Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO-VIDEO: Ecaterina Andronescu și Miron Cozma, pata de culoare a manifestărilor de 1 Decembrie de la Alba Iulia

YouTube video

Publicat

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu și „Luceafărul huilei”, Miron Cozma sunt pata de culoare de la manifestările de 1 Decembrie de la Alba Iulia. Cei doi participă la ceremonialul militar, începând cu ora 10.00, pe strada Mihai Viteazul din Cetate. 

Ecaterina Andronescu a sosit la Alba Iulia vineri, iar sâmbătă dimineață s-a alăturat reprezentanților Guvernului la depunerile de coroane de la statuile lui Iuliu Maniu și I.C. Brătianu. Reamintim că Instituția Prefectului Alba și liderii USL au ales în acest an, pentru prima dată, să depună coroane la monumentele din Alba Iulia, separat de liderii ARD, Președinție, Primărie și Consiliul Județean.

Aceștia s-au alăturat însă liderilor locali la depunerile de coroane și jerbe de la statuia lui Mihai Viteazul și la Făuritorii Unirii. În rândurile celor prezenți la manifestare au fost văzuți primarul Mircea Hava, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, viceprimarii Dorin Șerdean și Paul Voicu, vicepreședinții CJ Alba, Alin Cucui și Florin Roman, deputatul ARD, prefectul Faviu Cozuc, Clement Negruț, senatorul Alexandru Pereș, Dorin Nistor, deputatul Teodor Atanasiu, Simion Crețu, deputatul Călin Potor, viceprimarul municipiului Sebeș, Adrian Bogdan, Simone Albani, Ștefan Bardan, Sorin Bumb, precum și alte figuri politice din județ.

Momentul depunerilor de coroane a fost tulburat de grupul de tineri basarabeni prezenți la eveniment, care au scandat, atunci când și-au adus onorurile reprezentanţii Uniunii Maghiarilor din România și ai Partidei Romilor: „Antonescu de trăia, pe țigani îi omora”.

În cadrul ceremonialului militar, are loc și o defilare cu efective ale Diviziei 4 Infanterie „Gemina” și cu elevi ai Colegiului Militar Liceal „Mihai Viteazul”.

Între cei prezenți la Alba Iulia se numără și „Luceafărul huilei”, Miron Cozma.

Foto-video: Cătălin CRĂCIUN

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate