Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Dotări noi pentru pompierii militari din cadrul ISU Alba: trei autospeciale și un post medical avansat. Ce specificații au

Publicat

O autospecială de primă intervenție pentru lucrul cu apă de înaltă presiune și hidroperforare, un post medical avansat TIP I, o autospecială de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă și o autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă au intrat de curând în dotarea ISU Alba.

Astfel, cu prilejul aniversării zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor din România, atât invitațiilor cât și tuturor cetățenilor care au fost alături de noi la acest eveniment, le-au fost prezentate noile dotări ale pompierilor militari.

Aceste autospeciale noi de intervenție cât și Postul Medical Avansat sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020

Reînnoirea parcului auto, cât și reînoirea tehnicii de intervenție rămân în continuare o prioritate având în vedere că unitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.

Autospecială de Primă Intervenție pentru lucrul cu apă de Înaltă Presiune și Hidroperforare:

– randament de stingere crescut prin folosirea unei cantități reduse de apă prin hidroperforarea materialelor de construcții şi pulverizarea apei sub formă de ceață, atacand incendiul produs în interiorul unei incinte, din exterior.

– penetrarea/tăierea oricărui tip de material de construcție

Autospeciala de stingere cu capacitatea de 4.000 de litri de apă:

– autospeciala este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Autospecială de Stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă:

– autospeciala este dotată cu rezervoare generoase pentru substanțe stingătoare și accesorii moderne și asigură totodată deplasarea rapidă și realizarea într-un timp foarte scurt a dispozitivului de intervenție, fapt pentru care rezultatele misiunilor vor fi mult mai eficiente.

Post Medical Avansat TIP I:

– dispune de un cort de tratament și unul de triaj adecvate pentru a trata simultan un număr maxim de 10 victime.

– include și medicamentele, materialele sanitare și echipamentele necesare îngrijirii a 15 – 20 de pacienți, dintre care cel puțin 5 aflați în stare critică (spre exemplu: aspirator de secreții, monitor pentru pacient, ventilator automat, butelie de oxigen, reductoare de presiune, distribuitoare de oxigen, rucsac medical cu echipamentele specifice, precum și diferite materiale sanitare depozitate în cutiile din interiorul suprastructurii etc.)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax