Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi tineri din Alba Iulia petrec un an în Argentina și Mexic, cu ajutorul Rotary. Familiile lor primesc tineri din alte țări

Publicat

Doi tineri din Alba Iulia vor petrece un an de studiu în Argentina și Mexic, în cadrul unui program de tradiție, derulat între cluburile Rotary din lume. 

Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis și Rotary Club Alba Iulia participă din nou la Programul Rotary International de Schimb de Tineri (YEP), fiind cluburi sponsor pentru tinerii Denis Stanciu și Bianca Elena Băla.

Cei doi tineri sunt elevi de top ai Colegiului Horia Cloșca și Crișan din Alba Iulia, cu rezultate deosebite la învățătură și cu implicare în viața comunității prin acțiuni de voluntariat.

Bianca Băla este elevă în clasa a XI-a, profilul filologie bilingv engleză, iar Denis Stanciu este elev în clasa a-X-a la profilul științele naturii.

Ambii tineri sunt și membri ai Clubului Interact Alba Iulia. Denis va petrece un an de studiu în Mexic, iar Bianca va învăța în aceeași perioadă în Argentina.

”Programul Rotary Internațional de Schimb de Tineri ( YEP ) reprezintă o oportunitate deosebită oferită tinerilor de către cluburile rotariene de a trăi și studia într-un mediu nou, de a cunoaște o cultură nouă și nu în ultimul rând de a-și face noi prieteni”, spune președintele Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis.

Pentru 11 luni, elevii din Alba Iulia vor locui la noua familie ”adoptivă”, vor învăța la un liceu mexican, respectiv argentinian, în limba spaniolă și vor descoperi o nouă cultură și noi obiceiuri.

Alți doi tineri vin în Alba Iulia

În același program YEP, cele două cluburi rotariene din Alba Iulia vor fi cluburi gazde pentru doi tineri, unul din Statele Unite ale Americii și altul din Mexic.

Familia lui Denis vor primi la schimb un nou ”fiu”, care va studia la Colegiul Horia Cloșca și Crișan din Alba Iulia.

Rocco James Costa vine din Pittsburgh, Statele Unite ale Americii și are 16 ani.

La rândul lor, părinții Biancăi vor fi ”părinți” pentru tânăra Martinez Padron Alejandra în vârstă de 16 ani, din Mexic.

”Este o experiență inedită și suntem încântați că avem această posibilitate. Un an școlar o să fim adolescenți ai țărilor gazdă – Argentina și Mexic: o să trăim într-o familie mexicană și una argentiniană ca membrii ai familiei, vom merge la școli cu predare în limba spaniolă și ne vom adapta unui nou stil de viață.

În același timp, considerăm că vom fi ambasadori ai României și ai orașului nostru, Alba Iulia”, ne-au spus cei doi tineri albaiulieni.

”Prin mine, familia mea adoptivă, colegii de școală, membrii clubului rotarian gazdă vor afla lucruri despre România și români ”, a completat Bianca.

În același sens, Denis a precizat: ”La clubul rotarian gazdă și la școală voi avea o prezentare despre Alba Iulia și România, despre viața de acasă și familia mea.

Mai mult, de la mama am învățat niște rețete de mâncăruri românești pe care o să le gătesc acolo familiei și noilor prieteni.”

Cei doi tineri au ținut să mulțumească părinților pentru încrederea pe care o au în ei și pentru susținerea lor.

De asemenea, le sunt recunoscători rotarienilor din Comitetul YEP al Districtului 2241 Romania și Republica Moldova pentru ședințele de pregătire la care au participat împreună cu părinții timp de un an și pentru legătura pe care o vor avea cu ei pe tot parcursul șederii în Argentina și Mexic.

”Nu în ultimul rând vrem să mulțumim celor două cluburi rotary din Alba Iulia: Clubului Rotary Alba Iulia Civitas Solis și Clubului Rotary Alba Iulia, pentru că au avut încredere în noi și ne-au acceptat în programul YEP ” a precizat Denis.

Programul Rotary International de Schimb de Tineri (YEP) este o minunată aventură oferită de cluburile rotariene din întreaga lume, care face posibil ca, în fiecare an, mii de tineri să călatorească în părți diferite ale lumii pentru a trai și a studia într-un mediu total diferit de cel în care au trait până atunci.

Scopul principal al acestui program este să promoveze înțelegerea internațională, oferind tinerilor o oportunitate unică de a-și largi orizontul de cunoaștere.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax