Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi adulți și trei copii s-au rătăcit în Alba, în munți, într-o zonă frecventată de urși. Cum au fost găsiți de jandarmi

Publicat

Cinci persoane, dintre care doi adulți și trei copii, toți originari din județul Cluj, au avut nevoie de intervenția jandarmilor deoarece s-au rătăcit. S-a întâmplat sâmbătă în județul Alba, în zona Cascadei Șipote Bedeleu, o zonă cunoscută ca fiind frecventată de urși, transmit reprezentații Jandarmeriei din Alba. 

În jurul orei 18.00 în urma apelului la 112, doi jandarmi: plutonier adjutant Pașca Petru și plutonier major Bobar Mircea împreună cu doi polițiști: agent șef Vlad Sorin și agent Drăgoiu Daniel, au pornit în căutarea persoanelor rătăcite.

După aproximativ o ora de căutări au identificat persoanele în cauză.

În urma verificărilor, a reieșit faptul că turiștii au parcat autoturismul în apropierea DN75 și au plecat să parcurgă un traseu montan foarte dificil de străbătut în această perioadă a anului.

Aceștia erau plecați de aproximativ șapte ore, iar în momentul în care și-au dat seama că afară se întunecă, pe fondul oboselii accentuate, au cerut sprijin pentru a se putea întoarce.

Recomandăm tuturor celor pasionați de munte, să acorde atenție deosebită marcajelor de pe traseele montane pe care le parcurg, iar în cazul în care se simt în pericol sau nu mai reușesc să găsească drumul de întoarcere, să apeleze numărul unic de urgență 112.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax