Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: DOUĂ SĂLI DE CINEMA, cu peste 200 de locuri sunt amenajate în incinta Alba Mall. Filme în 2D, 3D sau digitale, din martie

Publicat

Din luna martie a acestui an, albaiulienii nu vor mai fi nevoiți să străbată 100 de kilometri pentru a urmări cele mai noi apariții în materie de filme, ci le vor putea viziona chiar la ei în oraș. Lucrările la noul cinema au început deja. Acesta va fi amplasat în incinta Alba Mall, lângă supermarket și va avea două săli cu o capacitate totală de 220 de locuri.

Veste bună pentru albaiulieni. În luna martie va fi deschis un cinema, în care vor rula și proiecții 3D,  în incinta mall-ului din oraș.

Lucrările sunt deja în plină desfășurare și se preconizează că vor fi finalizate în luna martie. Cheltuielile vor fi suportate de Alba Mall. Cinematograful va avea o suprafață  de 800 mp și va cuprinde două săli cu o capacitate totală de 220 de locuri.

În luna august a anului trecut, consilierii locali au aprobat o hotărâre în care se prevedeau următoarele:

„„SC Mall Alba SRL solicită Consiliului Local Alba Iulia aprobarea documentației PUD – Extindere complex comercial Mall Alba prin construirea a două săli de cinema. Documentația a fost întocmită de B.P. Străjan SRL. Potrivit documentului, regimul de construire este cuplat cu complexul comercial existent”.

În propunerea iniţială, construcția urma să fie amplasată în partea de nord a complexului comercial, în partea dinspre strada Tudor Vladimirescu, cu regim maxim de înălțime admis de 8 m şi pe o suprafață de 618 mp. Ulterior, planurile s-au schimbat, iar sălile vor fi amenajate în incinta complexului comercial, lângă supermarketul din mall.

Din martie, albaiulienii vor avea acces la imagini vii, vibrante, 2D, 3D sau digitale, sunet realist, dolby surround de ultimă generaţie, argumente să aleagă locaţia cinema-urilor din Alba Mall pentru a viziona filme de ultimă generaţie, transmit reprezentanţii complexului comercial.

Este vorba despre cele două săli de cinema multifuncţionale, ce vor fi standardizate conform normelor în vigoare, fiecare cu câte 110 locuri confortabile.

Managerul executiv al centrului comercial, Voicu Vuscan, spune că „investiţia, realizată în regim privat de către Alba Mall, are, pe lângă raţiunea de business, absolut firească, şi una socială, puternică şi justificată, cu atât mai mult cu cât albaiulienii, în ultimii ani, pentru a avea acces la un cinematograf performant şi modern, erau nevoiţi să facă peste 100 de km, până la Cluj Napoca sau Târgu Mureş. De acum se vor putea bucura de toate facilităţile aici, la ei acasă, în Alba Mall. Încercam şi, cred eu, reuşim să evoluăm permanent şi să depăşim astfel, împreună cu clienţii noştri, acel complex povincial proverbial şi să demonstrăm că oraş mic nu înseamnă şi posibilităţi limitate. Filmele vor fi, la rândul lor, unele de top, cele mai recente producţii made in Hollywood, adică exact ceea ce aţi găsi pe afişe la oricare multiplex de top din Europa”.

Holurile şi spaţiul de acces în sălile de proiecţie vor fi amenajate ca un veritabil platou de filmare, mai transmit reprezentanţii Alba Mall. În plus, albaiulienii vor găsi la intrare şi un candy bar cu toate „accesoriile” necesare unei vizionări plăcute.

Preţuri pentru bilete şi ofertă specială, miercurea

Rprezentanţii companiei Colours Cinema, care va opera noul cineplex din Alba Mall precizează că preţurile practicate pentru bilete vor fi “începând de la doar 15 lei până la 20 lei, în funcţie de zi, film şi categorie de spectatori. În plus, miercurea, fără nicio „steluţă” sau condiţie suplimentară, fiecare bilet cumpărat va aduce automat lângă el şi un al doilea bilet, gratuit. Astfel, în cazul în care alegi ziua de miercuri pentru a vedea cele mai noi filme, poţi face asta cu doar maxim 10 lei de persoană, ceea ce înseamnă un preţ absolut simbolic, pe care oricine şi-l poate permite”.

Despre Colours Cinema şi Alba Mall

Colours Cinema este o afacere 100% românească, o reţea naţională de cineplexuri în expansiune şi care are ca obiectiv principal, până în 2016, să aibă cea mai mare acoperire naţională. În planurile de dezvoltare ale Colours Cinema sunt vizate localităţile din România cu o populaţie mai mare de 50.000 locuitori, Alba Iulia fiind al doilea oraş, dupa Craiova, selectat pentru amenajarea unui cinema de top. Compania colaborează cu toate marile case de distribuţie din Romania şi garantează astfel, clienţilor săi, posbilitatea de a vedea producţii de ultimă oră, în acelaşi timp cu lansările din marile oraşe sau din capitală.

Alba Mall este cel mai mare centru comercial din judeţul Alba, deschis în urmă cu mai bine de 5 ani. Din 2013, odată cu procesul de rebranding, Alba Mall implementează şi un nou concept: shopping mall inclusive, care cuprinde toate laturile actuale ale shoppingului de tip family, începând de la pet shop, farmacie, cabinete medicale, beauty, fashion, locuri de joacă şi până la food-court şi noi magazine ale unor branduri puternice, internaţionale. Noul cinemaplex ce urmează să se deschidă în luna martie este o etapă în această strategie.

FOTO: Mihai GIURCA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. Ggeo

    marți, 14.01.2014 at 13:34

    Frumos…dar totusi , nu inteleg de ce nu face Primaria ..CInema Dacia. E foarte mare, e loc suficient…ideea de cinema inca functioneaza in incinta dar are nevoie de renovare. Nu inteleg de ce nu o pune la punct…si ar fi fost mult mai simplu…

    • moderatorul de serviciu

      marți, 14.01.2014 at 13:37

      @Ggeo, pentru ca nu este al Primariei ci al RADEF București

  2. cinefila

    marți, 14.01.2014 at 14:20

    Asta cu RADEF este cea mai patetica scuza….puteu demult sa il ia in primire de la ei, insa nu au fost bani pt amenajarea unui cinema, altele sunt prioritatile primariei (vezi cel mai costisitor skatepark din Romania pentru cei cativa skateri din Alba Iulia). Bine ca face cineva cinematografiul ala ca eram de rasul lumii, la propriu!

    • Simona Deleanu

      miercuri, 15.01.2014 at 20:54

      Nu, asta cu RADEF e adevarul. Toate cinematografele din tara care sunt in subordinea RADEF sunt in aceeasi stare cu cinema Dacia. Puteti citi articole si vedea stiri in toata media. A fost o discutie anul trecut si au tot aparut stiri. Primaria nu are voie si nu are dreptul sa se bage. Ce ar face primaria si cum ar face daca ar fi in subordinea ei, e alta poveste. Momentan RADEF e problema si de aici trebuie sa inceapa rezolvare. Nu e scuza, din pacate chiar asta e situatia.

  3. MissAle

    marți, 14.01.2014 at 15:19

    Si nu se poate implica nimeni sa ii motiveze pe cei de la RADEF sa renoveze macar strictul necesar? Sunt sigura ca daca si-ar dori ar putea face o colaborare cu Primaria…

  4. Alex

    marți, 14.01.2014 at 15:41

    Asteptam cu nerabdare 😀

    @moderatorul de serviciu, nu au fost deja concesionate catre toate consiliile locale din tara ?

    • moderatorul de serviciu

      marți, 14.01.2014 at 15:53

      nu.. doar au zis ca vor sa le..

  5. NEpatriot

    marți, 14.01.2014 at 16:36

    mie mi se pare mai interesant la Alba Mall, chiar daca nu e un mall adevarat ci doar un „pseudomall”. Felicitari investitorilor pentru initiativa!

  6. Bautoru;

    marți, 14.01.2014 at 20:52

    Ce intrebari copilaresti! De ce sa se renoveze un cinematograf care ar baga bani in bugetul local, cand se poate construi unul nou care baga banii in bugetul privat? Dhaaaa! De cand in Romania este important ceea ce e bine si nu ceea ce trebuie?

  7. Marcel

    miercuri, 15.01.2014 at 10:41

    era foarte bine daca se renova cinema Dacia si chiar Columna , ca si asa sunt praf, dar totusi este bine ca vom avea in sfarsit cinema modern , felicitari .

  8. jiji scoleru

    miercuri, 15.01.2014 at 11:03

    columna o fost vanduta unui avocat din cluj acum cativa ani. punct. dacia tine de institutia la care s-=o perindat si incineratu’ asta e.

  9. Vichi

    duminică, 19.01.2014 at 13:33

    Cam putine 2 sali si doar 110 capacitate per sala fata de ex, Cinema City Polus – Cluj (fostul Odeon Cineplex) are 8 sali, capacitate totala de 1640 de locuri.

    • dan

      luni, 17.03.2014 at 11:39

      :))) ce populatie este in Alba ….si cam cit crezi ca sint in cluj ??? la noi e prea mult si 2 ….

  10. Roger Quentin

    miercuri, 12.02.2014 at 18:37

    Well I for one am looking forward to going there. It’s great that now we will have a good quality local cinema. My only reservations are – will it be big enough? Perhaps if it becomes popular the owners will consider building a larger one or renovating the old Dacia cinema – Good Job sau Bune Treaba – Domnul Roger Casa Roger – Loman Sebes

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax