Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Dispozitive de ochire cu tehnologie infraroșu, găsite în colete venite din China, confiscate de Poliția Alba

Publicat


Polițiștii din Alba au indisponibilizat două dispozitive de ochire echipate cu tehnologie cu infraroșu, ce puteau fi montate pe lunetele armelor de vânătoare. Acestea au fost găsite în colete poștale sosite din China. Aparatura de acest fel este interzisă la deținere, folosirea lor fiind incriminată ca și infracțiune de braconaj cinegetic, precizează Poliția.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Interior Alba Iulia au desfășurat activități pentru verificarea modului în care este respectată legislația privind regimul armelor si dispozitivelor destinate acestora, cu ocazia introducerii în țară, transmite IPJ Alba.

În ultimele 7 zile au fost identificate două colete poștale, provenite din China, care conțineau dispozitive destinate montajului pe lunetele armelor de vânătoare în vederea executării tragerii asupra vânatului pe timp de noapte sau în condiții de luminozitate scăzută, echipate cu tehnologie cu infraroșu.

Coletele aveau ca și destinatari două femei, însă există suspiciunea că acestea ar fi persoane interpuse, iar destinatarii reali ar fi deținători de arme letale de vânătoare.

Polițiștii au indisponibilizat cele două dispozitive și continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care acestea au fost achiziționate precum și a identității persoanelor care urmau să le folosească.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba aduce în atenția opiniei publice câteva prevederi legale referitoare, aplicabile acestui domeniu.

Potrivit art. 5 alin.2 lit. a si b din Legea nr.295/2004, privind regimul armelor și munițiilor, sunt interzise procurarea, deținerea și alte operațiuni cu sisteme de ochire destinate armelor, care funcționează pe principiul laser și sisteme de ochire pe timp de noapte.

Art. 342 alin.1 din Codul Penal prevede faptul că operațiunile efectuate fără drept, cu dispozitive destinate armelor letale, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 1 la 5 ani, iar în cazul în care fapta are ca obiect dispozitive interzise, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

De asemenea, Legea 407/2006 privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic, interzice utilizarea, pentru tirul pe timp de noapte, a dispozitivelor de ochire care funcționează pe principiul laser, a sistemelor de ochire cuprinzând convertizoare sau amplificatoare electronice de lumina reziduală, a dispozitivelor de vedere în infraroșu și a dispozitivelor cu termoviziune. Vânătoarea prin folosirea acestor dispozitive este incriminată ca și infracțiune de braconaj cinegetic.

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ADMINISTRATIE

LIVE VIDEO: Contracte de peste 40 milioane euro, semnate la Alba Iulia, pentru investiții în oraș

Publicat

adr

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, semnează la Alba Iulia contracte de investiții în valoare de 43 milioane euro, ce reprezintă investiții pentru oraș. Este vorba despre fonduri europene Regio. Ministrul a vizitat municipiul Alba Iulia, pentru a vedea la fața locului impactul fondurilor europene atrase pentru dezvoltare locală. Cele șase contracte reprezintă […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

NU E CORONAVIRUS: Bebelușul și cei doi adulți din Italia internați la secția de infecțioase din Alba Iulia, SCOȘI din CARANTINĂ

Publicat

Bebelușul de 7 luni și cei doi adulți din Italia, internați luni, 24 februarie, în carantină la Spitalul de Boli infecțioase din Alba Iulia nu au coronavirus. Marți, 25 februarie, DSP Alba a făcut publice rezultatele analizelor care au fost efectuate la Timișoara la Institutul Victor Babeș. Rezultatele au fost NEGATIVE. Pacienții prezintă simptomele unei […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Și-a bătut fosta soție. Bărbat din Alba Iulia, cu dosar penal pentru violență în familie

Publicat

Un bărbat din Alba Iulia s-a ales cu dosar penal după ce și-a agresat fosta soție. Femeia a sunat la Poliție, de Dragobete. Potrivit IPJ Alba, luni, polițiștii din Alba Iulia au fost sesizați, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că duminică, în jurul orei 16.30, ar fi fost agresată de […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Mașini cu defecțiuni tehnice, găsite în trafic, la Zlatna. Acțiune a Poliției și RAR

Publicat

Poliţiştii din Zlatna, împreună cu  RAR au organizat, luni, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere provocate de starea tehnică necorespunzătoare a autovehiculelor. Au fost depistate 9 autoturisme care prezentau defecțiuni. Potrivit IPJ Alba, luni, poliţişti din cadrul Poliţiei Orașului Zlatna, împreună cu specialişti din cadrul Registrului Auto Român – Alba, au organizat, pe raza […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate