Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Dispensar uman în comuna Câlnic, printr-o investiție a CNI de peste 1,5 milioane de lei. Cum va arăta clădirea

Publicat

Dispensar uman în comuna Câlnic. Locuitorii din Câlnic vor beneficia în curând de un dispensar uman modern, printr-o investiție a CNI de peste 1,5 milioane de lei.

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat marți, 12 martie, în SEAP, o licitație pentru construirea unui dispensar uman în satul Câlnic.

Valoarea totală estimată a investiției este de 1.537.288,51 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, noul dispensar urmează să fie construit pe strada Principală (DJ 670 C) Nr. 318A, la intersecția cu strada Căminului.

Terenul pe care urmează să fie construit dispensarul are o suprafață de 513 mp. Clădirea dispensarului va avea o suprafață construită 185,07 mp și va avea un singur nivel. Pe teren vor fi amenajate alei pietonale din piatra naturală și dale de beton vibropresate, spații verzi cu flori, arbori și arbuști și zone de stat prevăzute cu bînci.

Accesul pietonal se va face atât din strada Principală, cât și din strada Căminului. De asemenea, se va amenaja un acces auto către parcare.

Dispensar uman în comuna Câlnic

Clădirea va avea:

  • un spațiu pentru o unitate farmaceutică, cu acces din exterior,
  • două cabinete medicale cu vestiar, grup sanitar și sală de tratament,
  • o sală de așteptare, grupuri sanitare, un spațiu pentru deșeuri și o boxă pentru curățenie.

Producerea energiei necesară încălzirii în perioada rece a anului, răcirii în perioada caldă și preparării apei calde de consum se va realiza cu ajutorul unei pompe de căldura monobloc tip aer-apă, având puterea utilă de 18 kW.

Climatizarea încăperilor se va realiza cu ventiloconvectoare carcasate de pardoseală.

Pentru asigurarea unui climat sănătos s-au prevăzut sisteme de ventilare cu dublu flux și recuperare de căldură în cabinetele medicale, sălile de tratament, în oficina și în sala de așteptare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax