Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Două autospeciale de ultimă generație au intrat în dotarea ISU Alba. Vor participa la parada militară de 1 Decembrie

Publicat

Două autospeciale de intervenție cu dotări de ultimă generație au intrat de curând în dotarea Inspectoratului pentru situații de Urgență “Unirea” al județului Alba, anunță instituția.

Acestea vor fi incluse în tehnica prezentată la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia.

”Punctul de Comandă Mobil și noua autospecială de stingere cu apă și spumă de capacitate medie vor fi prezente la prada militară organizată cu prilejul aniversării zilei de 1 Decembrie – Ziua Națională a României”, precizează reprezentanții ISU Alba.

Aceste autospeciale noi de intervenție sunt achiziționate de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Punctul de Comandă Mobil – util pentru situații de urgență majore

Punctul de Comandă Mobil este format dintr-o suprastructură cu două încăperi:

  • un compartiment de comandă si un compartiment operatori.

Compartimentul de comandă este un spațiu de lucru destinat prezentării situațiilor si luării deciziilor în teren, în cazul unor sitituații de urgență majore.

Va putea găzdui 6-7 persoane deservite de încă o persoana cu rol de operator care să gestioneze situația de la locul producerii evenimentelor.

Este echipat cu sisteme de comunicații moderne.

Acestea permit punerea în legătură audio a doi sau mai mulți interlocutori aflați pe oricare din sistemele TETRA, UHV, VHF, GSM, telefonie fixă și telefonie prin satelit, precum și sistemul telefonic intern al Punctului de Comanda.

Autospeciala pentru stingerea incendiilor cu capacitate mare

Autospeciala pentru stingerea incendiilor are capacitate de 4000l (A 4003). Este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare.

Se pune accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Acest tip de autospecială are capacitatea rezervorului de apă de 4.000 de litri și cu un rezervor de spumogen de 210 litri.

foto: ISU Alba/Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax