Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Drumul de acces către Parcul Dendrologic din Alba Iulia, finalizat în acest an. Ce străzi din Miceşti intră în modernizare

Publicat

strada micesti După lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare executate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu din vatra veche a cartierului Micești, dar și pe toate arterele majore ale zonei rezidențiale situată între Alba Iulia și Micești, s-a creat terenul propice pentru modernizarea străzilor, transmite Primăria Alba Iulia. 

Documentațiile tehnice au fost pregătite în paralel cu introducerea utilităților, iar străzile Varese, Valea Popii și parțial Nazareth Illit sunt încadrate în bugetul de investiții din acest an. Lucrările fac parte dintr-un proiect amplu prin care se vor moderniza 53 de străzi din cartierele aparținătoare.

În acest an, în cadrul celei de-a doua etape din POS-ul de Mediu se va asigura un nou flux de lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare pe străzile Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra și parțial Albac.

Până în acest moment s-a corectat geometria drumului, s-au realizat terasamente, rigole, șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, platforme pietonale, concomitent cu extinderea rețelei de iluminat public și canalizare tehnică. Succesiunea etapelor de construcție a permis până în prezent realizarea platformelor pietonale, pista de biciclete și îmbrăcăminte rutieră de pavaj pe o lungime de aproximativ 400 ml pe strada Valea Popii.

“Din păcate, pentru a obține suprafețe optime alei tramei stradale am fost nevoiți să achiziționăm teren, pentru a atinge dimensiunile corespunzătoare, de bună circulație și asigurarea de dotări ca iluminat public, canalizații etc. Măsurile de siguranță ce se impun și o rețea stradală corectă nu pot fi negociate. Chiar și așa, avem suprafețe rutiere ce variază între 4,5 m si 5,5 m. Astfel de situații se întâmpină în mai multe zone din oraș, din cauza modului în care au fost făcute punerile în posesie și după cum și-au edificat oamenii împrejmuirile, de multe ori ocupând domeniul public”, a spus Silvia Moldovan, directorul Direcției Tehnice din Primăria Alba Iulia.

Tot în acest an, în cadrul celei de-a doua etape din POS-ul de Mediu se va asigura un nou flux de lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare pe străzile Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra și parțial Albac.

În afara relaționării dintrea Calea Moților și noua zonă de agrement creată pe dealul Mamut, în vecinătatea Parcului Dendrologic, în acest an vor intra în lucru alte străzi din cartierul Micești, prevăzute a fi executate în contractul semnat cu Elis Pavaje.

“Știu, sunt convins, că toți asociem dorința de a scăpa de un neajuns cu o maximă prioritate. Pentru noi, toate străzile sunt o prioritate. Zona Zăvoi este argumentul și baza următoarelor lucrări de modernizare pe care le vom desfășura în Micești. Trebuie să ținem cont de cheltuirea eficientă a banului în raport cu niște repere realiste precum gradul de ocupare semnificativ cu imobile, dar și asigurarea unui sistem de circulație corect. Să nu creadă cineva că ne năpustim să rezolvăm o zonă doar pentru a o vedea stricată în scurt timp, dar nici că ocolim străzi din lipsă de interes”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Lungimea totală străzilor reabilitate – Varese, Nazareth Illit și Valea Popii – este de aproximativ 2 km.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax