Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Distracţii de sezon în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia. PATINOAR, casuțe și pavilion de lumini, de Moş Nicolae

Publicat

Pavilionul de lumină din Piața Cetății este aproape pe jumătate finalizat. Muncitorii lucrau, joi dimineața, la montarea instalațiilor de lumini și finalizarea căsuțelor din lemn care vor completa atmosfera de sezon din zona istorică. De asemenea, patinoarul a fost montat și este funcțional, prețul unei ore pe gheață fiind de 10 lei.

20151203_093028

Pe perioada Sărbătorilor de Iarnă, Piaţa Cetăţii din Alba Iulia va fi împodobită cu un „pavilion de lumină”, după modelul celui de la Sibiu, ce va completa atmosfera de sezon din zona istorică. Acesta este amplasat lângă Muzeului Principia, în faţa spaţiului arheologic îngrădit. Are o formă poligonală regulată, cu înălţime de 12 metri, respectiv 4,5 – 6 metri a stâlpilor periferici şi nu este acoperit. Suprafaţa sa este de 1063,5 mp. Va rămâne în Piaţa Cetăţii timp de două luni şi jumătate, pentru a face mai atractivă Cetatea Alba Carolina în sezonul turistic pe timpul sărbătorilor de iarnă.

IMG_8789 În acest an, pe lângă pavilionul de lumină, în Cetatea Alba Carolina și-au făcut apariția și alte elemente decorative iluminate. Astfel, podul care traversează Latura de Vest a Cetății a primit o nouă înfățișare. De asemenea, instalații ornamentale cu cifra „300” au fost montate pe Laturile de Vest și de Est ale Cetății.

Citește și MESAJE de SFÂNTUL NICOLAE. URĂRI, SMS și felicitări frumoase pe care le poți trimite celor dragi de Moș Nicolae

Sub stâlpii de iluminat public din Cetatea de tip Vauban au fost montate ornamente în formă de stea, definită prin cele șapte colțuri. Albaiulienii și turiștii care ajung în Cetatea Alba Carolina pe Poarta I și prin Parcul Unirii vor trece pe sub elemente decorative luminate în formă de stea. Totodată, un „tunel de lumini” a fost amenajat între porțile I și II a Cetății.

20151203_093302 În Piața Cetății a fost montat în acest an un patinoar nou.  Acesta are o dimensiune de 600 de metri pătrați și va fi funcțional până în luna februarie, însă termenul poate fi prelungit dacă oamenii vor manifesta interes pentru pentru acest sport de iarnă și dacă vremea va permite. Lângă patinoar există și un punct de unde doritorii pot închiria patine.

Prețul unei ore de acces pe patinoar este de 10 lei, iar cei care doresc pot închiria o pereche de patine pentru o oră cu 5 lei. Patinoarul este deschis zilnic între orele 10.00 – 22.00.

În Piața Cetății va fi inaugurat sâmbătă, 5 decembrie, Parcul Sărbătorilor de Iarnă, care va cuprinde, ca și anul trecut, căsuţe cu bunătăţi, elementele decorative luminate, Căsuța lui Moș Crăciun și bradul de Crăciun.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax