Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Distracţie, jocuri şi surprize pentru copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 din Alba Iulia, de Ziua Copilului


Publicat

gradi_1Copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 13 din Alba Iulia au sărbătorit mai devreme Ziua Copilului şi au avut parte de momente pline de voie bună, alături de invitaţii lor.

A fost moment de sărbătoare, în care cei mici s-au distrat pe măsură, bucuroşi că au avut ocazia să danseze şi să se manifeste în voie.

Animatorii “Ping şi Pong” au fost cei care au întreţinut atmosfera, iar printre surprizele pregătite au fost tort, îngheţată şi baloane.

Vedeţi în imagini cum a fost distracţia de vineri, de la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 13 din Alba Iulia.

 

 

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Lupte interne în USR PLUS pentru funcția de subprefect de Alba. Declarații dure ale Cosminei Mariș: Vreau șanse corecte

Publicat

USR PLUS Alba nu reușeste să numească un nou subprefect de Alba, iar reprezentanții formațiunii ezită să comunice cu presa pe acest subiect, pe fondul unor neînțelegeri interne.

Se pare că în partid există mai multe curente, grupate în jurul principalilor lideri și că fiecare dintre acestea încearcă să obțină cât mai multă influență.

În ultimele zile, mai multe nume din interiorul USR PLUS au fost vehiculate pentru această funcție. Printre acestea, și cel al Cosminei Mariș.

Aceasta a transmis marți pe adresa redacției un comunicat de presă în care confirmă că s-a înscris în competiția internă pentru acest post și vorbește deschis despre problemele din interiorul formațiunii.

Reamintim că fostul subprefect Viorel Rașcovici a fost nevoit să părăsească funcția din cauza unor acuzații serioase legate de studiile sale și de utilizarea unor diplome neacreditate pentru a primi suplimentar sporuri din partea IPJ Alba, unde fusese angajat anterior, ca șef de post.

Anterior lui Rașcovici, USR PLUS făcuse o altă nominalizare, și aceea cu probleme.

Principalele declarații ale Cosminei Mariș:

”După cum cred că știți, m-am înscris, de mult timp, în competiția internă din USR PLUS pentru postul de subprefect al județului Alba.

Am ajuns, de fiecare dată, pe lista scurtă, după votul colegilor mei, iar mulți dintre ei au avut încredere în profesionalismul meu.

Am pierdut mereu nominalizarea și încep să cred că mă regăseam pe acea listă pentru că dădeam bine în simularea egalității de șanse.

Din păcate, puțini dintre colegii mei bărbați au avut răbdarea și interesul să îmi analizeze dosarul profesional, dar mai ales să îmi citească CV-ul.

Acum, candidez din nou pentru funcția de subprefect de Alba. Nu candidez din orgoliu, ci pentru principiile și valorile care i-au determinat pe mulți români să creadă în USR și în PLUS.

Am sperat și sper că putem face politică promovând bunul-simț, corectitudinea, meritocrația interesul comunității și al cetățenilor.

USR PLUS a greșit nominalizând persoane care nu reprezintă valorile pentru care noi luptăm. Pentru acest lucru presa și opinia publică ne-a taxat pe bună dreptate.

În rândul colegilor și simpatizanților noștri s-a instalat dezamăgirea și neîncredere. Îmi asum și eu aceste greșeli, dar mai ales îmi asum faptul că nu am reacționat și nu am vorbit mai repede.

Îmi asum greșeala de a nu lupta cu toate forțele pentru principiile și valorile în care cred și care sper că sunt în continuare cele care ghidează USR PLUS.

Candidez pentru funcția de subprefect pentru că știu că pot îndeplini cu onoare și profesionalism această funcție de demnitate publică.

Candidez pentru că știu că am pregătirea și experiența necesară, dar, mai ales, candidez pentru a reclădi încrederea cetățenilor în funcția publică și în oamenii care ocupă funcții publice.

Noul subprefect trebuie să fie un om cu studii juridice și cu experiență în administrație sau în instituții publice.

Am strigat în stradă de multe ori „Fără penali în funcții publice”, dar poate era nevoie ca la acest slogan să adăugăm și „Fără neprofesioniști în funcții publice”.

Nu voi accepta niciodată ca în politică, pentru interese sau metehne vechi, dar împrumutate de oameni noi, să plec capul și să accept lipsa de respect.

Nu voi accepta ca eu sau colegele mele să fim folosite doar că dăm bine pe liste, dar să nu avem un cuvânt serios de spus.

Nu voi accepta să nu avem dreptul la competiții interne corecte bazate pe meritocrație.

Voi încheia mesajul meu cu un apel public către conducerea națională a USR PLUS și către cei doi copreședinți, Dan Barna și Dacian Cioloș: vă rog să începeți să reconstruiți încrederea în USR PLUS susținând competiția internă corectă în partid, meritocrația, profesionalismul, principiile și valorile democratice autentice.

Vă rog să îi acordați Cosminei Mariș, femeie și om nou în politică, șansa de a participa la o competiție corectă și de a fi evaluată pe baza competențelor și pregătii profesionale.

Vă rog să acordați seriozitate alegerii noului subprefect de Alba, funcție care, din păcate, a fost decredibilizată în ultima perioadă din cauza greșelilor noastre politice.

Am încredere că valorile care ne-au unit, atât în PLUS, cât și în USR, sunt reale și vă asigur că eu voi fi mereu unul dintre oamenii care va lupta pentru respectarea lor” a transmis Cosmina Mariș.

Cine este Cosmina Mariș

Cosmina Mariș este din Alba Iulia, este căsătorită și are un băiețel, în vârstă de 7 ani.

Cosmina Mariș este licențiată în Drept și în Asistență Socială, studii completate cu un master în ,,Managementul serviciilor publice” și un curs post-universitar privind abuzurile și exploatarea copilului.

În prezent, Cosmina Mariș este inspector în cadrul Agenției Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, având o experiență de aproape 15 ani într-o structură din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Radu Tuhuț – Propunere pentru eliminarea birocrației: Primăriile decid schimbarea destinației clădirilor școlilor abandonate (P)

Publicat

„În satele din România există sute de școli abandonate, care nu au mai fost frecventate de către elevi de foarte mulți ani, din cauza producerii fenomenului de depopulare.

De cele mai multe ori din cauza birocrației, aceste clădiri au fost lăsate în paragină, deși ar fi fost utile pentru comunitate dacă li s-ar fi alocat o altă utilitate, în funcție de necesitățile specifice

De cele mai multe ori din cauza birocrației, aceste clădiri au fost lăsate în paragină, deși ar fi fost utile pentru comunitate dacă li s-ar fi alocat o altă utilitate, în funcție de necesitățile specifice.

Conform Legii Educației Naționale, schimbarea destinației bazei materiale instituțiilor și unităților de învățământ preuniversitar de stat, se poate face de către autoritățile administrației publice locale numai cu avizul conform al Ministerului Educației.

De foarte multe ori, solicitările consiliilor locale și ale primăriilor primesc avize negative pentru propunerea lor de schimbare a destinației și nu au, astfel, posibilitatea să investească în clădirile unităților școlare scoase din uz.

Aceste clădiri pot primi alte destinații în funcție de necesitățile și specificul fiecărei comunități.

Alături de colegii mei social-democrați am inițiat o propunere legislativă care prevede ca după 3 ani calendaristici de la închiderea unei școli, perioadă în care nu s-a desfășurat niciun fel de activitate educațională, destinația clădirii se poate schimba fără avizul conform al Ministerului Educației, în baza unei hotărâri de consiliu local.

De asemenea, prezentul proiect legislativ stipulează că, în cazul în care vor exista elevi pentru reluarea activității educaționale, același consiliu local este obligat să reamenajeze și să readucă imobilul la standardele necesare desfășurării activității educaționale sau să asigure un alt spațiu conform în acest sens.

Propunerea legislativă acordă primăriilor mai multă putere de decizie și vine în sprijinul comunităților din mediul rural.

Personal, în calitate de fost primar, am convingerea că aleșii locali cunosc cel mai bine necesitățile oamenilor și au capacitatea necesară să prevadă dacă pentru respectiva școală vor exista solicitări din partea părințiilor.

Ei au datele necesare privind natalitatea, exodul tinerilor și tendințele lor.

Dacă populația dintr-o comună este, spre exemplu, mult îmbătrânită, școala abandonată poate primi destinația unui cămin de bătrâni.

Am convingerea că primarii trebuie să primească mai multă putere de decizie deoarece nu există edil în România care să nu își dorească binele comunității pe care o reprezintă.

Nu în ultimul rând, propunerea legislativă este benefică având în vedere că aceste clădiri scoase din uz pot fi renovate și reamenajate inclusiv prin fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Precizez că prezenta propunere legislativă, pentru completarea art. 112 din Legea Educației Naționale nr. 1/2011, va produce efecte doar dacă va parcurge întreaga procedură legislativă și va fi promulgată de către președinte.

În prezent, ea se află în dezbatere la comisiile Camerei Deputaților”, a transmis într-un comunicat deputatul PSD de Alba, Radu-Marcel Tuhuț.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

681 cazuri COVID în România, înregistrate în ultimele 24 de ore. 91 decese noi, 716 pacienți la ATI. Date oficiale, 18 mai

Publicat

Au fost raportate 681 noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise marți, 18 mai, de Grupul de Comunicare Strategică.

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 18 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.072.972 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.027.412 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 681 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 29.662 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 17.05.2021 (10:00) – 18.05.2021 (10:00) au fost raportate 91 decese (51 bărbați și 40 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 8 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 19 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 28 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 30 decese la categoria de vârstă peste 80 ani.

88 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități,  2 pacienți decedați nu au înregistrat comorbidități, iar pentru 1 pacient decedat nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 4.677. Dintre acestea, 716 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.671.661 de  teste RT-PCR și 1.050.078 de teste rapide antigenice.

În ultimele 24 de ore au fost efectuate 20.634 de teste RT-PCR (11.119 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.515 la cerere) și 11.517 teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 12.780 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.198 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 40.612 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 97 de persoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.107 apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.556 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 17 mai, 981 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 248.600 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Cluj – 57177 – 44 – 1,18

Alba – 21024 – 24 – 1,14 (17 cazuri noi, potrivit situației DSP Alba)

Prahova – 34873 – 17 – 1,06

Caraș – Severin – 11309 – 14 – 0,99

Ilfov – 44871 – 19 – 0,99

Sibiu – 26271 – 34 – 0,94

Mun. București – 182649 – 70 – 0,89

Bihor – 28984 – 39 – 0,83

Argeș – 27124 – 16 – 0,8

Covasna – 8468 – 4 – 0,77

Timiș – 54074 – 21 – 0,74

Mureș – 23771 – 6 – 0,73

Brașov – 43410 – 23 – 0,72

Harghita – 8203 – 5 – 0,71

Hunedoara – 22778 – 15 – 0,7

Sălaj – 10883 – 10 – 0,7

Mehedinți – 8270 – 8 – 0,64

Bistrița – Năsăud – 11807 – 11 – 0,61

Galați – 27411 – 21 – 0,61

Neamț – 18737 – 19 – 0,6

Teleorman – 13613 – 10 – 0,6

Constanța – 42706 – 18 – 0,57

Brăila – 13184 – 7 – 0,54

Vâlcea – 16293 – 9 – 0,54

Tulcea – 8349 – 6 – 0,53

Arad – 23524 – 6 – 0,52

Buzău – 12477 – 9 – 0,48

Vrancea – 10607 – 6 – 0,48

Olt – 14484 – 17 – 0,47

Giurgiu – 10952 – 3 – 0,46

Dolj – 26470 – 10 – 0,45

Dâmbovița – 22390 – 9 – 0,44

Călărași – 9993 – 10 – 0,42

Iași – 42155 – 18 – 0,41

Ialomița – 10704 – 5 – 0,38

Botoșani – 14069 – 12 – 0,36

Bacău – 25933 – 9 – 0,31

Maramureș – 20289 – 16 – 0,29

Vaslui – 15884 – 12 – 0,29

Satu Mare – 12927 – 7 – 0,28

Suceava – 24080 – 19 – 0,27

Gorj – 9172 – 1 – 0,18

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 235 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Județ / cazuri reconfirmate pozitiv

Municipiul Bucureşti – 37

Dolj – 22

Galaţi – 12

Neamţ – 12

Caraş – Severin – 10

Cluj – 8

Timiş – 8

Braşov – 7

Constanţa – 7

Iaşi – 7

Ilfov – 7

Prahova – 7

Vaslui – 7

Alba – 6

Argeş – 6

Sălaj – 6

Mureş – 5

Sibiu – 5

Botoşani – 4

Dâmboviţa – 4

Hunedoara – 4

Maramureş – 4

Suceava – 4

Arad – 3

Buzău – 3

Covasna – 3

Giurgiu – 3

Mehedinţi – 3

Olt – 3

Vâlcea – 3

Vrancea – 3

Bacău – 2

Bistriţa – Năsăud – 2

Călăraşi – 2

Bihor – 1

Brăila – 1

Gorj – 1

Harghita – 1

Satu Mare – 1

Teleorman – 1

Ialomiţa – 0

Tulcea – 0

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 17 cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ, la 14 zile

Publicat

Au fost înregistrate 17 cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba marți, 18 mai.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, 21.126 de persoane au fost confirmate pozitiv. Dintre acestea, 20041 de persoane au fost declarate vindecate  și s-au înregistrat 666 decese. Luni, în Alba au fost prelucrate 551 de probe (261 la DSP si 290 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 211329.

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (10 cazuri noi)

Alba Iulia – 4

Abrud – 2

Cugir – 1

Ocna Mureș – 1

Sebeș – 1

Zlatna – 1

Rural ( 7 cazuri noi)

Bucerdea Grânoasă – 2

Gârda de Sus – 2

Galda de Jos – 1

Roșia de Secaș – 1

Șibot – 1

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 1,14 (anterior 1,16):

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Blaj – 51 cazuri – 2,46 (anterior 2,50)

Alba Iulia – 144 cazuri – 1,88 (anterior 1,91)

Ocna Mureș – 21 cazuri – 1,50 (anterior 1,22)

Sebeș – 27 cazuri – 0,82 (anterior 0,85)

Câmpeni – 6 cazuri – 0,82 (anterior 0,68)

Aiud – 17 cazuri – 0,67 (anterior 0,79)

Cugir – 15 cazuri – 0,58 (anterior 0,62)

Abrud – 3 cazuri – 0,57 (anterior 0,77)

Zlatna – 3 cazuri – 0,38 (anterior 0,38)

Teiuș – 2 cazuri – 0,28 (anterior 0,28)

Baia de Arieș – 1 caz – 0,26 (anterior 0,26)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Râmeț – 4 cazuri – 7,42 (anterior 7,42)

Cergău – 12 cazuri – 7,34 (anterior 7,96)

Roșia de Secaș – 7 cazuri – 4,33 (anterior 3,71)

Valea Lungă – 10 cazuri – 3,17 (anterior 2,86)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate