Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Două noi terenuri de sport cu gazon sintetic, la Ighiel și Bucerdea Vinoasă. Cât vor costa

Publicat

Două noi terenuri de sport cu gazon sintetic, de 12 x 23 metri și 20 x 40 metri urmează să fie amenajate în comuna Ighiu, în localitățile Ighiel și Bucerdea Vinoasă, printr-o investiție de peste 91.000 de euro. 

Primăria Ighiu a achiziționat recent, prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), lucrări de amenajare a două terenuri de sport în localitățile Bucerdea Vinoasă și Ighiel.

Valoarea contractului este de 448.498 de lei (circa 91.000 de euro), ofertantul fiind Adru Solution SRL din județul Mureș.

Teren de sport cu gazon sintetic în Ighiel

Terenul de sport urmează să fie amenajat pe un teren în suprafață totală de 2.940 mp, având folosința actuală de construcții administrative și social culturale (Școala Generală corp A, Școala Generală corp B, Grădiniță) și construcții anexă.

Accesul la terenul de sport din localitatea Ighiel se va face de pe DJ 106 H și un drum local.

Terenul va avea dimensiunile de 12 x 23 metri. Suprafața de joc este 276 mp și va fi realizată din gazon artificial din polietilenă 100% special pentru fotbal, cu fir de 20 mm înălțime, calitate FIFA 2. Densitatea gazonului este de 8.505 cusături/mp, iar greutatea de 548 g/mp.

Ca și dotări sportive, terenul de fotbal va fi dotat cu două porți minifotbal, cu dimensiunile de 3 x 2 metri, realizate din duraluminiu, cu suporți din oțel și plasă textilă, și un gard perimetral cu stâlpi de oțel și plasă de sârmă textilă pentru împrejmuire.

Structura terenului va avea în componență următoarele straturi:

 • gazon artificial din polietilenă 100% – 20 mm
 • placă din beton armată dispersată cu fibre metalice – 10 cm
 • strat de bază din piatră spartă – 10 cm
 • strat de fundație din balast – 20 cm
 • strat de formă din reuz de ciur – 10 cm

Împrejmuirea terenului:

 • stâlpi cu înălțimea de 5 metri
 • fundație cu adâncimea de 1,2 metri
 • plasă metalică cu înălțimea de 2 metri
 • plasă textilă împletită cu înălțimea de 3 metri

Teren de sport cu gazon sintetic Bucerdea Vinoasă

Terenul de sport urmează să fie amenajat pe un teren în suprafață totală de 4.576 mp, având folosința actuală de curți construcții și fâneață, construcții administrative și social culturale (clădire fost sediu CAP).

Accesul la terenul de sport cu gazon sintetic din localitatea Bucerdea Vinoasă se va face de pe DJ 107 H și DC 195.

Terenul va avea dimensiunile de 20 x 40 metri. Suprafața de joc este de 800 mp și va fi realizată din gazon artificial din polietilenă 100% special pentru fotbal, cu fir de 50 mm înălțime, calitate FIFA 2. Densitatea gazonului este de 8.505 cusături/mp, iar greutatea de 1.168 g/mp.

Ca și dotări sportive, terenul de fotbal va fi dotat cu două porți minifotbal, cu dimensiunile de 3 x 2 metri, realizate din duraluminiu, cu suporți din oțel și plasă textilă, și un gard perimetral cu stâlpi de oțel și plasă de sârmă textilă pentru împrejmuire.

Structura terenului va avea în componență următoarele straturi:

 • gazon artificial din polietilenă 100% – 50 mm
 • strat de bază din piatră spartă – 10 cm
 • strat de fundație din balast – 20 cm
 • umplutură din reuz de ciur – 30 cm

Gazonul va avea marcajele făcute cu inserții din linii albe sau galbene și umplutură din nisip cuarțos uscat și granule de cauciuc.

Împrejmuirea terenului:

 • stâlpi cu înălțimea de 6 metri
 • fundație cu adâncimea de 1,2 metri
 • plasă metalică cu înălțimea de 2 metri
 • plasă textilă împletită cu înălțimea de 4 metriDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ECONOMIE

Analist economic: Rata la un credit de 250.000 de lei, luat pe 30 de ani, se va dubla. ”Ne așteaptă o primăvară foarte scumpă”

Publicat

Ratele vor crește foarte mult în perioada următoare, spune analistul financiar Adrian Negrescu. Acesta a comentat, într-un interviu pentru Europa Liberă, creșterea ROBOR, majorarea dobânzii cheie de către BNR și creșterea inflației. 

De asemenea, a oferit și un exemplu legat de modul în care vor crește ratele. 

”Majorarea dobânzii cheie cu un punct procentual va duce la o creștere a indicelui ROBOR cu unul până la două puncte procentuale și a IRCC-ului, probabil din toamnă, cu un asemenea nivel.

Ne așteptăm la un ROBOR de 7-8% e luna viitoare și la un IRCC de peste 5% undeva în luna octombrie.

Asta va însemna că, de exemplu, rata la un credit imobiliar de 250.000 de lei luat pe 30 de ani va ajunge undeva la 2.600 de lei, în condițiile în care anul trecut rata era de 1.350-1.400 de lei.

Putem vorbi de o dublare a ratelor în viitor. Acum, pentru același credit, rata este deja de 2.200 de lei, deci cu aproape 1.000 de lei mai mare față de anul trecut.

Ne așteaptă, din păcate, o primăvară a anului 2023 extrem de scumpă, mai scumpă decât cea din din acest an pentru că prin compensarea facturilor la energie și gaze nu am făcut altceva decât să ascundem gunoiul sub preș” a spus acesta pentru Europa Liberă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Secțiile de Neonatologie și Ginecologie de la Spitalul din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Lucrările propuse

Publicat

Secțiile de Neonatologie și Obstetrică Ginecologie de la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia vor fi modernizate și dotate. Reprezentanții unității medicale au lansat marți o licitație pentru servicii de proiectare. 

Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia a lansat marți, 5 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru servicii de proiectare – elaborare proiect tehnic + detalii de execuție pentru proiectul „Modernizare și dotare Secția Neonatologie și Secția Obstetrică Ginecologie”.

Valoarea totală a serviciilor este estimată la 136.592,44 de lei, fără TVA.

Potrivit memoriului tehnic, secțiile propuse pentru modernizare și dotare se află la etajul 2 din corpurile A – B. Cele două secții sunt, în cea mai mare parte, din punct de vedere al finisajelor interioare și al instalațiilor, la nivelul de la darea în folosință a spitalului, în anul 1973.

Până în acest moment, secțiile respective au beneficiat doar de reparații locale curente, astfel încât spațiile actuale nu se ridică la nivelul corespunzător de calitate și siguranță din punct de vedere sanitar, respectiv de asigurarea circuitelor funcționale în cadrul secțiilor.

Se impune astfel refacerea integrală a finisajelor și instalațiilor acestora, pentru creșterea gradului de confort al pacienților, reducerea costurilor în exploatare a spitalului cât și pentru încadrarea unității spitalicești în normele tehnice actuale din punct de vedere sanitar.

Potrivit documentației, se propun următoarele:

 • realizarea de spații în conformitate cu noile cerințe din punct de vedere sanitar și medical, în vederea asigurării unui circuit sanitar corespunzător între funcțiunile secției medicale
 • înlocuirea integrală a instalațiilor interioare (sanitare, termice, electrice, fluide medicale, etc.)
 • realizarea de sisteme noi de instalații pentru semnalizare, detecție și stingere incendiu
 • lucrări de înlocuire integrală a tâmplăriei interioare, respectiv uși metalice medicale pentru spațiile medicale și tâmplărie din aluminiu cu panel pentru spațiile anexe (grupuri sanitare comune, depozite, deșeuri, s.a.)
 • refacerea integrală a finisajelor interioare cu materiale corespunzătoare din punct de vedere sanitar și medical, respectiv zugrăveli sanitare antimicrobiene la pereți și tavane, faianță la pereți (băi și grupuri sanitare), gresie și covor PVC pentru spațiile sanitare, la pardoseli

Din punct de vedere al instalațiilor, se impune:

 • înlocuirea completă a instalațiilor interioare (electrice, sanitare, termice, fluide medicale)
 • realizarea instalațiilor de ventilare / climatizare
 • realizarea de instalații noi de detecție, semnalizare și stingere incendiu
 • realizarea de instalații de semnalizare și apelare asistente

Din punct de vedere constructiv:

Pentru asigurarea unor circuite funcționale corespunzătoare se impune realizarea locală a unor recompartimentări interioare nestructurale, respectiv realizarea unor goluri nou propuse în elementele structurale (diafragme din beton armat monolit), care se vor rigidiza prin realizarea unor cămăsuieli din beton armat monolit.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

(P) ANUNȚ PUBLIC privind decizia etapei de încadrare SC BOSCH AUTOMOTIVE SRL, Blaj

Publicat

SC BOSCH AUTOMOTIVE SRL, Blaj, titular al proiectului ”Montare Sisteme de Panouri Fotovoltaice”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul, ”Montare Sisteme de Panouri Fotovoltaice”  propus a fi amplasat pe acoperisul cladirii BljP 110, str.Aurel Vlaicu, nr.2, Blaj.

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul autorității competente pentru protecția mediului Alba, din Alba Iulia str. Lalelelor nr. 7B, în zilele de luni – joi, între orele 09.00 – 14.00 si vineri intre orele 09.00 – 13.00, precum și la următoarea adresă de internet apmab.anpm.ro.

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO: A început amenajarea unui skate park la Aiud. Spații de agrement cu dotări de ultimă oră și WIFI

Publicat

Municipiul Aiud va avea un skate park, grație unui proiect european obținut de primărie, în valoare de 6,8 milioane de lei. 

”Iubitorii de skate ne-au solicitat în repetate rânduri amenajarea unui Skate Park la Aiud, cu piste și rampe specifice, iar noi ne bucurăm să le comunicăm faptul că pe strada Avram Iancu (zona fostului cartodrom) se pregătește peretele de rezistență a pistei de skateboard, iar în paralel, au fost comandate elementele care țin de amenajarea skate parkului” au transmis reprezentanții primăriei.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, iar în cadrul acestuia vor fi amenajate două zone de agrement în municipiul Aiud – pe str. Avram Iancu și pe str. Ecaterina Varga.

Suprafața zonelor verzi din municipiul Aiud va crește cu 1,3 hectare, mai spun reprezentanții primăriei.

Vor fi create spații publice de agrement și recreere dotate într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și celui cu dizabilități diverse, cu următoarele categorii de mobilier urban: suporți pentru biciclete, cișmele de apă potabilă, ecran de proiecție, zona de labirint, pistă pentru role, patinoar, scenă, pistă skate, pistă bicicliști, loc de joacă pentru copii, sistem artezian, bănci, WIFI etc.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 și are o valoare totală de 6.870.194,26 lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax