Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: Două perechi de surori gemene au ales să studieze la Colegiul Național Militar Alba Iulia, în acest an școlar

Publicat

În acest an școlar, la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, două perechi de surori gemene au ales să îmbrace uniforma militară. Reprezentanții instituției spun că este o situație inedită.

”Acest an școlar aduce o situație inedită în colegiul nostru, două perechi de surori gemene au decis să urmeze același drum, colegiul uniformelor albastre.

Diana și Denisa Vedinaș și Cătălina și Mădălina Capău sunt eleve în clasa a IX-a și au ales să urmeze împreună cariera militară.

Ne bucurăm că fac parte din marea familie a liceenilor militari, le dorim mult succes și ani de scoală minunați!”, au transmis reprezentanții Colegiului.

Cătălina și Mădălina Capău vin din comuna Lupșa, județul Alba și iubesc uniforma militară de mici, tatăl lor fiind pompier.

Cătălina a ales să urmeze colegiul militar deoarece, spune ea, „este un colegiu foarte bun în care se pune accent pe disciplină, iar munca în echipă este foarte importantă”.

Chiar dacă sunt gemene, cele două surori au caractere diferite: „suntem puțin diferite ca și caracter, eu de obicei sunt mai sociabilă, zâmbesc mai mult, în timp ce Mădălina este mai serioasă”, a spus Cătălina.

Cele două surori se înțeleg foarte bine, se susțin și se sfătuiesc reciproc: „este bine să ai o soră în acest liceu. Ne încurajăm atunci când avem o zi mai grea și ne consultăm în privința sarcinilor pe care le primim la clasă”, a spus Mădălina.

Diana și Denisa Vedinaș

Dacă nu s-ar prezenta cu același nume de familie, Vedinaș, nici nu ai ști că Diana (stânga) și Denisa (dreapta) sunt surori. Sunt din Zalău și au aflat de la prieteni despre colegiul militar și au decis: „aici este locul meu, aici mă potrivesc, aici trebuie să fiu și am luptat foarte mult pentru a fi admisă, printre primii chiar” a spus Diana, sigură pe ea.

Denisa consideră liceul militar o nouă experiență, în fiecare zi descoperă lucruri noi și cunoaște colegi cu interese comune: „mă bucur că foarte mulți dintre colegi au interese pe care le am și eu, hobiuri și suntem deja foarte uniți”.

Cele două surori spun despre ele că sunt foarte diferite, nu doar la înfățișare ci și la comportament. „Suntem firi complet diferite. Denisa este mai visătoare și îi plac disiciplinele din sfera umană pe când eu sunt mai realistă, mai cu picioarele pe pământ și iubesc materiile reale. Dar, deși suntem diferite, ne completăm una pe cealaltă”, a spus Diana.

sursă: Colegiul Național Militar Alba Iulia – Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax