Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(FOTO-VIDEO) Din nou cu ghiozdanele în spate: Aproape 55.000 de copii din județ au trecut pragul unităților de învățământ


Publicat

După o vacanță de vară ușor prelungită, a venit vremea ca elevii, fie ei mai mici sau mai mari să se întoarcă la responsabilitățile zilnice și să răspundă prezent în fața catalogului. Pregătiți cu ghiozdanele în spate și cu buchete de flori în mâini, copiii au trecut, luni dimineață, pragul instituțiilor de învățământ, curioși să afle ce le va aduce noul an școlar.

Curiozitatea a fost cu atât mai mare pentru micuții din clasa pregătitoare, neobișnuiți încă cu rigorile învățatului, dar dornici să își cunoască noii colegi și învățători. Însoțiți de părinți, elevii s-au prezentat încă de la primele ore la careu și au ascultat cu atenție la discursurile celor care îi vor îndruma în următorii ani.

Reporterii Alba24.ro au făcut un tur pe la mai multe școli din oraș, pentru a putea să vă transmită „pulsul” primei zile de școală, în Alba Iulia: la Şcoala cu clasele I-VIII „Vasile Goldiș”, Şcoala gimnazială „Mihai Eminescu”, Şcoala gimnazială „Avram Iancu”, Liceul Sportiv, Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” și Colegiul Economic „Dionisie Pop Marțian”.

La Școala cu clasele I-VIII „Avram Iancu”, festivitatea de deschidere a început la ora 9.30, cu mesajul de bun venit, adresat elevilor de către directoarea Elena Ignat. Copiii, de la cei mai mici la cei mai mari, așteptau, cu flori în mâini, să pășească din nou în clase. Alături de Prințesa și Prințul din povești, micuții de clasa I și pregătitoare au fost conduși din lumea basmelor în cea a școlii, pe sub o „poartă de baloane”, iar, printr-ul culoar de flori, aceștia au intrat în clase pentru prima dată.

Dar așa cum se știe deja, tot ce e frumos durează puțin așa că, de mâine, elevii vor începe orele după programul normal. Potrivit ISJ Alba, în acest an au fost așteptați să pășească pentru prima dată în unitățile de învățământ din județ 5.329 de elevi, din care 2160 înscriși în clasa pregătitoare. În total, aproximativ 55.000 de elevi au început astăzi școala.

Vă invităm să vizionați o galerie foto-video de la festivitățile de deschidere a școlilor din Alba Iulia. Material în curs de actualizare: