Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Drumul de accces spre Parcul Dendrologic şi pista de biciclete de pe dealul Mamut, pavat cu dale. Cum arată lucrarea

Publicat

20150529_190913_Richtone(HDR) Vești bune pentru cei care doresc să ajungă pe jos, cu bicicleta sau cu maşina spre Parcul Dendrologic sau pista de biciclete din zona Dealul Mamut. Drumul de pe Valea Popii și o parte din strada Nazareth Illit au fost modernizate, fiind pavate cu dale. Cu toate acestea, există porțiuni în care stâlpi vechi din lemn, situați pe marginea drumului, au ”blocat” finalizarea lucrărilor. 

Lungimea totală străzilor reabilitate – Varese, Nazareth Illit și Valea Popii – este de aproximativ 2 km.

Documentațiile tehnice au fost pregătite în paralel cu introducerea utilităților, iar străzile Varese, Valea Popii și parțial Nazareth Illit au fost încadrate în bugetul de investiții din acest an. Lucrările fac parte dintr-un proiect amplu ce cuprinde 53 de străzi din cartierele aparținătoare municipiului Alba Iulia.

S-a corectat geometria drumului, s-au realizat terasamente, rigole, șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, platforme pietonale, concomitent cu extinderea rețelei de iluminat public și canalizare tehnică. Succesiunea etapelor de construcție a permis până în prezent realizarea platformelor pietonale, pista de biciclete și îmbrăcăminte rutieră de pavaj pe strada Valea Popii, o parte din Strada Nazareth Illit. Lucrările continuă în prezent pe strada Varese.

”Din păcate, pentru a obține suprafețe optime alei tramei stradale am fost nevoiți să achiziționăm teren, pentru a atinge dimensiunile corespunzătoare, de bună circulație și asigurarea de dotări ca iluminat public, canalizații etc. Măsurile de siguranță ce se impun și o rețea stradală corectă nu pot fi negociate. Chiar și așa, avem suprafețe rutiere ce variază între 4,5 m si 5,5 m”, a spus Silvia Moldovan, directorul Direcției Tehnice din Primăria Alba Iulia, la începutul lucrărilor.

Cu toate acestea, există porțiuni în care stâlpi de lemn, aflaţi în mijlocul șanțului pentru colectarea apelor pluviale, „încurcă” lucrarea. Constructorul a ocolit zona, astfel că trotuarul și canalul pentru colectarea apelor pluviale se termină brusc, în stâlp.

Lucrările sunt executate de Elis Pavaje.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax