Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ecaterina Andronescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa al UAB. A participat şi ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Mihnea Costoiu

Publicat

Fostul ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu a primit vineri cel de-al nouălea titlu ştiinţific. Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia i-a acordat titlul de Doctor Honoris Causa. La ceremonie au participat și ministrul delegat pentru Învăţământul Superior, Mihnea Costoiu, ambasadori ai Republicii Angola, Republicii Islamice a Iranului, Federaţiei Ruse, Autorităţii Palestiniene la Bucureşti, ministrul secretar de stat Gigel Paraschiv şi peste 40 de rectori şi prorectori, membri ai Consiliului Naţional al Rectorilor, dar şi cadre didactice universitare din cadrul UAB.

Ecaterina Andronescu a fost în perioada 2009, 2001-2003, iulie-decemrbie 2012 Ministru al Educaţiei şi Cercetării. În prezent este senator în Parlamentul României şi preşedinte de onoare al Consiliului Naţional al Rectorilor. Are peste 300 de lucrări ştiinţifice publicate sau prezentate la conferinţe ştiinţifice din România şi străinătate, peste 10 cărţi, cursuri universitare şi îndrumare laborator şi un brevet de invenţie.

Rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918”, Daniel Breaz a spus că în decursul anilor Ecaterina Andronescu a susţinut o serie de programe de licenţă şi masterat ale universităţii albaiuliene. „Este un eveniment cu semnificaţii largi care încoronează colaborarea îndelungată dintra universitatea noastră şi Universitarea Politehnică Bucureşti. Nu putem să fim decât mândri atunci când o personalitate, care şi-a pus amprenta asupra învăţământului românesc în ultimii 23 de ani că acceptă acest lucru din partea universităţii nu poate decât să ne bucure, iar iar această persoană este doamna, cum îi spunem cei apropiaţi, Ecaterina Andronescu”, a spus rectorul UAB, Daniel Breaz.

Ecaterina Andronescu a spus că la formarea sa ca dascăl au contribuit de la învăţătoare, profesorii din gimnaziu, din liceu şi până la profesorii din facultate. „Şansa de a cunoaşte sistemul de învăţământ şi de a înţelege că el trebuie slujit şi iubit, asta ne ţine pe noi dascălii în şcoală. Am venit de fiecare dată la Alba Iulia şi probabil o să recidivez pentru că nu am cum să uit, şi cred că nici unul dintre noi indiferent de profesie, nu trebuie să uităm niciodată că aici s-a făcut România Mare şi Alba Iulia merită să o onorăm de fiecare dată când ne cheamă”, a declarat fostul ministru al Educaţiei.

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax