 3 m, cu două benzi, circulabilă în ambele sensuri, ce va fi realizată în maxim trei luni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pimrăriei Municipiului Alba Iulia, Mihai Coșer, termenul de finalizare a proiectului este 30 noiembrie, iar până în prezent, lucrările au fost realizate în proporție de 60%.

FOTO: Romulus OprișcanȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

13 Comentarii

13 Comments

 1. PROHAVA

  marți, 20.08.2013 at 12:16

  Merita felicitari primarul nostru si pentru aceasta realizare !
  Alba Iulia un oras turistic. Ar fi bine daca s-ar cobari si spre raul Mures si sa-l faca sa devina prietenul albaiulenilor, nu doar raul care ne-a inundat.
  Municipiul Alba iulia trebuie sa se extinda pana pe malul Muresului !

 2. andrei ghib

  marți, 20.08.2013 at 12:47

  Bun termenul de finalizare, 31 noiembrie. Aceasta data nu exista, poate o inventeaza primaria prin hotarate sau propun o lege in parlament. Concluzie: finalizarea lucrarilor nu au termen.

 3. dady

  marți, 20.08.2013 at 13:29

  traim decenii de impliniri marete ,oameni cu idei crete .stp v-a duce biciclisti pana la pista ?

 4. Alex

  miercuri, 21.08.2013 at 10:54

  Oare chiar trebuia sa se taie atata padure? Nu se putea sa se faca aceasta pista de biciclete sa fie IN PADURE? Asa cum vad sa se face, daca este foarte cald, nu pot merge, ca sunt in bataia directa a soarelui! Asta seamana mai mult a sosea…
  Ce frumos, salbatic si minunat era daca pista aceasta era prin padure, pe la umbra!
  Dar asta este, poate numai mie imi place sa merg pe la umbra, prin racoare…

  • Popescu

   miercuri, 21.08.2013 at 13:14

   Ideea e ca daca ai un drum bunicel de acces, poti face mai un hotelas, mai o viluta, etc..

 5. anghel radu

  miercuri, 21.08.2013 at 16:08

  trebuiau tocati (pardon….spalati) banii albaiulenilor si in padure! macar sa se vada!

 6. Toma

  miercuri, 21.08.2013 at 16:17

  scrieti in articol :
  1- „Drumul leagă Parcul Dendrologoc din Micești de cartierul Pâclișa.” Asa se numeste acest parc ?
  2-„termenul de finalizare a proiectului este 31 noiembrie”. Sa inteleg ca niciodata ? . data nu exista in calendar oricit ai cauta.

  • Adina E. Curta

   miercuri, 21.08.2013 at 16:47

   greseli din taste… se mai intampla. Am corectat, merci de atentie!

 7. Vlad

  marți, 27.08.2013 at 12:48

  Si eu cum ajung pana la pista?Vrei sa ma duc pana la iesire din Micesti?sau mai grav,pana in Paclisa?

 8. BOXA

  joi, 10.10.2013 at 12:06

  se putea executa o iesire si in zona chit ( manastire )

 9. BOXA

  joi, 10.10.2013 at 12:07

  pardon SCHIT

 10. Cineva

  joi, 05.12.2013 at 15:40

  si skatepark cand se mai face ?

 11. NEpatriot

  vineri, 06.12.2013 at 17:43

  Mie imi place! Bine macar ca se face! Cand va fi gata o sa dau si eu o tura cu tzoacla, de la un cap la celalalt! Felicitari pentru initiativa! Pe cand Muresul navigabil? Asta chiar ar pune Alba Pe harta atractiilor turistice!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EDUCAȚIE

Ministerul Educației cere școlilor actualizarea situației elevilor fără tablete sau telefon pentru cursuri online

Publicat

La o lună și jumătate de la începutul școlii, Ministerul Educației face reactualizarea situației elevilor și profesorilor care nu au dispozitive sau acces la internet pentru școala online.

Este vorba despre o adresă privind reactualizarea datelor în Sistemul Informatic Integrat al Învăţământului din România (SIIIR), trimisă pe 28 octombrie la inspectorate, iar școlile l-au primit pe 29. Termenul limită pentru demers este luni, 2 noiembrie, potrivit edupedu.ro.

Școlile trebuie să actualizeze și starea conexiunii la internet pentru corpurile de clădire pe care le au.

Reamintim că la situația cerută în aprilie, erau 235.259 de elevi fără niciun dispozitiv sau/și fără acces la internet și “undeva la 1.900” de cadre didactice în aceeași situație. În Alba, erau 20.408 elevi doar cu telefon. Înainte de începutul școlii, erau 2.712 elevi (5,67%), dintre cei 47.825 incluși în sistemul de învățământ preuniversitar din județ, fără acces la dispozitive sau internet pentru a urma școala online.

În total 1.256.155 de elevi au fost raportați de către școli în cadrul recensământului organizat de Ministerul Educației în luna aprilie că nu au alt mijloc de acces pentru școala online în afară de smartphone.

Deocamdată, ministerul a cumpărat aproape 190.000 de tablete din cele 250.000 cuprinse în licitația plasată Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate.

sursă: edupedu.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Vineri: Ultima zi în care persoanele juridice se mai pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”

Publicat

Vineri este ultima zi în care persoanele juridice se pot înscrie în programele ”Rabla Clasic” şi ”Rabla Plus”, potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Programul “Rabla” – ediţia 2020 a demarat pe data de 17 martie, cu un buget de 405 milioane de lei, cel mai mare de la implementarea programului. Autorităţile estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai ridicat număr din ultimii 15 ani.

Totodată, Programul “Rabla Plus” a început pe 25 martie 2020, iar doritorii au posibilitatea să-şi cumpere o maşină 100% electrică sau electrică hibrid plug-in. Pentru prima dată în istoria sa, programul eco permite populaţiei inclusiv achiziţia de motociclete full electric.

De la înfiinţarea Programului “Rabla”, cel puţin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz şi circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziţionate, arată statistica Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT GRAV pe DN 74 Alba Iulia – Ampoița. Biciclist rănit după ce a fost lovit de o mașină

Publicat

Un bărbat care circula pe bicicletă a fost rănit într-un accident rutier petrecut vineri dimineața pe DN74 Alba Iulia – Zlatna, sectorul Șard-Ampoița.

Din primele date, bărbatul ar fi rănit grav.

În accident a fost implicat biciclistul și un autoturism.

Revenim cu amănunte.

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Modificările de scenarii în școli din ALBA prin hotărâre CJSU. Care sunt unitățile de învățământ vizate și cum vor funcționa

Publicat

De astăzi, sunt unele schimbări în ceea ce privește scenariile de activitate în școli, decise prin hotărâre de Comitet Județean pentru Situații de Urgență. Unele unități de învățământ trec în scenariul roșu, iar altele în cel galben sau verde.

Prin Hotărârea CJSU nr. 51/29 octombrie, de vineri, 30 octombrie, rămân în scenariul roșu (școală online) unitățile de învățământ din Alba Iulia, Aiud, Sebeș, Câmpeni, Ocna Mureș, Ciugud și Cricău.

Mai trece în scenariul roșu și Școala Gimnazială Ciuguzel (comuna Lopadea Nouă).

Potrivit aceluiași document, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” din localitatea Unirea, pentru elevii de gimnaziu, vor fi cursuri exclusiv online, ca urmare a înregistrării unui caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus SARS-COV-2 a unui cadru didactic, începând cu data de 30 octombrie, pentru o perioadă de 14 zile, de la data confirmării ultimului caz.

Școala Gimnazială Lopadea Nouă și Școala Primară Beța trec din scenariul de funcționare 3 – roșu, în scenariul de funcționare 2 – galben.

Grădinița cu Program Prelungit Noșlac și Grădinița cu Program Prelungit Găbud trec din scenariul de funcționare 2 – galben, în scenariul 1 – verde.

Școala Pianu de Sus, Școala Pianu de Jos și Școala Strungari trec din scenariul de funcționare 2 – galben, în scenariul 1 – verde.

De luni, 2 noiembrie, Școala Gimnazială Hopârta trece din scenariul de funcționare 3 – roșu, în scenariul 1 – verde.

Reamintim că și la Școala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” din Sâncel vor fi cursuri online, doar astăzi și apoi în continuare pentru elevi de gimnaziu, după ce sediul unității de învățământ a fost afectat de un incendiu.

Vezi Cursuri online la Școala Sâncel, al cărei sediu a fost afectat de incendiu. O parte dintre elevi vor merge la alte școli

În actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate