Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Directorii de școli din Alba, instruiți de autorități. Li s-a recomandat să nu facă festivități la început de an școlar

Publicat

Directorii unităților de învățământ din județul Alba au fost instruiți, joi, de conducerea Inspectoratului Școlar și de cea a Poliției și Prefecturii privind începutul anului școlar. Li s-a recomandat să nu organizeze festivități de început de an și să fie respectate cu strictețe normele prevăzute în ordinele comune ale miniștrilor Sănătății și Educației.

La ședință a participat inspector școlar general, prof. Cornel Stelian Sandu, inspector școlar general adjunct, prof. Elena Ignat, inspector școlar general adjunct, Dan Cherecheș, prefectul Nicolae Albu și comisar şef de poliție Florin Constantin Dogaru, șeful IPJ Alba.

Vezi și CUM începe anul școlar 2020 în ALBA, în școli, licee și grădinițe. LISTA aprobată în Comitetul pentru Situații de Urgență – 36 de unități în scenariul hibrid, una cu școală online și celelalte pe varianta toți elevii la școală

Principalele teme de discuție în ședințele de lucru de joi cu directorii de unități de învățământ:

1. Informare cu privire la legislația specifică anului școlar 2020/2021.

2. Măsuri specifice pentru începerea noului an școlar- respectarea scenariilor stabilite de DSP.

3. Monitorizarea și îndrumarea conducerii școlilor prin comisiile mixte ale instituțiilor din Alba- Prefectură, DSP, ISJ Alba.

4. Activități de menținere a ordinii în unitățile de învățământ.

5. Probleme specifice fiecărei unități de învățământ.

Vezi și Reguli noi pentru diriginți și școli. Măsuri din Regulamentul unităților de învățământ, publicat în Monitorul Oficial

Comisar şef de poliţie Dogaru Florin Constantin a prezentat măsurile care au fost stabilite la nivel județean pentru a sprijini școlile, atât în ceea ce privește fluidizarea traficului, cât și în menținerea ordinii și siguranței în interiorul unității de învățământ.

Prefectul Albu Nicolae a recomandat să nu se organizeze festivități de început de an și să se respecte cu strictețe normele prevăzute în ordinele comune ale MEC și MS atât de către personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic, cât și de către elevi.

Conducerea ISJ Alba a răspuns întrebărilor punctuale și a asigurat directorii de susținere în această perioadă dificilă.

”Considerăm că singura modalitate de a asigura un cadru de stabilitate emoțională pentru elevii din județul Alba este o comunicare eficientă între școală și familie/elevi. Conducerea ISJ Alba recomandă tuturor directorilor să transmită părinților în timp util informațiile despre modul în care începe școala, scenariul în funcție de care vor fi organizate cursurile, orarul elevilor și măsurile specifice”, transmite IȘJ Alba.

Ședintele de lucru de joi au fost programate în așa fel încât să fie respectate condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2: de la ora 9.00 a fost ședința cu directorii unităților de învățământ gimnaziale din mediul rural, de la ora 11.00 – cu directorii unităților de învățământ gimnaziale din mediul urban, iar de la ora 13.oo – cu directorii liceelor din județul Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax