Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

FOTO: Dosar penal pentru patronii unui magazin care vindeau la Alba Iulia haine „de firmă”, contrafăcute. Marfă de 18.000 de lei, confiscată

Publicat

IMG_1446 Patronii unui magazin care vindea haine prezentate cu branduri renumite, în complexul comercial din Alba Iulia, s-au ales cu dosar penal, după ce poliţiştii au descoperit că produsele aveau doar eticheta „de marcă”, nu şi calitatea respectivă. Oamenii legii au confiscat aproape 300 de cămăşi, pulovere şi tricouri.

Potrivit IPJ Alba, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat joi un control la o societate comercială cu punct de desfacere în municipiul Alba Iulia, specializată în comercializarea produselor vestimentare.

Cu ocazia verificărilor, poliţiştii au constatat că în magazin erau expuse, pentru vânzare, produse de îmbrăcăminte purtând etichetele unor mărci celebre, dar care nu prezentau caracteristicile calitative specifice acestor mărci.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de “punere în circulaţie a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

haine confiscate Au luat măsura ridicării, în vederea continuării cercetărilor, a 289 de produse vestimentare (cămăşi, tricouri, pulovere).

Potrivit unor surse, produsele ar fi fost vândute cu preţuri între 49 de lei şi 89 de lei, cu etichete de „Lacoste”, „Boss” sau „Tommy Hilfinger”. Valoarea produselor confiscate ar ajunge astfel la aproximativ 18.000 de lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Ioan

    sâmbătă, 30.04.2016 at 11:18

    Și mă rog frumos, de ce nu spuneți care sunt acei patroni? Sau trebuie să le păstrăm „imaginea” nestirbita ? Ori e știre ori e bârfă

  2. Dan

    miercuri, 04.05.2016 at 16:13

    Ar fi tare interesant daca am sti numele magazinului … si ar fi si mai interesant daca o modificare a legislatiei ar permite cumparatorului pacalit sa poata solicita contravaloarea bunului in cauza …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax